Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ 8.500 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΡΕΜΟΥΝΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ 8500 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.  ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Η καθαριότητα των σχολικών μονάδων γίνεται από τους Δήμους με ελάχιστες καθαρίστριες  ΙΔΑΧ (αορίστου χρόνου) και κυρίως μέσω συμβάσεων μίσθωσης έργου, που σύναπταν κάθε χρόνο οι Σχολικές Επιτροπές Α` και Β` βαθμού, οι οποίες χρηματοδοτούνταν από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Ιδρυμα νεολαίας και δια βίου μάθησης του Υπ. Παιδείας), συνήθως διατηρώντας...

...στη δουλειά τις ήδη υπάρχουσες καθαρίστριες, σε καθεστώς όμως ανασφάλειας και ομηρίας.
Μιλάμε για αμοιβές 420ευρω μεικτά 340ευρω καθαρά ανά αίθουσα το 10μηνο (περιλαμβάνονται προαύλια τουαλέτες σκάλες κοινόχρηστοι), τους έχουν κόψει τα βαρέα ανθυγιεινά.
             Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ανέδειξε το πρόβλημα και ζητά έγκαιρα λύση. Κατέθεσε ψήφισμα και υιοθετήθηκε μετά από πρότασή μας ομόφωνα από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και  εκτός ημερήσιας διάταξης από το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού :
«Τον Ιούνη του 2015 λήγει με βάση το υφιστάμενο θεσμικόπλαίσιο η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων που για χρόνια ανανεώνουν 8500 περίπου καθαρίστριες στα σχολεία της χώρας με βάση το νόμο 4186/2013 άρθρο 50 παρ.1. Όπως ορίζει η 2η παράγραφος του ίδιου άρθρου «για το διδακτικό έτος 2015-2016 οι συμβάσεις θα καταρτίζονται από τους οικείους Δήμους και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».
Είναι εκείνο το αναγκάιο προσωπικό στα σχολεία,που για χρόνια τώρα τελεί υπό εργασιακή προθεσμία- ομηρία, με άθλιο εργασιακό καθεστώς, που πληρώνεται πάντα έναντι και με καθυστέρηση μηνών και σηκώνει κατά κύριο λόγο στους ώμους του τον κρίσιμο τομέα υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, αφού το όποιο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πάντα ήταν λειψό και σήμερα έχει και αυτό συνταξιοδοτηθεί.
Αν η Κυβέρνηση σεν πάρει άμεσα μέτρα και αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, με δεδομένα και τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ένας δρόμος είναι ορατός. Οι χιλιάδες καθαρίστριες να οδηγηθούν σε απόλυση, αφού  είναι απαγορευτική η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων με βάση το υφιστάμενο περιοριστικό πλαίσιο που διέπει τις προσλήψεις στους Δήμους και να παραδοθεί η καθαριότητα των σχολείων σε ιδιώτες εργολάβους και ΚΟΙΝΣΕΠ.
Με βάση τα παραπάνω η ΠΕΔ Αττικής απαιτεί η Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία χωρίς καθυστέρηση να λύσουν αυτό το καίριο για τη λειτουργία των σχολείων ζήτημα.
Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων διασφαλίζοντας η Κυβέρνηση την χρηματοδότηση αυτής της λειτουργίας και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα με την μονιμοποίηση των καθαριστριών στα σχολεία.»

Αντίστοιχο ψήφισμα καταθέτουν και στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ αυτές τις μέρες οι εκπρόσωποι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, μετά την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση κάτω από την πίεση, δίνει δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων μόνο μέχρι 31/12/2015, χωρίς να διασφαλίζει την καθαριότητα των σχολείων για το σύνολο της σχολικής χρονιάς! Δεν διασφαλίζει επίσης ούτε τη χρηματοδότηση της αντίστοιχης λειτουργίας.
Επιβεβαιώνεται και με αυτήν τη ρύθμιση-κοροϊδία ότι οι χιλιάδες συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων οδηγούνται με βεβαιότητα σε απόλυση, για να έλθουν οι εργολάβοι και οι ΚΟΙΝΣΕΠ. Μέσα από αυτό το γεγονός, επίσης, αποκαλύπτεται και η υποκρισία της περιρρέουσας τάχα δέσμευσης της κυβέρνησης "ότι μάχεται ενάντια στις ομαδικές απολύσεις"!
Αντίστοιχη πρωτοβουλία έχουμε πάρει και για τους εργαζόμενους στο ¨Βοήθεια στο Σπίτι».

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γ. Ρεμούνδος.

10 σχόλια:

  1. ΡΕΜΟΥΝΔΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,
    ΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ,ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ , ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ;

    ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΞΙΟΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΥΛΩΣΕΙ.

    ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ...ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ, ΛΕΤΕ ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ;

    ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΛΑΠΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΜΕ ,ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .

    ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ,ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΚΑΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ,ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ" ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΛΟΙΦΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΝΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΕΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ 2.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ .
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ , ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΩΛΟΒΛΑΧΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ , ΝΑΙ ;

    ΝΑ ΓΑΜΙΕΜΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ......ΔΕ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΡΕ !

    ΑΪ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Σιωνιστικό και ανθελληνικό ΚΚΕ ήταν και είναι η μεγάλη απειλή για την ύπαρξη του Ελληνικού Γένους . Το απόκομμα μόρφωμα / κόμμα βρωμο ΚΚΕ αποτελείται από ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ και απομεινάρια του Ιμπραήμ Πασά στην Ελλάδα . Μισούν την Πατρίδα μας και θέλουν να την δουν κατεστραμμένη . Η κομμουνιστική συμμορία του Περισού είναι διαβρωμένη από ξένες μυστικές υπηρεσίες και τους τραπεζίτες [πρόσφατα τους χάρισαν τα δάνεια] . Έχουν σαν στόχο την μεταφορά από την Ασία εκατομμυρίων ισλαμοφασιστών προκειμένου να τσακίσουν κάθε τι Ελληνικό . Την Γλώσσα , τον Πολιτισμό και τις Ιερές Παραδόσεις μας [Κίσιγκερ]. Μισούν τους Έλληνες εργαζομένους και για αυτό στις τάξεις τους οι μισοί είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ . Οι ιδρυτές του ξενόφερτου ΚΚΕ ήσαν όλοι τους εβραίοι της Θεσσαλονίκης και μέλη του Παγκόσμιου Εβραικού Συμβουλίου . Ο Μπεναρόγια ο Αρδίτι , ο Πεχνά , ο Κουριέλ , ο Βεντούρα , ο Πετρούσκα και άλλα αποβράσματα των κομμουνιστο / σιωνιστών ζητούν την απόσχηση της Μακεδονίας/ Θράκης μας και την ενσωμάτωση τους σε Βουλγαρία / Τουρκία . Το 1919 οι κομμουνιστές Θεσσαλονίκης ιδρύουν δύο ένοπλα τμήματα [Αβάντι και Λιμπερασιόν] και συμαχούν με τον σφαγέα Κεμάλ σφάζοντας χιλιάδες αθώους Έλληνες , Ασύριους και Αρμένιους [Χαρήκαμε για την ήττα των Ελλήνων φασιστών στην Μικρά Ασία την οποία επιδιώξαμε μέσα από την συμμαχία μας με τον Κεμάλ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1923] . Το Ι940 καλούν τους Έλληνες στρατιώτες να λιποτακτήσουν από τα ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ της Αλβανίας και των Οχυρών Μεταξά γιατί ο Δολοφόνος Στάλιν τα είχε βρεί με τον ΧΑΣΑΠΗ Χίτλερ με την συμφωνία Μολότωφ . Το 1946 σκορπίζουν τον τρόμο σε όλη την επικράτεια προκειμένου να μετετρέψουν την Ελλάδα σε κομμουνιστική Αλβανική επαρχία . Το 1955 δημιουργήθηκε στην Κύπρο το πιο υπέροχο Αντιιμπεριαλιστικό Αντιαπικοιοκρατικό Ένοπλο Κίνημα στον κόσμο .Η Θρυλική ΕΟΚΑ τσάκισε τα βρώμικα σχέδια των Βρετανών κατακτητών στην Κύπρο και τους μάτωσε για πολλά χρόνια . Σαν λυσασμένα σκυλιά το ΚΚΕ και το ΑΚΕΛ Κύπρου συνεργάζονται με τους κατακτητές και στέλνουν στίς αγχόνες του ΜΑΚΕΛΑΡΗ Χάρντιγκ εκατοντάδες Ελλήνόπουλα . Ο Καραολής , ο Δημητρίου , ο Δράκος , ο Παλληκαρίδης , ο Μάτσης .......... εκεί στα φυλακισμένα Μνήματα ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο λίγο πριν εκτελεστούν . Στήνουν ενέδρα και σκοτώνουν τον ΘΡΥΛΟ της Κύπρου Γρηγόρη Αυξεντίου. Αμέτρητα τα εγκλήματα τους μέχρι σήμερα ..... αμέτρητες προδοσίες ....... Αποτελούν το ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ....... ΥΑΙΝΕΣ , ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΝΟΜΩΝ , ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ .......ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΑΚΡΙΔΑ .ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δούλευα πολλά χρόνια στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ και με απέλυσαν πριν από ένα χρόνο περίπου χωρίς να μου πληρώσουν μισθούς 18 μηνών και χωρίς να με αποζημιώσουν Τα τελευταία 3 χρόνια δεν μου έβαζαν ούτε τα ένσημα και όσες φορές διαμαρτυρήθηκα με απειλούσαν με απόλυση . Έχουν απολύσει περισσότερους από 400 εργαζόμενους από το ΚΚΕ [ Τυποεκδοτική, Ριζοσπάστης , 902, Σύγχρονη Εποχή κλπ] χωρίς αποζημιώσεις , χωρίς να πληρώσουν μισθούς τα δύο τελευταία χρόνια και χωρίς ένσημα και ασφάλεια . Άγρια εκμετάλλευση και καθεστώς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ επικρατούσε παντού . Θέλουμε Τα λεφτά μας ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ . ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ , ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ . ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Ρεμούνδο δεν κοιτάς τα χάλια σας που μας δίνεις μαθήματα εργατικής αλληλεγγύης . Υπάρχει πιο αντεργατικό κόμμα από κόμμα σου το ξεφτιλισμένο ΚΚΕ . Ρουφιάνοι του συστήματος είστε . Μια ζωή ανθέλληνες και προδότες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΟΜΜΤΟΣΚΥΛΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΠΑΜΕ η Πακιστανικό Μέτωπο είναι μια ανθελληνική οργάνωση που τα μέλη σιτίζονται στα Δημόσια Ταμεία . Τεμπέληδες συνδικαλιστές που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες υποσιτίζονται και είναι ανεργοι . Αυτοί οι αλήτες ξυλοκόπησαν όσους απολυμένους από τον Ριζοσπάστη ζητούσαν τους μισθούς τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το κοιμενομου που ειναι μου ζητατε κιαλη υποβολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή