Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

TΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ «ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ» Ν. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ!

Κραυγή απελπισίας από τις φυλακές Δομοκού: «Δεν έχω κάνει τίποτε. Σας παρακαλώ αφήστε με ελεύθερο»

Του Μάκη Βραχιολίδη
Αύριο κρίνεται η τύχη του Νίκου Παπαβασιλείου, του «ψηφοφόρου και όχι οργανωμένου στελέχους της Χρυσής Αυγής», όπως ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα μας. Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό  ή όχι το αίτημα αποφυλάκισής του προφυλακισμένου στις φυλακές Δομοκού.
Την ίδια ώρα, ο Ν. Παπαβασιλείου, προφανώς μην αντέχοντας το κλίμα των φυλακών και βιώνοντας την «αδικία», όπως την χαρακτηρίζει, στο πετσί του, ζητεί εκ νέου την ευθυκρισία των δικαστών, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.  «Ας με έχουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και υπό 24ωρη παρακολούθηση. Ας δίνω το παρών κάθε 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα, αρκεί να αφεθώ ελεύθερος», λέει με αγωνία κι έκδηλη ανησυχία μέσα από τις φυλακές, ο κατηγορούμενος για «ένταξη και συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».  Επαναλαμβάνει δε όσα έχει πει στην συνέντευξή του στην «Ελεύθερη Ώρα» το Σάββατο 7 Ιουνίου: «Δωρίζω ακόμη και το νεφρό μου για να καταδείξω την αθωότητά μου», ενώ επισημαίνει: «Είμαι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Τα παιδιά μου με χρειάζονται. Δεν καταστρέφομαι μόνο εγώ που βρίσκομαι άδικα στις φυλακές αλλά και τα μικρά παιδιά μου, που στερούνται άδικα τον πατέρα τους. Με έχει ανάγκη και η υπερήλικη, χήρα μητέρα μου».
Εμείς, έχοντας εμπιστοσύνη στην ευθυκρισία των δικαστών, θυμίζουμε μερικά από τα όσα είχε πει στη συνέντευξή του στην «Ε.Ω.» ο προφυλακισμένος Νίκος Παπαβασιλείου:
«Το επεισόδιο από το οποίο προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο κατάστημά ενός αλλοδαπού, χρησιμοποίησαν οι δύο ανακρίτριες για να με κατηγορήσουν για ένταξη και συμμετοχή μου στην “εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής”! Είναι τελείως τρελό! …Τι δουλειά έχει η Χρυσή Αυγή; Το επεισόδιο ήταν αποτέλεσμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, της ανυπαρξίας της Αστυνομίας και της αδυναμίας της να προστατέψει τους κατοίκους.

Εσύ ανήκεις στη Χρυσή Αυγή;

Παπαβασιλείου: Έχω ψηφίσει Χρυσή Αυγή αλλά δεν είμαι οργανωμένο μέλος. Δεν είμαι ρατσιστής. Αν συμφωνούσα απόλυτα με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, θα ήμουν ενταγμένος σε αυτή. Είμαι όμως Έλληνας εθνικιστής.

«Μερικά συνθήματα που είχε στην ντουλάπα του σπιτιού του και η ελληνική σημαία που είχε κρεμασμένη στον τοίχο του, ήταν επιβαρυντικά για τον Νίκο Παπαβασιλείου και αυτά κρίθηκαν ικανά για την προφυλάκισή του», υπογράμμισε η συγγενής του, Ελένη.  Επίσης, για ένα σκυλάκι, που αστειευόμενος είπε ότι «είναι τεράστιο και το φωνάζω Χρυσαυγή», ο Νίκος Παπαβασιλείου ισχυρίζεται ότι τον έχουν στοχοποιήσει ως Χρυσαυγίτη!

Δηλαδή αδίκως σε εμπλέκουν με τη Χρυσή Αυγή;

Παπαβασιλείου: Προσπαθούσαν συνεχώς να με εμπλέξουν με τη Χρυσή Αυγή. Μέχρι και το σκυλί μου τη «Λίνα» θεώρησαν ύποπτο για την επίθεση εναντίον ενός Σύρου στην πλατεία Αττικής. Επειδή ειρωνευόμενος τους είχα πει ότι το σκυλί μου είναι …τέρας και το φωνάζω «Χρυσαυγή», το ‘γραψαν για να με εμπλέξουν.. Μάλιστα, φέρανε τον συγκεκριμένο Σύρο να κάνει αναγνώριση αν ήμουν εγώ υπεύθυνος που αμόλησε το σκυλί επάνω του! Βέβαια, είπε ότι δεν με γνωρίζει.
«ΔΩΡΙΖΩ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΜΟΥ»!
Έχεις στείλει και μια ανακοίνωση ότι δωρίζεις το ένα σου νεφρό. Για ποιο λόγο;

Παπαβασιλείου: Το κάνω ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον άδικο εγκλεισμό μου. Θέλω να βροντοφωνάξω παντού για την αθωότητά μου. Γι’ αυτό όποιος συμπολίτης μου, συμπατριώτης και συνάνθρωπός μου έχει ανάγκη, του δίνω το ένα μου νεφρό.

"Ελεύθερη Ώρα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου