Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ! Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΕΕΙ: "ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ"!


Με μπαράζ «διαρροών» απαντά στις κατηγορίες για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Την ίδια ώρα οι συγγενείς του αντιμετωπίζουν τέσσερα κακουργήματα.
«Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ» φέρεται να δήλωσε σε στενό κύκλο συνομιλητών του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι η αλλοίωση των στοιχείων δεν έγινε από τον ίδιο αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ φαίνεται να «δείχνει» τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Ιωάννη Διώτη, που ήταν οι παραλήπτες της λίστας μετά την απομάκρυνση Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών. «Από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο δεν έγινε τίποτα. Ο Διώτης είπε ότι η λίστα Λαγκάρντ αποτελεί προϊόν υποκλοπής, ο Βενιζέλος συμφώνησε και η υπόθεση έκλεισε» φέρεται να υποστηρίζει.
Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν με οργή στον ισχυρισμό του πρώην υπουργού και χαρακτήρισαν τη στάση του προκλητική, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Αναφορικά με την μεγάλη συζήτηση που έχει προκύψει για το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας φέρεται να δηλώνει μέσω συνεργατών του στο Έθνος της Κυριακής ότι «δε με απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής και δε επιδιώκω κάτι, διότι θέλω να αθωωθώ.
«Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, να αποκατασταθεί η όποια βλάβη του Δημοσίου και να διαλυθεί η καχυποψία, δυστυχώς, μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης για συνενοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Αντιμέτωποι με 4 κακουργήματα
Βαρύ κατηγορητήριο αντιμετωπίζουν οι συγγενείς του πρώην υπουργού, τα ονόματα των οποίων είχαν αφαιρεθεί από την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ που παρελήφθη από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Η Ελένη Παπακωνσταντίνου και οι κ.κ. Ανδρέας Ρωσσώνης και Συμεών Σικιαρίδης πέρασαν χθες την πόρτα των οικονομικών εισαγγελέων και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι σε βαθμό κακουργήματος ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου», ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου κατά τον ίδιο νόμο, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα, φοροδιαφυγή που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος και σε βαθμό πλημμελήματος την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.
Στόχος της Δικαιοσύνης να ανοίξουν στόματα
Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνα τους με την κλήση στενών συνεργατών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με στόχο να συμπεράνουν ποιος μετάγραψε το πρωτότυπο CD σε φλασάκι USB, ποιος υπάλληλος την παρέλαβε από τον πρώην υπουργό και εάν είχε εντολή να αφαιρέσει αρχεία.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου