Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ!!!

Η γερμανική εφημερίδα Sued Deutsche περιγράφει τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση που δεν προκύψει κάποια σύγκλιση απόψεων στο Eurogroup της Πέμπτης...
Σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής εφημερίδας, η Ευρώπη θα ζητήσει από την Αθήνα ένα έκτακτο σχέδιο ελέγχου κεφαλαίων από το ερχόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο, το οποίο όμως θα πρέπει να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή. Μάλιστα όπως σημειώνεται, αν η Ελλάδα αρνηθεί να περάσει ένα τέτοιο νόμο, τότε θα απομονωθεί πολιτικά και οικονομικά από την Ευρώπη.  Η εφημερίδα σημειώνει πως ήδη η ΕΚΤ έχει αποφασίσει την αύξηση του ELA στις ελληνικές τράπεζες.
Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα έχουν επεξεργαστεί ήδη στην Ευρώπη, προβλέπει πως από Δευτέρα και με το άνοιγμα των ATM και των ηλεκτρονικών πληρωμών να περιοριστεί μαζική "φυγή κεφαλαίων" που θα παραμείνει στην εγχώρια αγορά. Η εφημερίδα παραθέτει ως παράδειγμα την περίπτωση της Κύπρου και τα όσα είχαν συμβεί εκεί το 2013.
Το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας κάνει λόγο όμως και για μια πολιτική λύση που θα πρέπει να δωθεί στο θέμα της Ελλάδας μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αναφέρεται και στις εκκλήσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ που κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Αθήνα να επαναλάβει "το συντομότερο δυνατόν τη διαπραγμάτευση" με τους δανειστές της.
Πηγή: Sued Deutsche, news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου