Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!

15 Φεβρουαρίου σήμερα και η μέρα είναι αφιερωμένη σε όλα εκείνα τα παιδιά που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη να κρατηθούν στη ζωή, να παλέψουν το δράκο - που απο τα παραμύθια βρέθηκε στο σώμα τους - και να βγουν νικητές...

Με πρωτοβουλία  της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, τα μέσα αντιμετώπισής του, καθώς και τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν.

Τα στατιστικά στοιχεία λυπηρά. Ετησίως καταγράφονται 35.000 νέα κρούσματα καρκίνου σε ανήλικους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενω παγκοσμίως ο αριθμός ανεβαίνει στις 250.000, καθιστώντας τον καρκίνο τη συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα.

Πάνω από 150.000 θάνατοι, ωστόσο, κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά... Ο παιδικός καρκίνος είναι ιάσιμος και αυτό είναι, ίσως, το σημαντικότερο μήνυμα της μέρας, γιατί επάρατη νόσος είναι η άγνοια και όχι η ασθένεια.

Η θεραπεία και η φροντίδα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας απαιτεί όχι μόνο την ιατρική περίθαλψη του παιδιού, αλλά και την ψυχοκοινωνική στήριξη για το παιδί και όλη την οικογένεια.

Αν δείτε κάποιο παιδί με μαντήλι στο κεφάλι μη διστάσετε να του πείτε πόσο όμορφο είναι... Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάζονται τη βοήθεια και τη στήριξη όλων, γιατί έχουν αθεράπευτη αγάπη για τη ζωή... για αυτήν παλεύουν με χημειοθεραπείες, ισχυρά φάρμακα και επεμβάσεις.... και τα καταφέρνουν... σκοτώνουν το δράκο... χαμογελούν ξανά και γράφουν απ' την αρχή το δικό τους παραμύθι.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου