Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΖΗΚΑΣ: ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ "ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ"

Tην πρώτη του συνέντευξη μετά τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου παρεχώρησε στην εφημερίδα μας ο κ. Περικλής Ζήκας επικε­φαλής της δημοτικής ομάδας του δήμου που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι απόψεις του έχουν ιδι­αίτερη σημασία διότι παραδέχε­ται ότι η διοίκηση του δήμου βρί­σκεται προς τη σωστή κατευθυν­ση ενώ γενικά αποτιμά το μέχρι σήμερα έργο της ότι βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης ακολουθεί...

Κύριε Ζήκα μπορείτε να μας κάνετε μια αποτίμηση του έργου της νέας διοίκησης του δήμου; ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις σας, βαδίζει σωστά η εντοπίζετε αδυναμίες και που. Ποιες κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να είναι οι βασικές της επι­λογές και πως ιεραρχείτε αυτές. 

Κύριε Δεληγιάννη, ως γνωστόν, δια­νύουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της κοινωνίας μας, αλλά και για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. Συνεπώς σ' αυτές τις συνθήκες, κάθε πράγμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία. Ως μια γενική εκτίμηση λοιπόν θα έλεγα, πως το μέχρι τώρα έργο της Δημοτικής Αρχής είναι σε θετική κατεύ­θυνση. Συνοπτικά και ενδεικτικά θα επι­σημάνω τα εξής:
•Έκανε σημαντικά βήματα στην κατεύ­θυνση της κατάλυσης του καθεστώτος «Ξυδοκρατίας» στο Δήμο μας. «Αίτημα» που δεν αντανακλούσε μόνο την επιθυμία της πλειονότητας των «Χολαργιωτών», αλλά και σημαντικής μερίδας των «Παπαγιωτών». Το «έργο» όμως δεν έχει ολοκληρωθεί.
   Αποκατάστησε κλίμα εμπιστοσύνης, σεβα­σμού, συνεργασίας και υποστήριξης με το Σωματείο και τους εργαζόμενους του Δήμου μας.
   Καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για κοινωνικές δράσεις.
   Επιδιώκει τη συναίνεση της αντιπολί­τευσης. «Υιοθέτησε» δράσεις και πρα­κτικές της αντιπολίτευσης (π.χ. την «Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες»).
-Ως προβληματικό στοιχείο θεωρώ τη «σύμπλευση» με τον κ. Πατούλη, δεδο­μένου ότι άλλα είναι τα κίνητρα και οι στόχοι του.
Δύο μεγάλα ζητήματα θα κριθούν στο επόμενο διάστημα. 
•Το 1ο είναι η εκπόνηση και στη συνέ­χεια η υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου για την διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο μας.
•Το 2ο είναι ο νέος Κανονισμός Λει­τουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορά ουσιαστικά τη Δημοκρατία στο Δήμο μας. 

Είστε μέλος της κεντρικής επιτρο­πής του Σύριζα. Ακούσαμε τον κύριο Βούτση να μιλάει για σημαντι­κές αλλαγές στον τρόπο εκλογής των διοικήσεων των δήμων με την καθιέρωση της απλής αναλογικής την μείωση της θητείας των δημάρ­χων από πέντε χρόνια που είναι
σήμερα σε τέσσερα. Μπο­ρείτε να μας διαφωτίσετε περισσότερο και αν αυτά είναι αποφάσεις που πρό­κειται να υλοποιηθούν η είναι σκέψεις.

Αρχικά να διευκρινίσω πως δεν είμαι μέλος της Κεντρι­κής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι μέλος της Νομαρχια­κής Επιτροπής και του Τμή­ματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ. Να διευκρινίσω επίσης πως κάποια θέματα αποτελούν προε­κλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ (όπως π.χ. η απλή αναλογική και η κατάργηση του «Καλλικράτη») και κάποια άλλα είναι θέματα ανοιχτά, που θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση. Στο πλαίσιο αυτό θα επαναλειτουργήσει και η αρμό­δια Υποεπιτροπή της Βουλής για ακρό­αση των φορέων και κατάθεση προτά­σεων από τα κόμματα.
Ο σχετικός διάλογος με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης θα ξεκινήσει άμεσα. Εκτιμώ πως ο αρμόδιος υπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Είναι αναγκαίο ένα νέο, πραγματικά δημοκρατικό και συμμετο­χικό θεσμικό πλαίσιο για την Αυτοδιοί­κηση στη χώρα μας. Για να προχωρή­σουμε όμως στην ανασυγκρότηση της Αυτοδιοίκησης, απαιτούνται ριζικές αλλαγές στον «Καλλικράτη». Οι αλλα­γές που είναι «ώριμες» θα προωθηθούν άμεσα εντός του 2015.
Υπάρχουν όμως και ζητήματα όπως η χωροταξική διάρθρωση, η κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κρά­τους και Αυτοδιοίκησης, η κατανομή των πόρων, ο τρόπος εκλογής των δημάρχων, και πολλά άλλα, που είναι ανοικτά και απαιτούν πλατιά κοινωνική διαβούλευση. Δεν είναι φυσικά μια δια­δικασία που θα ολοκληρωθεί εντός του έτους.
Στη πόλη μας όταν ο Σύριζα ήταν του 4% υπήρχε το «Δίκτυο Πολιτών» που κατά κάποιο τρόπο είχε την τοπική καθοδήγηση. Τώρα με την τοπική Σύριζα Χολαργού το «Δίκτυο» απορροφήθηκε στην τοπι­κή ή διατηρεί την αυτονομία του; Τι λέτε για όσα γράφτηκαν; 

Όπως έχω ξαναπεί, το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν είναι κομματική παράτα­ξη. Να επισημάνω δε,  πως έχει μια πορεία και ιστορία εννέα χρόνων, προϋ­πήρχε του ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί την αυτόνομη λειτουργία και δράση του. Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ούτε απορροφή­θηκε, ούτε ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 παρέχει σταθερά την πολιτική του στήριξη.
Ξέχωρα απ' αυτά, επιτρέψτε μου να αναφέρω κάποιες ενδιαφέρουσες επι­σημάνσεις που περιέχονται σε ένα άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημή­τρη Σεβαστάκη. Συγκεκριμένα στο άρθρο αναφέρεται στις «κατσαρίδες», τον εσμό που τρυπώνει παντού, που ξέρει τέλεια την τέχνη, που εισχωρεί στα κόμματα λίγο πριν έρθουν στην εξουσία.

Θεωρώ πως η πλειονότητα των πολι­τών, ανεξάρτητα της πολιτικής ή και κομματικής τους τοποθέτησης, απαιτεί από τα πολιτικά πρόσωπα ήθος, εντιμό­τητα και πολιτική αξιοπρέπεια, τρέφει δε απέχθεια για τις «πολιτικές κατσαρί­δες» και τις αποδοκιμάζει.

10 σχόλια:

  1. Εισαι η ντροπη της αριστερας Ζηκα..ξεφτυλααααααα που τα βρηκες με τον Δεξιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελοίε ξεφτύλα τα πράγματα έχουν αλλάξει και μπράβο στο Ζήκα που το λέει. Αν σου πέφτει βαρύ πιες λίγο ξύδη να σου περάσει....

      Διαγραφή
    2. Σου κάθεται στο στομαχι ο Ζήκας ε;
      Δεν είσαι ο μόνος. Όλα τα λαμόγια το ίδιο έχουν πάθει....
      Δεν μπορούν να χωνέψουν πως ήρθε τρίτος και παρολίγο να μπει στο 2ο γύρο
      Εχει πολύ πλακα όμως να το παίζεις αντιδεξιός....
      Ψυχραιμία......μπορεί να πάθεις και χειρότερα....

      Διαγραφή
  2. Ίσως οτι γι αυτο γίνεται πανικός μεςα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να σε φάνε επειδή τα έκανες πλακάκια με το δεξιό ανύπαρκτο δημαρχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο ρε Ζήκα σε παραδέχομαι. Χαλάς τη σούπα των λαμογιών και λυσσάνε. Μη κολώνεις άστους να λυσσάνε και να γαβγίζουν. Νομίζουν πως ο κόσμος είναι μακάκα;ς και δεν καταλαβαίνει. Αμ δε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με στημενες συνεντευξεις στον Δεληγιαννη και με χαζοφωτογραφιες αγκαλια με τον Ξυδη στην κοπη της βασιλοπιτας της ΔΑΠΑΧΟ μην περιμενεις να εισαι ο υποψηφιος του ΣΥΡΙΖΑ και το '19 Περι... Και μην αναρωτιεσαι γιατι ΗΔΗ κοιτουν πώς θα σε αντικαταστησουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα τι σε κόφτει; Για το καλό του Ζήκα νοιάζεσαι; Χαχαχα
      Αλλο σε καιει...και σε ποναέι....Χαχαχα
      Αυτό που φοβάσαι δε θα το γλιτώσεις....χαχαχα

      Διαγραφή
  6. ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΜ ΑΡΧΗΣ?????ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ???ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΡΓΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΣΥ Κ ΖΗΚΑ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!!!!!ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΦΙΑ!!!!!!! ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΗ .....ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ME TON PANAGIVTARO TA BRHKES????GIATI AYTOS EBGALE TON AFENTH!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή