Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΣ DIE WELT ΑΝΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΛΜΕΡΑΫΕΡ: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΙΔΙΑ ΣΛΑΒΩΝ, ΑΛΒΑΝΩΝ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ, ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ"!

Οργή προκαλεί το άρθρο στη συντηρητική Die Welt του Von Berthold Seewald ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι η χώρα "κατέστρεψε κι άλλοτε στο παρελθόν την ευρωπαϊκή τάξη"...

Το άρθρο κάνει αναφορά στην 20η Οκτωβρίου του 1827, κατά την κατά την οποία οι Μεγάλες Δυνάμεις συνέτριψαν την οθωμανική αρμάδα συμβάλλοντας σε μία καθοριστική νίκη της Ελλάδας ενάντια στον Σουλτάνο στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου, ανοικτά των δυτικών ακτών της Πελοποννήσου. Η ναυμαχία του Ναυαρίνου ήταν ορόσημο για την νίκη της χώρας που είχε εξεγερθεί.
Ο Von Berthold Seewald υπογραμμίζει ότι τα κίνητρα αυτής της παροχής βοήθειας ήταν αγνά και ρομαντικά, όχι γεωστρατηγικά.
Έξι χρόνια νωρίτερα, οι Έλληνες ήταν υπό τον Οθωμανικό ζυγό κάτω από τον οποίο ζούσαν για σχεδόν τετρακόσια χρόνια. "Οι τρεις δυνάμεις έπραξαν ενάντια στα πιστεύω τους (ότι οι λαοί δεν πρέπει να ξεσηκώνονται ενάντια στο νόμιμο ηγεμόνα τους), επηρεασμένες από καθαρό ρομαντισμό επειδή οι Ευρωπαίοι με την κλασική μόρφωση δεν ήθελαν οι απόγονοι του Ομήρου, του Σωκράτη και του Περικλή να συνεχίσουν να ζουν υπό τον Τουρκικό ζυγό", επισημαίνει ο αρθρογράφος.
Μέσα από το άρθρο εξηγεί στους αναγνώστες του ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις βοήθησαν την Ελλάδα "για τους λάθος λόγους". Κι αυτό επειδή "οι Έλληνες δεν ήταν αληθινοί Έλληνες" όσον αφορά στην καθαρότητα της φυλής τους.
"Η ιδέα ότι οι Έλληνες της σύγχρονης εποχής ήταν απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη και όχι μια φυλή με σλαβικά, βυζαντινά και αλβανικά γονίδια, που δημιουργήθηκε υπό την τουρκική κυριαρχία, ήταν διαδεδομένη μεταξύ των μορφωμένων Ευρωπαίων. Όμως, ούτε οι αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπόρεσαν να ξεπεράσουν αυτήν την παρανόηση. Βάσει αυτής της λογικής έφεραν την Ελλάδα στην βάρκα της ΕΕ το 1980, με τις γνωστές συνέπειες που 'θαυμάζουμε' καθημερινά".
Η ιδέα ότι οι Έλληνες δεν είναι οι πραγματικοί Έλληνες δεν είναι καινούργια ούτε ανήκει στον ανθέλληνα αρθρογράφο της συντηρητικής εφημερίδας. Αυτή η θεωρία διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον Jakob Philipp Fallmerayer, δημοσιογράφο, πολιτικό και ιστορικό του 19ου αιώνα που ισχυριζόταν ότι οι "Έλληνες δεν είναι πραγματικοί Έλληνες" και επομένως δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θεωρία περί φυλετικής ασυνέχειας των νεοελλήνων. 
Η θεωρία του Fallmerayer περί των νεοελλήνων διατυπώθηκε κυρίως στο βιβλίο του "Ιστορία της χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς Χρόνους", όπου-μεταξύ άλλων- συνοψίζει την ιστορία της περιοχής της Ελλάδας από την αρχαιότητα μέχρι και τα τέλη του μεσαίωνα, ενώ λίγα χρόνια μετά κυκλοφόρησε και το βιβλίο "περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων"το οποίο ουσιαστικά ήταν μια απάντηση στους επικριτές του πρώτου βιβλίου συμπληρωμένο με κάποια καινούργια στοιχεία που στήριζαν τη θεωρία του.
Την εποχή της εμφάνισης της θεωρίας του περί της μη καταγωγής των Νεοελλήνων από τους αρχαίους ξέσπασε μεγάλος θόρυβος τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, προκαλώντας αρνητικά-εν είδει αντιρρητικής φιλολογίας-αλλά και κάποια θετικά σχόλια . Οι Έλληνες λόγιοι προσπάθησαν να αποδείξουν αβάσιμους τους ισχυρισμούς του με συγκριτικές μελέτες της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων των Ελλήνων διαχρονικά. Αρκετοί Έλληνες λόγιοι δημοσίευσαν έργα, ενώ οι εφημερίδες δημοσίευσαν πολεμικές και γελοιογραφίες εναντίον του. Φέρεται ότι διάφοροι ρήτορες τον απαξίωναν σε διαλέξεις, ενώ τα παιδιά τον αποδοκίμαζαν στο δρόμο.
Χαρακτηριστικό της ανασφάλειας ή και της εχθρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε η θεωρία του Fallmerayer μέσα στην Ελλάδα είναι ότι τα δύο επίμαχα βιβλία δεν μεταφράστηκαν στα Ελληνικά και δεν κυκλοφόρησαν στην αγορά παρά μόνο κατά τα έτη 2002 και 1984 αντίστοιχα.
Η θεωρία του, αν και για πολλούς κινείται ενίοτε στα όρια της υπερβολής, εμπεριέχει έγκυρα στοιχεία, ιδιαίτερα σε σχέση με την παντελή άρνηση της φυλετικής καθαρότητας.
Σύμφωνα με τις απόψεις του-που στηρίχθηκαν κυρίως σε έργα Βυζαντινών συγγραφέων,ιστορικά στοιχεία και σε αρκετά Σλάβικης προέλευσης τοπωνύμια της Ελλάδας - η φυλή των αρχαίων Ελλήνων εξαφανίστηκε παντελώς εξαιτίας της καθόδου σλαβικών φύλων στην Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα μεταξύ του 6ου και του 8ου αιώνα μ.χ.,ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν μόνο κάποια μικρά αρχαιοελληνικά υπολείμματα κατοίκων στην Τσακωνία και στη Μάνη.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ,ΤΟΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΒΑΡΒΑΡΙΚΟ ΟΧΕΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

    "THE COYNTRY THAT BLOODIED OUR PLANET TWICE DURING THE TWO WORLD WARS ,IS NOT ALLOWED TO SPEAK FOR GREECE AND THE GREEK PEOPLE.
    GERMAN FASISTS , GERMAN DESCENDANTS AND GERMAN NEO-NAZIS ARE GYPSIES AND A RESULT OF A FUCKED CROSS-FERTILIZATION THAT WAS ACHIEVED AFTER THE BASTARD MONGOLΙΑΝ AND CENTRAL EUROPEAN CONTAMINATED MATING IN AN ANCESTRY THAT THEY THEMSELVES DO NOT KNOW EXACTLY WHERE THEIR ORIGIN IS.

    THIS IS MY ANSWER TO THIS DESPICABLE ARTICLE FOR GREECE AND THE GREEKS .

    WE PRODUCE SCIENCE, LITERATURE, PHILOSOPHIA ,ARTS .....AND MUCH MORE .....AND YOU STUPID GERMANS PRODUCE BLOOD AND PAIN .
    HERE IS THE DIFFERENCE BETWEEN GREEKS AND ALL YOU STUPID AND DRUNK GERMANS "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ 10 ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ 50000 ΠΑΛΑΙΟ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙΙ ΔΕ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΟΜΟΤΙΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ
    Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014
    Δεν επηρεάστηκε γενετικά το dna των Ελλήνων στον κόσμο
    Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια από τότε που ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, χάρη στις αναλύσεις του DNA, έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την ταυτότητα των Ελλήνων.
    Ο Καθηγητής Τριανταφυλλίδης
    Εντυπωσιακά στοιχεία αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα οι γενετικές έρευνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα, συμπληρώνοντας το πάζλ για την καταγωγή των Ελλήνων.
    Τα πιο σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία για τη γενετική σύσταση των
    σημερινών κατοίκων της Ελλάδας παραθέτει στο βιβλίο του «Η γενετική ιστορία της Ελλάδας – Το DNA των Ελλήνων» ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα.
    Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζει είναι ότι οι Έλληνες όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν γενετικά από άλλους λαούς, αλλά αντίθετα μετέδωσαν το DNA τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη! Μάλιστα, το Eλληνικό γενετικό υλικό «μοιάζει» πολύ με αυτό των Ιταλών, λιγότερο με των Γάλλων και με ένα ποσοστό των Ισπανών, όχι όμως και με των Τούρκων, όπως θα περίμενε κανείς λόγω της τουρκικής κατοχής.
    Εντυπωσιακό είναι ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων δείχνει καταγωγή από τη Νεολιθική εποχή και άμεση συνέχεια με αυτό των αρχαίων Ελλήνων, χωρίς να έχει υποστεί ιδιαίτερες προσμείξεις και, επιπλέον, το ενδεχόμενο οι αρχαίοι Έλληνες να είχαν φτάσει στην… Αμερική αιώνες προτού ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των «Δυτικών Ινδιών» εξετάζεται σήμερα ως πολύ πιθανό από τους επιστήμονες.
    Στο βιβλίο του, εκτός από την παράθεση δεδομένων, ο καταξιωμένος επιστήμονας συγκρίνει τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων με αντίστοιχα στοιχεία λαών της Βαλκανικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
    «Η DNA υπογραφή των Ελλήνων αντικατοπτρίζει, ακόμη και σήμερα, την εξάπλωση των αρχαίων Ελλήνων και αποδεικνύει τη συνέχεια των Ελλήνων στο χώρο και στο χρόνο», επισημαίνει στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ο κ. Τριανταφυλλίδης.
    Οι εκπλήξεις της γενετικής
    Οι νέες έρευνες, που βασίζονται στη μελέτη του DNA και όχι στις αναλύσεις αίματος όπως παλιότερα, οδηγούν σε πιο έγκυρα συμπεράσματα και αναμένεται να δώσουν νέες πληροφορίες για το γενετικό υλικό των Ελλήνων, εκτιμά ο κ. Τριανταφυλλίδης. «Το γεγονός ότι απέχουμε γενετικά από τους Σλάβους το είχαμε διαπιστώσει και παλιότερα, μελετώντας τις ομάδες αίματος.
    Πλέον έχουμε στοιχεία από 300.000 γονίδια και γενετικούς δείκτες για να αποδείξουμε ότι δεν ισχύουν, για παράδειγμα, ισχυρισμοί όπως ότι οι Έλληνες έχουν αφρικανική καταγωγή, όπως είχαν υποστηρίξει εσφαλμένα, τελικά, οι Σκοπιανοί», υπογραμμίζει ο καθηγητής.
    Προσθέτει ότι με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα μελλοντικών μελετών. «Οι Σουηδοί επιστήμονες μελέτησαν οστά σε τάφους στη νότια Σουηδία και διαπίστωσαν ότι κάτοικοι των Μυκηνών είχαν φτάσει εκεί χιλιάδες χρόνια πριν, μεταφέροντας όχι μόνο πολιτιστικά αγαθά, αλλά και πλοία, καθώς και το γενετικό υλικό τους. Αυτό ξεφεύγει από όλα όσα ξέραμε ως τώρα», αναφέρει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΧΩΡ...ΙΧΩΡ! Αυτό είναι και αυτό τα λέει όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή