Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΠΑΤΡΑ: ΠΕΤΑΞΑΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Το νιαούρισμα που άκουσε πριν από λίγες μέρες μέσα από κάδους απορριμμάτων μια νεαρή στα Βραχναίικα Αχαΐας, της κίνησε την περιέργεια και πήγε να δει τι συμβαίνει. Το θέαμα που αντίκρισε ήταν πέντε γατάκια μέσα σε σακούλες, πεταμένες ανάμεσα στα σκουπίδια...

Η κοπέλα μαζί με άλλους κατοίκους κατάφεραν να τα βγάλουν από τους κάδους και να τους δώσουν την απαραίτητη φροντίδα. Ωστόσο δεν τα κατάφεραν όλα. Το ένα ήταν ήδη νεκρό, ενώ άλλα δύο δεν άντεξαν. Τα υπόλοιπα, τα οποία είναι ιδιαίτερα μικροσκοπικά, παρά τη φροντίδα που έχουν, δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν. Βρίσκονται προστατευμένα σε ζεστό περιβάλλον, τρώνε τακτικά κι έχουν τη φροντίδα που δεν γνώρισαν τις πρώτες ώρες της ζωής τους.
Το φαινόμενο εγκατάλειψης ζώων στον δρόμο ή ο εντοπισμός τους μέσα σε κάδους απορριμμάτων δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο στην Πάτρα, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις κακοποίησης. Όπως αναφέρει η εθελοντρια του Σταθμού Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών Άντα Δημοπούλου, μόνο ένας εθελοντής του Σταθμού έχει στην ευθύνη του 27 εγκαταλελειμμένα κουτάβια, τα οποία εντοπίζονται συνήθως μέσα ή δίπλα από κάδο απορριμμάτων, σε κάποιο κουτί, μέσα σε σακούλα ή τσουβάλια μαζί με τις στάχτες από το τζάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου