Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΠΕΘΑΝΕ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ!

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής έπειτα από μάχη με τον καρκίνο η καταξιωμένη δημοσιογράφος Ελένη Καραπαναγιώτη.
Η Ελένη Καραπαναγιώτη διετέλεσε διευθύντρια των "Διακοπών" του ΔΟΛ και ήταν παντρεμένη με τον επί χρόνια διευθυντή των εφημερίδων "Το Βήμα" και "ΤΑ ΝΕΑ", Λέοντα Καραπαναγιώτη.
Ήταν κόρη του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, εγγονού του μεγάλου Έλληνα ποιητή, και της Πολύμνιας Μηνιάκη και με τον Λέοντα είχαν αποκτήσει δύο κόρες, τη Ναταλία και την Τατιάνα.
Η κηδεία του πολύ σπουδαίου στελέχους στο ΔΟΛ θα τελεστεί στις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Τα πρώτα βήματα στη δημοσιογραφία
Η Ελένη Καραπαναγιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και έπειτα από τις γυμνασιακές της σπουδές στο Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, μετέβη στην Γενεύη όπου σπούδασε Αρχαιολογία και Κλασική Φιλολογία.
Από το 1964 άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ως συντάκτρια αρχαιολογικού και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Από το 1984 εργάστηκε για τον τουριστικό οδηγό «ΔΙΑΚΟΠΕΣ», που εξέδιδε ο Δημοσιογραφικός Οδηγός Λαμπράκη, του οποίου διετέλεσε διευθύντρια και από τη θέση αυτή συνέβαλε στην ανάδειξή του στην ηγετική θέση που κατείχε στο είδος του.
Τα συλλυπητήριά της στέλνει η Σοφία Βούλτεψη
Συλλυπητήρια δήλωση έκανε η Κυβερνητική Εκπρόδωπος, κ. Σοφία Βούλτεψη για την απώλεια της δημοσιογράφου Ελένης Καραπαναγιώτη. «Μια ακόμα απώλεια, της Ελένης Καραπαναγιώτη, θρηνεί από χθες ο δημοσιογραφικός κόσμος... «Ψυχή» και για πολλά χρόνια διευθύντρια του περιοδικού «Διακοπές» του ΔΟΛ, συνοδοιπόρος στη ζωή του αείμνηστου Λέοντα Καραπαναγιώτη και δισέγγονη του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, η Ελένη Καραπαναγιώτη αφήνει πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό. Στους οικείους της εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας».
Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ στην οικογένεια Καραπαναγιώτη
Ο δημοσιογραφικός κόσμος θρηνεί από την απώλεια ενός σημαντικού και βαθιά καλλιεργημένου ανθρώπου, της Ελένης Καραπαναγιώτη.
Διετέλεσε για χρόνια διευθύντρια του περιοδικού «Διακοπών» του πρώτου ετήσιου οδηγού τουρισμού και παρουσίασης του ελληνικού χώρου.
Σύντροφος και σύζυγος του Λέοντα Καραπαναγιώτη, αφιέρωσε τη ζωή της στη δημοσιογραφία, αλλά και ως δισέγγονο του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη στη διάσωση και διατήρηση του πλούσιου αρχείου της οικογένειας Βαλαωρίτη.
Τα συλλυπητήρια μας, στην οικογένεια και τους οικείους της.
Στην οικογένεια Βαλαωρίτη ανήκει ένα μικρό νησάκι στο Ιόνιο
Η Μαδουρή είναι νησάκι του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται ανάμεσα στο Νυδρί της Λευκάδας και στο Μεγανήσι και υπάγεται πλέον στο Δήμο Λευκάδας. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Τηλεβοϊδών νήσων και στο σύμπλεγμα των Πριγκηπονήσων.
Το νησάκι είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Βαλαωρίτη, όπου δεσπόζει και το αρχοντικό της. Επίσης υπάρχει και ένας ναός, ιδιοκτησίας Βαλαωρίτη, γοτθικού τύπου. Εκεί μεγάλωσε και έζησε ο ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης ενώ σήμερα η νήσος Μαδουρή βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Νάνου Βαλαωρίτη και της Ελένης Καραπαναγιώτη, δισέγγονων του ποιητή.
Η οικογένεια Βαλαωρίτη είναι φημισμένη οικογένεια επτανησιακής καταγωγής, μέλη της οποίας διακρίθηκαν στην πολιτική και την ποίηση.
Η καταγωγή της οικογένειας είναι από τα Βαλαώρα Ευρυτανίας αλλά εγκαταστάθηκε στην Λευκάδα λόγω της συμμετοχής του Χρήστου Βαλαωρίτη σε εξέγερση εναντίον των Τούρκων. Παράλληλα έλαβαν εκτάσεις γης και εγγράφηκαν στην Libro d’ oro. Ο πρώτος ανεμόμυλος του Μεγανησίου, ο Παλιόμυλος, ανήκε στην οικογένεια αυτή, μέχρι που πέρασε στην ιδιοκτησία των Κατωποδαίων. Τα περισσότερα μέλη της ασχολήθηκαν με την πολιτική, κυρίως όμως η οικογένεια είναι γνωστή λόγω του ποιητικού έργου του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου