Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!!

Η Αλβανία αντέδρασε στις θέσεις που εξέφρασε το ρωσικό ΥΠΕΞ σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν στα Σκόπια...

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Αλβανίας χαρακτηρίζονται “απαράδεκτες και αποσταθεροποιητικές τις κατηγορίες του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εναντίον δύο κυρίαρχων κρατών, της Αλβανίας και του Κοσόβου για τα πρόσφατα γεγονότα στη Μακεδονία” (ΠΓΔΜ), αναφέρει ανακοίνωση .

Οι Αλβανοί μάλιστα κάλεσαν για διευκρινίσεις τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Τίρανα, Αλεξάντερ Καρπούσιν . 

“Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν εκβιασμό και δεν εξυπηρετούν κανένα εποικοδομητικό κλίμα στην περιοχή, και ούτε είναι αποδεκτές”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή του το Ρωσικό ΥΠΕΞ είχε εκφράσει, “τη βαθιά ανησυχία μετά τις πληροφορίες για το περιστατικό στα σύνορα μεταξύ ΠΓΔΜ – Σερβίας, όπου ομάδα ενόπλων πήραν τον έλεγχο του συνοριακού φυλακίου στην περιοχή Γκούσνιτσα στο έδαφος της ΠΓΔΜ”. “Σε αυτή την κατάσταση, πρωταρχικό ρόλο παίζει η σοβαρή έλλειψη του κράτους δικαίου και της ασφάλειας στο Κοσσυφοπέδιο, και οι συνέπειες του άλυτου αυτού προβλήματος στο σύνολό του»” αναφέρει η ανακοίνωση.”
“Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί περισσότερο, καθώς και οι συνεχείς αναφορές στην “Μεγάλη Αλβανία”, ανέφερε το Ρωσικό ΥΠΕΞ, στην ανακοίνωσή του, που προκάλεσε την αντίδραση των Τιράνων.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου