Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ!!!

Γράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης
Υπηρεσία Αλλοδαπών. Λέγεται και «Υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης Κεντρικού Τομέα και Δυτ. Αττικής», η πιο βαρύγδουπα «Ελληνική Δημοκρατία – Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής». Τώρα, τι σόι «αποκεντρωμένος» τομέας είναι, όταν εκεί υπάγονται οι χιλιάδες αλλοδαποί από ολόκληρη την Αττική και τα… γύρω νησιά, είναι μια άλλη ιστορία. Διότι, η ομάδα Ράϊχεμπαχ που μεταρρυθμίζει την Ελλάδα και οι μεταρρυθμιστικοί εγκέφαλοι της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» του… Κυριάκου αλλά και του υπ. Εσωτερικών, αφαίρεσαν από τους δήμους όλα τα τμήματα αλλοδαπών και για να κάνουν οικονομία σε υπαλλήλους, τα στοίβαξαν σε δύο κτίρια. Ένα στον Πειραιά κι ένα στην Π. Ράλλη. «Ιδεώδης» τόπος για ρεπορτάζ!
Παρασκευή πρωί, Πειραιάς: Δημόσια υπηρεσία και… Τζάμπο έχουν κοινή είσοδο! Εκατοντάδες αλλοδαποί στοιβάζονται στις σκάλες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά έχουν έλθει από τις 2 το πρωί να πάρουν σειρά, αλλά κανείς δεν τους έχει πει ότι «σήμερα δεν δουλεύουμε». «Γιατί», τολμάς να ρωτήσεις. Η κοντή αδύνατη κυρία υπάλληλος που το παίζει στρατηγός, ωρύεται: «έξω! Σήμερα έχουμε μετακόμιση, έχουμε επιμόρφωση. Γιατί ήλθατε στον δεύτερο όροφο; Έξω!» Φεύγουν οι υπάλληλοι από τα γραφεία τους κατά ομάδες αδιαφορώντας για τον κόσμο που περιμένει και κλειδώνονται σε ένα μεγάλο γραφείο. Οι φωνές της αμόρφωτης κυρίας ακούγονται έως κάτω στην είσοδο….
Δευτέρα πρωί στο Τζάμπο (συγνώμη) στην ίδια υπηρεσία: Η πυκνή ουρά του κόσμου ξεκινά από την είσοδο, «ανεβαίνει» στον πρώτο όροφο, φτάνει στον δεύτερο, αλλά η πόρτα εξόδου του ασανσέρ στον πρώτο είναι φρακαρισμένη από κόσμο. Δεν μπορείς να βγεις. Ούτε οι ίδιοι οι υπάλληλοι! Η ίδια αμόρφωτη προϊσταμένη-στρατηγός σε στέλνει με σκαιό τρόπο στη άλλη υπηρεσία της Π. Ράλλη.
Για να πάμε κι εκεί… Τρίτη πρωί (η επομένη μέρα):
Το απόλυτο αίσχος της ελληνικής δημοκρατίας. Άνθρωποι ώρες στον ήλιο, αυτοκίνητα, μηχανάκια και σκουπίδια είναι ένα. Καροτσάκια με μωρά στην ουρά να μπουν στο κτίριο. Μόνο οι δικηγόροι μπορούν… «150 ευρώ το κεφάλι. Τα 50 πάνε στον υπάλληλο, αν δεν θέλεις να περιμένεις με τις ώρες», μας λέει ένας αλλοδαπός. «Απόδειξη;» «Τι απόδειξη; Αυτά είναι μαύρα…»
Αν καταφέρεις να μπεις στο ισόγειο του κτιρίου με τις θυρίδες, δεν αντέχεις τη θερμοκρασία. Αλλά στον επάνω όροφο υπάρχουν οι δεκάδες δικηγόροι με κλιματισμό. Αυτοί κανονίζουν τα χαρτιά σου. Έξω στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στον ήλιο, τα σκουπίδια από τα αναψυκτικά και τα χαρτομάντηλα στο πεζοδρόμιο (ο Θεός να το κάνει- χώμα είναι) σχηματίζουν βουνό, από τους ανθρώπους που περιμένουν… Οι δικηγόροι με «τίγκα» τους φακέλους από έγγραφα, πάνε κι έρχονται. Στήνουμε αυτί σε «πηγαδάκι»: «Φέρε μου αύριο την εξουσιοδότηση και 150 ευρώ. Φωτοτυπίες του διαβατηρίου σου θέλω. Πάρε το κινητό μου. Σε δυο μέρες τελείωσες, αλλιώς περίμενε δυο μήνες!»
Μαύρο χρήμα. Πόσο διακινείται εκεί; Κανείς δεν ξέρει.
Κατά τη μία το μεσημέρι, η ουρά αραιώνει ραγδαία. «Τι έγινε» ρωτάμε. «Τελείωσαν… όλοι;» «Όχι», είναι η απάντηση, «έπεσε το σύστημα και φεύγουν οι υπάλληλοι νωρίτερα. Κλείσαμε!»
Ελληνική Δημοκρατία 2014. Η Χώρα «εκσυγχρονίζεται» από τους τοκογλύφους. Το ρεπορτάζ, εξαιρετικά αφιερωμένο, εκτός από το ΣΔΟΕ και στον πρώην συνάδελφο της ΕΡΤ και νυν υπουργό Εσωτερικών Αργύρη που θέλει να «σπάσει αυγά», αλλά, όπως δήλωσε στις εφημερίδες, «να φάει και μια ομελέτα τουλάχιστον…».
Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες καθημερινής τρέλας στην υπηρεσία αλλοδαπών:
2014-06-23 12.46
2014-06-23 12.03
2014-06-23 12.02
2014-06-23 12.27
2014-06-23 12.04

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου