Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΤΡΑΓΚΑΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΦΙΜΩΣΟΥΝ"!

Για προσπάθεια φίμωσης κάνει λόγο ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας σε ανακοίνωση που εξέδωσε ως απάντηση σε δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε υπόθεση φοροδιαφυγής...

Σύμφωνα με την Ημερησία, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον εκδότη Γιώργο Τράγκα για ανακριβή δήλωση του “πόθεν έσχες”. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε, προκύπτει ότι ο δημοσιογράφος δεν δήλωσε στο "πόθεν έσχες" περιουσιακά του στοιχεία 10 εκατ. ευρώ.

Ο Γιώργος Τράγκας αναφερόμενος στο θέμα, τονίζει ότι  «είναι μια υπόθεση από το 2012 που εκκρεμεί στον ανακριτή. Έχω υποστεί αλλεπάλληλους φορολογικούς ελέγχους. Ο τελευταίος από τέσσερις ελεγκτές σε βάθος δεκαετίας. Επεβλήθη φόρος σε εμένα και τη σύζυγό μου για άτυπη δωρεά σπιτιού ο οποίος καταβάλλεται».

Ο ίδιος στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως η υπόθεση αυτή είναι από το 2012 και διευκρινίζει πως από έχει υποστεί αλλεπάλληλους φορολογικούς ελέγχους.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Τράγκα

«Κάτι έπρεπε να πουν για εμένα. Αυτή η υπόθεση, όπως τουλάχιστον γνωρίζω, είναι από το Φεβρουάριο του 2012 και κινήθηκε, όπως μου είπε υπουργός προσκείμενος στο περιβάλλον Παπανδρέου, από τον ίδιο τον ΓΑΠ γιατί τον έλεγα «Τσολάκογλου» στο ραδιόφωνο. Αφορά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανακριβείς δηλώσεις το 2007 και το 2008 και ζητείται από τη σύζυγό μου να αποδείξει ότι είχε λεφτά να αγοράσει το σπίτι μας που βάσει του νόμου Παπακωνσταντίνου μεταβιβάστηκε σε αυτή το 2010.

Έχω υποστεί αλλεπάλληλους φορολογικούς ελέγχους. Ο τελευταίος που έγινε σε βάθος δεκαετίας, διαπίστωσε ότι η σύζυγός μου είχε τα δικά μου λεφτά για να αγοράσει το σπίτι μας στο οποίο διαμένω την τελευταία 25ετία. Επίσης ο έλεγχος διαπίστωσε ότι ο Τράγκας από τα πολλαπλά συμβόλαιά του και τις επιχειρήσεις του επί δεκαετίες έχει χρήματα και πόθεν έσχες επαρκές και αναγνωρίσιμο και μόνο στο βάθος μιας δεκαετίας πίσω. Οι εφοριακοί δεν πήγαν πιο πίσω…

Στη σύζυγό μου επεβλήθη ο φόρος της άτυπης δωρεάς – προσαύξηση της περιουσίας – ο οποίος και καταβάλλεται.

Αυτά προς το παρόν. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι με το Α ή Β τρόπο θέλουν να σταματήσω τη δημοσιογραφική μου δραστηριότητα και κυρίως την πρωινή μου εκπομπή στο ραδιόφωνο…».

thessbomb.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου