Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΡΑΣΗ!



Με αφορμή την έναρξη της παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, η δημοτική παράταξη «Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις» θυμίζει ότι η ασφαλής γειτονιά και η ασφάλεια των δρόμων αποτελούν βασική υποχρέωση ενός δήμου.
Μοναδική λύση στο πρόβλημα...

η Βιώσιμη Κινητικότητα
Το όριο των 30 χιλιομέτρων σε όλους τους δρόμους της γειτονιάς.
Τα ευρύχωρα, χωρίς εμπόδια και ομαλά πεζοδρόμια που να ενώνουν χωρίς διακοπή όλους τους κοινόχρηστους χώρους (σχολεία, γήπεδα, δημόσια κτήρια, στάσεις λεωφορείων και Μετρό, πλατείες κλπ). Κατάλληλα και για καροτσάκια βρεφών και ΑμεΑ.
Η συχνή αλλά κυρίως αξιόπιστη δημόσια συγκοινωνία.
Η έντονη σήμανση.
Οι ποδηλατόδρομοι στους μεγάλους οδικούς άξονες.
Η απομάκρυνση των κάδων από κάθε γωνία και πεζοδρόμιο.
Η αστυνόμευση της παράνομης στάθμευσης.
Η άμεση και συνεχής αποκατάσταση όλων των ανωμαλιών στους δρόμους.
Η εκπόνηση προγραμμάτων κυκλοφοριακής και ποδηλατικής αγωγής στα σχολεία.
Η δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.

Ας είναι λοιπόν η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης των πολιτών, αλλά και της δημοτικής αρχής. 
Να εκπονηθεί ολοκληρωμένη μελέτη Βιώσιμης Κινητικότητας, με δείκτες και με στόχους, έτσι ώστε κάθε χρόνο να γιορτάζουμε τις επιδόσεις μας, την βελτίωση της πόλης μας και την καλύτερη δυνατότητα: τα παιδιά μας να κυκλοφορούν με μεγαλύτερη ασφάλεια στην γειτονιά τους.

3 σχόλια:

  1. Αυτή την ώρα συμμορία Λαθρο Πακιστανών γυρίζει τον Χολαργό και πουλάει ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ χωρίς κανείς να τους εμποδίζει σε αυτή την παράνομη πράξη τους . Το πρωί απείλησαν μια γυναίκα που τους έκανε παρατήρηση . Τελικά το λαθραμπόριο τσιγάρων είναι νόμιμο η παράνομο . Η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα είναι η χειρότερη όλων και θα νομιμοποιήσει και την παιδεραστία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ.Κουγιουμτζοπουλε, ωραια τα λόγια.Κάνε και μια σούμα τώρα να μας πεις τι στοιχίζουν όλα αυτά, και πως μπορείς να τα βρεις.Ποδηλατοδρόμους εννοείς σαν αυτούς του Ξύδη στην Παπαρόδου? Μπορείς να επιληφθείς του θέματος και να γίνει παρατήρηση στους κατοικους να μην σταθμεύουν ΕΠΙ των ποδηλατοδρόμων?
    Τους κάδους που θα τους πάτε? Τα σκουπίδια θα τα πετάμε χύμα ή περιμένεις να αγοράσουμε καδους ο καθένας μπροστά στο σπίτι του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ανυσηχείτε σύντροφοι τους κάδους απορριμμάτων τους έχουν αναλάβει οι Λάθρο της Αμυγδαλέζας κάθε μέρα και τους απολλοτριώνουν . Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή