Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ! ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΓΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΚΟ!!!

Ένας ακόμη Έλλην Πρωθυπουργός των τελευταίων χρόνων στον...τάκο! Φοροκαταιγίδα μέτρων που μπορεί να φτάσουν και τα 14 δις ευρώ, έρχεται να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο σε αυτό τον τόπο. Γη και ύδωρ δίνει ο Τσίπρας προκειμένου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη δόση των 7 δις ευρώ! 
Αυτά φαίνεται να είναι τα αποτελέσματα της περιβόητης πατριωτικής διαπραγμάτευσης Τσίπρα, με τις ..κόκκινες γραμμές να πέφτουν ως χάρτινος πύργος!
Διαβάζουμε...

από το ereportaqz.gr ότι 
ακόμη υπάρχει διαφορά δύο δισεκατομμυρίων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές για να κλειδώσουν οριστικά όλα τα μέτρα. 
Όπως όλα δείχνουν πάντως, δεν φαίνεται να μπορεί να συμφωνηθεί ΦΠΑ μικρότερος από 18%, εάν και εφόσον τελικώς συμφωνηθεί ως λύση που θα φέρει πιο κοντά τη συμφωνία και νέα χρηματοδότηση προς τη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση στα Brussels Group έχει δείξει ότι, με τα σημερινά δεδομένα, ο μέσος σταθμισμένος ΦΠΑ που βαρύνει τους καταναλωτές στην Ελλάδα είναι 17%. Αυτό προκύπτει αν κανείς υπολογίσει σε ποιες υπηρεσίες και αγαθά κάνουν χρήση καταναλωτές στη χώρα και με ποιον από τους έξι συντελεστές ΦΠΑ βαρύνονται (τρεις για όλη τη χώρα και άλλους τρεις ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου). Ειδικά μάλιστα για τα βασικά αγαθά ευρείας λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, το ρεύμα και τα φάρμακα, όπου ισχύουν μειωμένοι συντελεστές (6,5%-13%), η σταθμισμένη επιβάρυνση του ΦΠΑ είναι 7%.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι για να έχει το κράτος τα ίδια έσοδα που έχει μέχρι σήμερα, θα μπορούσε θεωρητικά να επιβληθεί ένας ΦΠΑ 17% παντού ή, αν διατηρηθεί μία ειδική κατηγορία 7%, να φορολογηθούν όλα τα υπόλοιπα με 18%.
Έτσι, το σχέδιο Βαρουφάκη για ενιαίο συντελεστή 15%-16% ανοίγει τρύπα 1-1,5 δισ. ευρώ στα έσοδα, ειδικά αν διατηρηθεί μειωμένος συντελεστής 6%-7% για να μεταφερθούν σε αυτόν και πολλά βασικά αγαθά και υπηρεσία. Αν η κυβέρνηση επιμείνει στη λύση αυτή, θα κληθεί να καταργήσει την έκπτωση 30% στα νησιά του Αιγαίου αλλά και να λάβει και πρόσθετα νέα μέτρα, οπότε μάλλον θα εγκαταλειφθεί και η όλη συζήτηση για αλλαγή στη δομή του ΦΠΑ.
Από πλευράς τους πάλι, οι «θεσμοί» πιέζουν να αυξηθεί ο ΦΠΑ τουλάχιστον στο 19% και να καταργηθούν οι άλλοι συντελεστές (με εξαίρεση ίσως έναν χαμηλό για τα φάρμακα όπου ΦΠΑ πληρώνουν κατά 70% τα Ταμεία, δηλαδή το ίδιο το δημόσιο και άρα δεν υφίσταται ουσιαστικά απώλεια εσόδων για το κράτος) .
Στην περίπτωση αυτή, με ΦΠΑ 19% (ή 20% αν υπάρξουν πολλές εξαιρέσεις), υπολογίζεται να προκύψει κέρδος 1-1,5 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό, εφόσον συνδυαστεί και με μέτρα ελέγχου της είσπραξης (πληρωμές με κάρτες αντί μετρητά κλπ). Στην περίπτωση αυτή οι δανειστές είναι διατεθειμένοι να μην πιέσουν άλλο για κατάργηση της έκπτωσης 30% στον ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου αφού, και αν διατηρηθεί, οι απώλειες για το δημόσιο δεν θα ξεπεράσουν τα 280-300 εκατ. ευρώ και άρα υπερκαλύπτονται από την είσπραξη του 1-1,5 δισ.επιπλέον από την αλλαγή στον τρόπο επιβολής του ΦΠΑ.
Πως διαμορφώνονται οι τιμές
Με τον νέο ΦΠΑ, θα υπάρξουν αυξήσεις των τιμών στον κλάδο της εστίασης, σε λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στα κόμιστρα των ταξί, στις ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις, στα εισιτήρια κινηματογράφου και στις υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης παλιών κατοικιών.
Μείωση τιμών θα έχουμε: στα βασικά είδη διατροφής, σε ενδύματα – υποδήματα, στις πωλήσεις επίπλων, ειδών οικιακής χρήσης, νεόδμητων κατοικιών, οικοδομικών υλικών, αυτοκινήτων, καυσίμων, ηελκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών, πλαστικών ειδών, χαρτικών, σε κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και αδυνατίσματος, γυμναστήρια, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές, φοροτεχμικούς.

2 σχόλια:

  1. Όλοι τους είναι απατεώνες μέχρι να αρπάξουν τις ψήφους από τους αφελείς και τους άσχετους ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΜΑΣ ΑΛΛΆΖΟΥΝ ΤΑ ΦΏΤΑ ΜΕ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΊΔΑ . Αυτοί καθορίζουν την μοίρα μας δυστυχώς . Δεν υπάρχει Ελλάδα έχουν χαθεί τα πάντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 800 ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ....... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ........ 420 ΔΙΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , 200 ΔΙΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ 175 ΔΙΣ ΤΑ SWAP [ ΕΞΩΤ. ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2025] . ΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ . ΜΟΝΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ...... ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή