Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ»! ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΑΤΖΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ;

H αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα οταν η Αθήνα αποφασίσει να γίνει μέλος της κάτι που αναμένεται να συμβεί στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούνιο...

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Sergei Storchak τονίζοντας ότι "Απο την στιγμή που η Ελλάδα γινόταν το πρώτο πλήρες μέλος της Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICSπου θα ζητούσε δανειοδότηση με κεφάλαια της Τράπεζας και αυτό δεν θα αποτελούσε έκπληξη".
«Δεν έχει καμία διαφορά εάν η Ελλάδα γίνει μέλος  της τράπεζας συνεισφέροντας ένα μικρό ή μεγάλο ποσό» είπε ο ακόμη ο Storchak για να συμπληρώσει:
«Από τη στιγμή που θα γίνει πλήρες μέλος θα μπορεί να αιτηθεί για δάνεια τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς ή για έργα ανάπτυξης»
Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ τα οποία επικαλούνται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel η πρόσκληση που απεύθυνε η Ρωσία στην Ελλάδα για συμμετοχή της στην τράπεζα μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην αποδέσμευσή  της από το ΔΝΤ.
Μάλιστα, όπως τονίζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας βρήκε την ιδέα ως αρκετά «ελκυστική», ενώ η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα.
Η Aναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS ιδρύθηκε  από την Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Ν. Αφρική το 2014 ως μια εναλλακτική στην Παγκόσμια Τράπεζα Επενδύσεων και στο ΔΝΤ.
Η πρόσκληση για συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή έγινε επίσημα τη Δευτέρα από τον Ρώσο υφυπουργό, ενώ όπως αναφέρει το Der Spiegel ο Α.Τσίπρας εξετάζει την πρόταση με θετικό πνεύμα και όπως δήλωσε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος αυτή αποτέλεσε μια«ευχάριστη έκπληξη».
defencenet.gr (τίτλος: τροποποιημένος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου