Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! ΠΟΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ!

Από τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, μόνο δύο θα επιβιώσουν από την τρέχουσα κρίση...

Ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές, το τοπικό τραπεζικό τοπίο βρίσκεται μπροστά σε μια ριζική αλλαγή, σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο αριθμό καλά πληροφορημένων πηγών.
Στο τέλος, από τους τέσσερις μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οίκους – Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς – θα μπορούσαν να παραμείνουν μόνο δύο.
Λόγω των ατελέσφορων διαπραγματεύσεων και υπό το φόβο του «Grexit», οι περισσότεροι τραπεζικοί πελάτες απέσυραν τις καταθέσεις τους και έτσι έφεραν τις τράπεζες στο χείλος της κατάρρευσης.
Η αναδιάρθρωση της τραπεζικής βιομηχανίας πιθανότατα θα έρθει αντιμέτωπη με έντονη αντίδραση από την κυβέρνηση, λόγω της μείωσης του κόστους και της απώλειας θέσεων εργασίας. Μια πηγή δήλωσε ότι αν ένα σχέδιο διάσωσης συμφωνηθεί, θα πρέπει αμέσως να διαπραγματευτεί. «Η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση». Ως μέρος του προγράμματος μεταρρύθμισης για τη χώρα, μία από τις δύο μεγάλες τράπεζες έκλεισε στην Κύπρο.
Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια οι τραπεζικοί τίτλοι κατέγραψαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών δραματική μείωση τιμών (βλέπε διάγραμμα). Το ελληνικό χρηματιστήριο όπως και τράπεζες, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τη Δευτέρα.
diagramma_trapezes
ΠΗΓΗfnews.gr

1 σχόλιο: