Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ BRICS"! ΘΑ ΠΕΙ ΝΙΕΤ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

Σε μια δήλωση από αυτές που δεν συνηθίζονται προχώρησε υπέρ της Ελλάδας και του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το Κρεμλίνο, με...

αφορμή την αποδοχή της πρόσκλησης από τον τελευταίο α συμμετάσχει στην άτυπο σύνοδο των BRICS στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ της Αγιας Πετρούπολης, μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου.
«Θα είμαστε ευτυχείς να δούμε την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί το ταξίδι αυτό.
Υπάρχει βέβαια η σχετική διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου που επιβεβαιώνει την επίσκεψη του Α.Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε o A.Tσίπρας με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας.
Στην επίσκεψη θα υπογραφεί η συμμετοχή της Ελλάδας στην Παγκόσμια Αναπτυξιακή Τράπεζα Υποδομών και Ανασυγκρότησης και η είσοδός της στο "κλειστό" κλαμπ της μεγαλύτερης οικονομικής Ένωσης του πλανήτη.
Η συντομογραφία BRICS προέρχεται από τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των κρατών Brazil, Russia, India, China, South Africa (η τελευταία από το 2010).
Ο όρος επινοήθηκε το 2001 από τον Jim O'Neill, πρώην πρόεδρο του κακόφημου χρηματοπιστωτικού οργανισμού Goldman Sachs 3. Μέχρι σήμερα οι BRICS έχουν πραγματοποιήσει 5 Συνόδους Κορυφής (2009-2013). Στα μεσοδιαστήματα γίνονται συναντήσεις Υπουργών και Ομάδων Εμπειρογνωμόνων.
Οι BRICS κυριαρχούν στο Διεθνές Εμπόριο. Διαθέτουν τεράστιες ποσότητες του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους της Δύσης (κράτη, τράπεζες και επιχειρήσεις). Διαθέτουν τεράστια αποθέματα σε νομίσματα (δολάρια, γιεν, ευρώ, κ.λπ.), χρυσό, ομόλογα, ομολογίες, μετοχές, κ.λπ. 
Έχουν πλουτοπαραγωγικές πηγές και ενεργειακούς πόρους περισσότερους και καλύτερους απ΄ ότι η Δύση.
Έχουν νέο, ανθεκτικό και εξειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. Διαθέτουν τεράστια πυρηνική, στρατιωτική, επιστημονική, τεχνολογική και διαστημική ισχύ.
Η εν λόγω Παγκόσμια Αναπτυξιακή Τράπεζα Υποδομών και Ανασυγκρότησης έχει σκοπό να βοηθήσει την ανάπτυξη όλων των θυμάτων των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, όπως η Ελλάδα, των banksters (από το bank+gangster όπως διδάσκει η Διεθνής Πολιτική Οικονομία).
Επίσης, ιδρύουν δικό τους Σύστημα Αξιολόγησης ως απάντηση στο αμερικανικό μονοπώλιο των ανεξέλεγκτων οίκων αξιολόγησης που ανεβάζουν και κατεβάζουν τις οικονομίες των χωρών κατά το δοκούν.
Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη διοργανώνεται ετησίως από το 1997, ενώ φέτος θα διεξαχθεί 18-20 Ιουνίου. Τελεί υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας και την προσωπική επίβλεψη του Βλ. Πούτιν από το 2006.
Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί ότι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατά καιρούς και με διάφορες αφορμές εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους γιατί ένα τόσο σημαντικό οικονομικό και πολιτικό γεγονός έχει συστηματικά «περιφρονηθεί» από την Ελλάδα, έως σήμερα…
defencenet.gr  (τίτλος: δκός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου