Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους προς τη τοπική κοινωνία. Επί σειρά ετών υπάρχουν πολίτες που δίδουν τον προσωπικό τους ελεύθερο χρόνο για το καλό του συνόλου και αυτό είναι άξιο θαυμασμού και ευχαριστιών.

Στο Δήμο μας έχουμε τη χαρά να βρίσκονται εθελοντές: α) στα Δημοτικά Πολυϊατρεία, όπου καθημερινά ιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλευτές παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους δημότες και κατοίκους, β) στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπου μέλη της Λέσχης LIONS Παπάγου «Ολυμπιάδα» και της Πανελλήνιας Οργάνωσης Οικογένειας και Νεότητας (ΠΟΟΝ), συμπαραστέκονται στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για ανακούφιση των κατοίκων που έχουν ανάγκη, γ) στο Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, όπου καθηγητές παραδίδουν μαθήματα αφιλοκερδώς σε μαθητές Λυκείου δ) στην Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας του Δήμου μας, όπου πέραν των εκατό συμπολιτών μας προστατεύουν τον Υμηττό από κακόβουλες πράξεις, και σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι εκπαιδευμένοι και έτοιμοι να συνδράμουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και ε) στη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, όπου δεκάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι του Δήμου προέρχονται στις αιμοδοσίες και την ενισχύουν με την προσφορά αίματος. Πέραν αυτών έχουμε τη χαρά να πλαισιώνουν το έργο μας και πολλά ανεξάρτητα άτομα τα οποία δεν φείδονται χρόνου και κόπου για να μας βοηθήσουν αφιλοκερδώς σε κάθε προσπάθειά μας.

Σε όλους τους παραπάνω απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί είναι δίπλα στη Δημοτική Αρχή, στην τεράστια προσπάθεια που κάνει να προστατέψει, να φροντίσει και να ενισχύσει τους δημότες και κατοίκους Παπάγου και Χολαργού. Εύχομαι το παράδειγμα τους να το μιμηθούν και άλλοι, γιατί στον εθελοντισμό δεν περισσεύει κανείς.

Ο Δήμαρχος
                                                              Βασίλειος Ξύδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου