Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ: ΝΑΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ!

Υπάρχουν πολλοί αναγνώστες, που εδώ και μήνες μας ρωτούν: "Τι έγινε με τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη;. Ο δήμαρχος Ξύδης γιατί δεν επανέλαβε την ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Συμπαραστάτη του Δημότη; Για ποιο λόγο μετά την αποχώρηση του Σκούρτη και την πρώτη διεξαγωγή ψηφοφορίας ανάμεσα σε Πολύδωρα-Βραχιολίδη, πάγωσε και ουσιαστικά κατάργησε τον θεσμό;"
Στα ερωτήματα αυτά δεν γνωρίζουμε τι να απαντήσουμε. Ο Δήμαρχος Ξύδης πρέπει ν'απαντήσει. 
Πολλοί μάλιστα εξ αυτών ρωτούν αν επί νέας δημαρχίας Αποστολόπουλου ο θεσμός θα επανέλθει. 
Εφόσον ο ρόλος του "Συμπαραστάτη του Δημότη" υφίσταται και τυπικά δεν έχει καταργηθεί από τον δημοτικό κώδικα, τότε ο νέος δήμαρχος Αποστολόπουλος πιστεύουμε θα τον θέσει σε λειτουργία. 
Υπ' αυτή την προϋπόθεση λοιπόν, ο Μάκης Βραχιολίδης παίρνει θέση:

Ναι, διεκδικώ τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη. Ο "Συμπαραστάτης του Δημότη" αποτελεί τον διαμεσολαβητή, τον ενδιάμεσο κρίκο ανάμεσα στον πολίτη και τη δημοτική αρχή. Τον ίδιο ακριβώς ρόλο που παίζει και ο τοπικός τύπος και ιδιαίτερα ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής". Για περισσότερο από 40 χρόνια η εφημερίδα μας αποτελεί τη γέφυρα επικοινωνίας του δημότη με τη δημοτική αρχή. Ο πολίτης προστρέχει στον τοπικό τύπο για να ενημερωθεί ή και να καταγγείλει τα κακώς κείμενα της δημοτικής αρχής. Αντιστοίχως, η δημοτική αρχή και οι αποτελούντες αυτή, δημοτικοί σύμβουλοι, στον τοπικό τύπο απευθύνονται προκειμένου να καταστήσουν γνωστές τις ενέργειες-θέσεις-πρωτοβουλίες τους. 
Αυτόν τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η δημοτική αρχή μέσω του "Συμπαραστάτη του Δημότη", τον επιτελεί ήδη ο τοπικός τύπος. Συνεπώς, ο νέος θεσμός θα μπορούσε να καταστεί πιο εποικοδομητικός και να έχει καλύτερα αποτελέσματα, με την εκλογή ενός τοπικού εκδότη στη θέση αυτή.  
Με αυτές σκέψεις θα διεκδικήσω τη θέση του "Συμπαραστάτη του Δημότη" ζητώντας τη στήριξη όλων των δημοτικών παρατάξεων. Και εννοώ όλων των δημοτικών παρατάξεων, διότι και μέσω της εφημερίδας μας έχω αποδείξει ότι είμαι ανεξάρτητος και ανοιχτός προς όλους, χωρίς κομματικές παρωπίδες, γεγονός που αναγνώρισαν τόσο οι υποψήφιοι δήμαρχοι όσο και οι απλοί πολίτες στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Το βήμα της εφημερίδας μας ήταν και είναι ελεύθερο προς όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς, προς κάθε πολίτη. 
Επειδή θεωρώ ότι η θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη πρέπει να είναι εμπράκτως υπερκομματική, γι' αυτό το λόγο ζητώ τη στήριξη της υποψηφιότητάς μου από όλη τη σύνθεση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου. Την ζητώ δε ιδιαίτερα από τον νέο δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο, διότι -εκτός των άλλων- θα αναγνωρίσει  έμπρακτα τη συμβολή του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" στην τοπική κοινωνία (τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες) και επιπλέον, με τη στήριξη της υποψηφιότητάς μου θα διαχωρίσει τη θέση του από τον νυν Δήμαρχο κ. Ξύδη ο οποίος την είχε μποϋκοτάρει. 

9 σχόλια:

  1. Αυτό μένει να δούμε για να δέσει το γλυκό στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Παπαγιώτες και οι Χολαργιώτες που ψηφίσαμε τον Ηλία για Δήμαρχο, τώρα περιμένουμε από εκείνον να δώσει τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη στο Μάκη Βραχιολίδη, τη θέση του Υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου στον Πέτρο Καραμανέα και φυσικά, εκείνη του Συμβούλου παρά τω Δημάρχω στον Κώστα Δεληγιάννη. Έτσι θα αποκατασταθεί και η τάξη, από τη στιγμή που Οικονόμου, Παρίση και Κουγιουμτζόπουλος βολεύτηκαν ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να σου κανει ο Συμπαραστατης του Δημοτη . Γιατι δεν πας στον κουμπαρο του "900 ψηφοι" να σε κανει βουλευτη να βγαζεις και κανα φραγκο ; Παρε παραδειγμα απο τον ιδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προχώρα Μακαρε κ μην μασας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ??????ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρωτων γιατι τοσα πυρα κατά Ξυδη και Δευτερον ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ Η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΞΥΔΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ξύδης δεν ήθελε το θεσμό.Με τον Σκούρτη αναγκάσθηκε, αλλά η οικονομική ζημιά που έπαθε ο Σκούρτης τον διευκόλυνε.Τον Πολύδωρα τον πρόδωσε κατά την προσφιλή συνήθειά του.Οι κολλητοί του πήραν γραμμή και δεν τον ψήφισαν.Μήπως τώρα θα επιδιώξει να γίνει ο ίδιος συμπαραστάτης;Μήπως το έχει συμφωνήσει με τον Ηλία;Με κάτι πρέπει να ασχολείται ο ναύαρχος.Κάπως να επηρεάζει καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ισως ο Λινάκης να γίνει συμπαραστάτης.Αυτός θα μπορεί να εισπράξει ατόφια την αμοιβή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή