Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ: "Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ..."

Για ακόμα μια φορά, ο γερμανικός Τύπος βγάζει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Πιο ανησυχητικό από όλα τα δημοσιεύματα αυτό της Süddeutsche Zeitung η οποία γράφει: 

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν φλυαρεί. Για το λόγο αυτό οι αγορές έλαβαν υπόψη τους όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην Νέα Υόρκη: Δεν θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα λύση στο ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα, είχε πει ο Β. Σόιμπλε. Όμως ακριβώς αυτό απαιτείται για να αποφύγει η Ελλάδα την πτώχευση. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι: Η απόφαση έχει λίγο πολύ ληφθεί. Απ' ό,τι φαίνεται η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη».
Νέο πρόγραμμα στήριξης βλέπει σύμφωνα με το Newsit, η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο της με τίτλο: «Ad calendas Graecas – η κρίση θα διαρκέσει».  Η εφημερίδα, αναφέρεται στα διάφορα σενάρια γύρω από τις εξελίξεις στην ελληνική κρίση χρέους.

«Πτώχευση; Grexit ή μήπως άμεσα νέες πιστώσεις; Είναι πιθανό η διένεξη με τους ευρωπαίους εταίρους να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο και ενδεχομένως να καταλήξει σε εκλογές. Ακόμα κι αν υπάρχει λύση για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η δημόσια συζήτηση για το μέλλον της χώρας εκκρεμεί. Το γεγονός ότι η Αθήνα θα χρειαστεί στα μέσα του έτους νέο πρόγραμμα στήριξης μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο. «Όσο η καγκελάριος θεωρεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επιλογή χωρίς εναλλακτική λύση, παραμένει εκβιάσιμη, και οι Έλληνες το γνωρίζουν», δηλώνει ευρωπαίος διπλωμάτης. Με αυτό το δεδομένο πολλές χώρες της ΕΕ ελπίζουν στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και νέες εκλογές από τις οποίες θα προκύψει μια νέα πιο «συνεργάσιμη κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου