Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ! Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ SIEMENS,ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!

Την εξέταση δικογραφιών για τις υποθέσεις της Siemens και της λίστας Λαγκάρντ φέρνει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή ύστερα...


από εισήγηση της προέδρου της Βουλής, ώστε να εξεταστούν κατά προτεραιότητα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μάλιστα επικαλέστηκε Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, που καταγράφει 12 δισ. ετήσιες απώλειες από τη διαφθορά και αποφαίνεται ότι αν είχε παταχθεί η διαφθορά στην Ελλάδα η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει.

Γι' αυτό το λόγο «είναι υποχρέωση της Βουλής να ερευνήσει πρωτίστως τις δύο αυτές υποθέσεις, δύο ζωντανά σκάνδαλα που κηλιδώνουν τον δημόσιο βίο της χώρας» επεσήμανε η Πρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας πως για την μεν Siemens το μεγαλύτερο μέρος του υλικού δεν αξιοποιήθηκε δικαστικά, για τη δε Λίστα Λαγκάρντ η συντριπτική πλειονότητα των στοιχείων από την προκαταρκτική εξέταση, «θάφτηκε».

«Πράγματι υπάρχει η Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας, ωστόσο, δεν είμαι βέβαιος αν οι μαθηματικοί υπολογισμοί είναι ακριβείς» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Η πρόταση της Προέδρου, εγκρίθηκε από όλα τα κόμματα δια των εκπροσώπων τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

activistis.gr  (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου