Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ: ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΞΕΡΟΧΟΡΤΑ! ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ"

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δελτίο Τύπου 50
Σκουπίδια-Σκουπίδια
Ελλειπής Φωτισμός-Ξερόχορτα
Κάντε επιτέλους κάτι !!!
       
        Κοιτάζοντας δεξιά και αριστερά σε Χολαργό και Παπάγου βλέπει κανείς ίδιες εικόνες, εικόνες υποβάθμισης, εικόνες εγκατάλειψης, εικόνες απογοήτευσης. Έτσι από ένστικτο του βγαίνει η νοσταλγία του «πάλαι ποτέ» καλού παρελθόντος...

Όσο και αν η λέξη υποβάθμιση ενοχλεί, είναι αυτή που αποδίδει τη σημερινή πραγματικότητα. Πιστέψτε μας δεν κουραστήκαμε ιδιαίτερα για να φωτογραφήσουμε διάφορες περιοχές σε Χολαργό και Παπάγου που δείχνουν την εγκατάλειψη. Ενδεικτικά σας στέλνουμε μόνο δύο φωτογραφίες από αυτές.
       
Υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων γεμάτοι, γύρω από τους κάδους οι χώροι είναι βρώμικοι γιατί δυστυχώς δεν σκουπίζονται, ενώ πολλοί από τους κάδους θέλουν επισκευή ή και αντικατάσταση. Όλα αυτά που επαγγέλονταν η νέα Δημοτική Αρχή περί ενός άλλου μοντέλου καθαριότητας σε Χολαργό και Παπάγου, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα μύθο.
Σε ότι αφορά το φωτισμό στο Δήμο μας υπάρχουν πολλά σημεία που το βράδυ υπάρχει ανησυχία. Δείτε τί συμβαίνει στην οδό Πεντέλης μετά το VERDE, προς την οδό Αναστάσεως, δείτε τί συμβαίνει στον Τσακό και ακόμη στην οδό Λαχανά και στην αρχή της Νευροκοπίου. Αλλά και αλλού.
Τα χόρτα έχουν πνίξει κυριολεκτικά τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας. Υπάρχουν διάδρομοι περιπάτου που δεν χρησιμοποιούνται από τα πολλά και υψηλά χόρτα και από το φόβο των φιδιών. Δεν ξέρω τί περιμένουμε και γιατί έχουμε προχωρήσει τόσο λίγο στην κοπή τους. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ακόμη δεν έχουν έλθει στην Οικονομική Επιτροπή οι όροι διενέργειας του διαγωνισμού, που σημαίνει ότι και από σήμερα να μετρήσουμε χρόνο θέλουμε περίπου 40-45 μέρες δηλαδή πάμε τέλος Ιουνίου για να ξεκινήσουμε συστηματικά. Ακόμη και σε απευθείας ανάθεση να πάτε με μικρότερα ποσά, θέλετε τουλάχιστον 20 μέρες. Κάντε όμως κάτι πριν τα χόρτα ξεραθούν και ο κίνδυνος πυρκαγιάς γίνει μεγάλος.
Βλέποντας το πρόγραμμά σας και στην ενότητα “Καθαρή Πόλη, πιο όμορφο περιβάλλον”(σελ.14-15), διαβάζω μεταξύ των άλλων:
Σχεδιάζουμε πλήρες πρόγραμμα συγκέντρωσης, μεταφοράς και διάθεσης οικιακών στερεών αποβλήτων.
Συντάσσουμε μελέτη για τη χωροθέτηση και την ανακατανομή των κάδων απορριμμάτων με βάση τη συχνότητα πλήρωσης.
      Δημιουργούμε μετά από διαβούλευση με τους πολίτες Κανονισμό Καθαριότητος.
      Τοποθετούμε Ειδικούς Κάδους για τις ακαθαρσίες των ζώων.
      Βελτιώνουμε τον εξοπλισμό και εκσυγχρονίζουμε τα οχήματα για τη μείωση ρύπων και θορύβου.
       Όλα τα παραπάνω είναι λόγια ωραία. Όμως κοιτάζοντας τους συνδημότες μας στα μάτια πέστε τους, τί από αυτά τα ωραία που είπατε, μέχρι στιγμής έχετε κάνει. Τίποτε απολύτως ούτε κάνατε, ούτε κάνετε και βέβαια δεν ξέρω αν σκάφτεστε να κάνετε.
       Όλα αυτά μου θυμίζουν τα “Ψεύτικα τα λόγια τα Μεγάλα”.




1 σχόλιο:

  1. Χωρίς να είμαι με τον δήμαρχο, σε ο,τι αφορά την καθαριότητα, νομίζω πως σε σχέση με εποχές Ξύδη, τα πραγματα είναι καλύτερα (τουλάχιστον για τον Παπάγο).Το αυτό και για την τεχνική υπηρεσία. Θέλει ακόμα δουλειά, είναι θετικό που γίνονται προτάσεις, και δη χωρίς κομματικές παρωπίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή