Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ Β.Β. KING ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤA ΜΑΣ! ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟΣ!

«Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο σπουδαίος μουσικός της μπλουζ, B. B King...
Την ανακοίνωση έκανε ο δικηγόρος του ο οποίος είπε ότι ο διάσημος μουσικός «έφυγε» στον ύπνο του.
Ο B. B King είχε νοσηλευτεί πρόσφατα σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω της υψηλής πίεσης του αίματος και του διαβήτη.
Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς μουσικούς της μπλουζ στον κόσμο. Σήμα κατατεθέν του B. B. King ήταν η κιθάρα με το προσωνύμιο Lucille, μια "ειδικής κατασκευής" Gibson που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη δεκαετία του 1950. Με το πέρασμα των χρόνων πέρασαν διάφορες "Lucille" από τα χέρια του, αλλά ουσιαστικά ήταν το ίδιο μοντέλο κιθάρας προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καλλιτέχνη. Είχε άδεια πιλότου, ήταν γνωστός τζογαδόρος και χορτοφάγος, δεν έπινε ποτέ αλκοόλ ούτε κάπνιζε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κονγκό: Πολιτοφύλακες βίασαν 127 γυναίκες στα ανατολικά της χώρας

Κονγκό: Πολιτοφύλακες βίασαν 127 γυναίκες στα ανατολικά της χώρας

Την δεκαετία του '50, ο King έγινε ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της R&B μουσικής, θέση στην οποία οδηγήθηκε από τραγούδια όπως τα You Know I Love You, Woke Up This Morning, Please Love Me, When My Heart Beats like a Hammer, Whole Lotta Love, You Upset Me Baby, Every Day I Have the Blues, "Sneakin' Around, Ten Long Years, Bad Luck, Sweet Little Angel, On My Word of Honor, και Please Accept My Love. Το 1962 υπέγραψε με την εταιρεία ABC-Paramount Records.
Η πρώτη του επιτυχία πέρα από την καθαρή μπλουζ μουσική ήρθε με το κομμάτι The Thrill Is Gone το οποίο ήταν επανεκτέλεση. Το τραγούδι έγινε επιτυχία στα τσαρτς της R&B αλλά και τις ποπ, κάτι πρωτόγνωρο για έναν R&B καλλιτέχνη. Τα βλέμματα όλων κέρδισε όταν έκανε το άνοιγμα στις συναυλίες της περιοδείας των Rolling Stones το 1969. Η επιτυχία του King συνεχίστηκε τη δεκαετία του '70 με τραγούδια όπως τα To Know You Is to Love You και I Like to Live the Love. Από το 1951 έως και το 1985 εμφανίστηκε στον πίνακα των charts του Billboard για την R&B 74 φορές.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου