Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΙΕΤΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! 105-103 ΝΙΚΗΣΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΣΕ ΜΑΤΣ-ΘΡΙΛΕΡ

Πανδαισία μπάσκετ στο Μόναχο, με τον Ολυμπιακό να φεύγει νικητής και από την έδρα της Μπάγερν (105-103), σε ένα από τα καλύτερα ματς της εφετινής Ευρωλίγκας. 

Οι 7000 θεατές στο AUDI Dome του Μονάχου, είδαν όρθιοι τα τελευταία δραματικά λεπτά με τους Γερμανούς φίλους της Μπάγερν να μένουν τελικά με το «αχ» όταν ο πιο εύστοχος παίκτης τους, ο Σάφαρτζικ αστόχησε αμαρκάριστος στο τρίποντο της νίκης (ενώ είχε 5/7 εκείνη τη στιγμή !).

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης παρά τις απουσίες τους (Μπέγκιτς, Πρίντεζης, Σίμονς) είχαν για ένα ακόμα βράδυ σε μεγάλη μέρα τον αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη, αλλά και έναν εκπληκτικό Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος όχι μόνο σημείωσε ρεκόρ καριέρας στην ευρωλίγκα (25) αλλά πήρε και το κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ στα 7’’ μετά τη χαμένη βολή του Ντάνστον (με το σκορ υπέρ του Ολυμπιακού 103-102) και ευστόχησε και στις δύο βολές κάνοντας το 105-102.

Στο φυσιολογικό φάουλ που παραχώρησαν οι φιλοξενούμενοι, ο Ντιλέϊνι έχασε σκόπιμα τη δεύτερη βολή, οι Γερμανοί πήραν το επιθετικό, αλλά αυτή τη φορά ο Σάφαρτζικ δεν βρήκε στόχο.

Σε ένα κοντσέρτο για πολυβόλα τέσσερις πάικτες σημείωσαν 93 πόντους (!) με Περπέρογλου και Σπανούλη να σημειώνουν 26 και 24 αντίστοιχα, και τους Ντιλέινι (22) και Σάφαρτζικ (21) να οδηγούν τους γηπεδούχους. Ο Χένες και ο Σβάινστάιγκερ όρθιοι στο τέλος κόντεψαν να μπουν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν, αλλά τελικά έμειναν «κολώνα».

Ο Ολυμπιακός που προηγήθηκε και 100-92 στο 38’ μπορούσε να νικήσει πιο εύκολα, αλλά είχε έλλειψη συγκέντρωσης στο φινάλε και παραλίγο να το πληρώσει. Κέρδος και ο Βασίλης Καββαδάς που έκανε ιδανικό ντεμπούτο με τους Ερυθρόλευκους.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Βασίλης Σπανούλης όριζε την τύχη του παιχνιδιού. Ξεκίνησε φορτσάτος με 9π. χωρίς να χάσει σουτ, ενώ έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο με ένα εκπληκτικό τρίποντο από τα εννέα μέτρα. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 59-50, σε ένα διάστημα όπου οι δύο ομάδες δεν έδιναν μεγάλο βάρος στην άμυνα.

Οι φιλοξενούμενοι με πολύ καλή κυκλοφορία και εκπληκτική ευστοχία στα τρίποντα (57% στο πρώτο εικοσάλεπτο με 8/14) προηγήθηκαν με 28-19 στο 8’ και το μοναδικό πρόβλημα ήταν τα ριμπάουντ, με τους Γερμανούς να έχουν πάρει πέντε επιθετικά στην πρώτη περίοδο. Η άμυνα ζώνης του Σβέτισλαβ Πέσιτς έφερε αποτέλεσμα στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, με τους γηπεδούχους χάρις στον Σάφαρτζικ (3/3 συνεχόμενα τρίποντα) να μπαίνουν για τα καλά στο παιχνίδι και να προηγούνται με 32-30 και αργότερα να ισοφαρίζουν 35-35. Όμως ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις τόσο με τον Καββαδά, που δεν έδειξε να έχει καν το τράκ του πρωτοεμφανιζόμενου, όσο και με τον πιο φορμαρισμένο ψηλό του (Ντάντσον) που έδινε πολύτιμες λύσεις.

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Φανταστικό παιχνίδι σε φανταστική ατμόσφαιρα».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το παιχνίδι ενώ παραδέχτηκε ότι η ομάδα του το διασκέδασε:

«Φανταστικό παιχνίδι σε φανταστική ατμόσφαιρα. Το διασκεδάσαμε πάρα πολύ. Επρεπε να παίξουμε πολύ σοβαρά, για τον σύλλογο, για την ευρωλίγκα και τους φιλάθλους μας. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί έως το τέλος και θα κάνουμε το ίδιο έως το τέλος της πρώτης φάσης» τόνισε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει:

«Είχαμε πρόβλημα με τους ψηλούς μας αφού Πρίντεζης, Σίμονς και Μπέγκιτς ήταν εκτός. Επρεπε να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να καλύψουμε το κενό τους και την κάναμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Κάναμε καλή προσπάθεια και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας (μεγάλη συμβολή με 11 πόντους και 8 ασίστ) δεν δίστασε να πει ότι: «Νικήσαμε από τύχη στο τέλος. Είχαμε πάρει σημαντικές διαφορές αλλά τελικά φτάσαμε να κριθεί το ματς στο σουτ. Ηταν θεαματικό παιχνίδι για τον κόσμο, αλλά από πλευράς τακτικής δεν ήταν καλό για τις δύο ομάδες».

Ο εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού Στράτος Περπέρογλου (έκανε ρεκόρ καριέρας στην ευρωλίγκα) μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση λίγο πριν φύγει για το…μπουγέλο στον Βασίλη Καββαδά που ντεμπουτάρισε με τους Ερυθρόλευκους επεσήμανε: «Αν και είχαμε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, στο τέλος λίγο έλειψε να χάσουμε. Ετσι είναι το μπάσκετ. Ηταν πάντως μεγάλο ματς για τον κόσμο». Οσο για τη δική του εξαιρετική απόδοση;

«Μετά τα πρώτα καλάθια, ζεσταίνεσαι και μπαίνουν πιο εύκολα» αρκέστηκε να πει.

«Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης»

Οι Γερμανοί είχαν πιστέψει στη νίκη, αλλά στο τέλος παραδέχτηκαν ιπποτικά την ανωτερότητα ως ομάδα του Ολυμπιακού με πρώτο τον προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, Σβέτιλαβ Πέσιτς:

«Ο κόσμος μας είχε την τύχη να δει την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και την δική μας να κάνει μεγάλη προσπάθεια και να διεκδικεί μέχρι το τέλος τη νίκη. Είχαμε το τελευταίο σουτ και τις ελπίδες να κερδίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που έδειξαν χαρακτήρα και είμαι περήφανος για το πώς πάλεψαν» τόνισε ο τεχνικός των Γερμανών που αποθέωσε τον Στράτο Περπέρογλου: «Προσωπικά θεωρώ πως αυτός έκανε τη διαφορά και έδωσε στην ομάδα του τη νίκη. Είναι έμπειρος διεθνής και δεν μπορέσαμε να βρούμε λύσεις για να τον σταματήσουμε».

Μπάγερν Μονάχου (20/39 δ., 15/30 τρ., 18/25 β.,21-15 ρ.,6 κλ., 7λ., 22ασ.,1κοψ.): Τράουτμαν 6, Χάμαν, Σάφαρτζικ 21 (2/3 διπ., 5/8 τρ., 2/2 β.), Τόμπσον 7, Στάιγκερ 9 ,, Μπένζινγκ 5 (1), Ντιλέινι 22 (2/5 διπ., 3/6 τρ., 9/13 β.), Σάβοβιτς 11 (4/5 δ., 3/4 β.), Τέιλορ 6 (1), Μπράιαντ 16 (5/8δ., 2/4τρ.,)

Ολυμπιακός (24/34 διπ., 14/31 τρ., 15/23 βολ., 19-10 ρ., 4 κλ., 8λ.,4 κοψ.): Πέτγουεϊ 7 (1), Λο 8, Ντάνστον 13 (5/6 δ., 3/7β.., 7ρ.), Σπανούλης 24 (4/5 δ., 4/7τρ., 4/5β., 7ασιστ.), Περπέρογλου 25 (6/6 δ., 3/6 τρ., 4/5 β.,), Σλούκας 11 (1/2 δ.., 3/5 τρ., 8 ασιστ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6 (2), Καββαδάς 6, Λοτζέσκι 5 (1)

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Γαλατάσαραϊ-Μάλαγα 78-70, Σιένα-Ζιελόνα Γκόρα 60-59.

Η βαθμολογία (σε 8 αγώνες): Ολυμπιακός 16, Γαλατάσαραϊ 13, Μάλαγα, Μπάγερν και Σιένα 11, Ζιελόνα Γκόρα 10.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου