Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ο ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS! "ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ"

Ζητάμε και πάλι διαπαραταξιακή για την αντιμετώπιση της κρίσης

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμαρχος Παπάγου Χολαργού με το οποίο παροτρύνει τους δημότες να ενισχύσουν την επικοινωνία τους με τις υπάρχουσες παραδοσιακές κοινωνικές δομές του Δήμου, καταδεικνύει...

περίτρανα την ανάγκη διαπαραταξιακής ενότητας και ανασυγκρότησης, της πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης του δήμου, με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει.
Οι κοινωνικές ανάγκες του αύριο δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τις κοινωνικές ανάγκες του χθες.
Οι εργασιακές ευκαιρίες και οι σχέσεις, δεν θα μοιάζουν καθόλου με αυτές που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Το ίδιο ισχύει και για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες των νοικοκυριών και για τις καταναλωτικές συμπεριφορές και συνήθειες και για τις συναλλαγές με την αγορά.
Ο Δήμος πρέπει να αλλάξει τις δομές του και να ετοιμαστεί για τις νέες ανάγκες που θα προκύψουν με ή χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, για να προστατεύσει την τοπική του κοινωνία.

Πρέπει να αναπτύξει συναλλαγές εξωνομισματικών διαδρομών.
Πρέπει να δημιουργήσει κυψέλες επιχειρηματικότητας και crowd funding.
Πρέπει να αναπτύξει πλατφόρμες πληροφόρησης, κατάθεσης ιδεών και σύναψης συμπράξεων αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των δημοτών.
Πρέπει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με άλλους δήμους της Ελλάδας και του εξωτερικού σε πολιτικό επίπεδο, για να διευκολύνει την επικοινωνία και την ανταλλαγή δραστηριοτήτων μεταξύ των δημοτών.
Πρέπει να απλώσει δίκτυα επικοινωνίας με την Ελληνική Ομογένεια που συνδέεται με το δήμο μας. 
Πρέπει να αναπτύξει συμβουλευτικό μηχανισμό νομικής και οικονομικής φύσεως.
Πρέπει να αναπτύξει συμπράξεις με τους γύρω δήμους για να την οικονομία κλίμακος.
Πρέπει να αναπτύξει ευέλικτους σχεδιαστικούς μηχανισμούς που να μπορούν να απαντάνε σε κάθε νέα ανάγκη που θα προκύψει.
Πρέπει τέλος να χρησιμοποιήσει την συσσωρευμένη εμπειρία της παγκόσμιας τοπικής αυτοδιοίκησης που συνέβαλε αποφασιστικά, όταν σε διάφορα μέρη του κόσμου αντιμετωπίστηκαν καταστάσεις κρίσεως φυσικών και οικονομικών καταστροφών.

Ο περιορισμός της σκέψης στα κοινωνικά Φαρμακείο και Παντοπωλείο, δεν έχει καμία σχέση με τους νέους ρόλους που πρέπει να αναλάβει και τις νέες δραστηριότητες που πρέπει να αναπτύξει ένας δήμος σήμερα για να προστατεύσει την τοπική του κοινωνία.

Επαναφέρουμε λοιπόν την πρόταση για την άμεση σύγκλιση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής και επιμένουμε ότι δεν είναι ώρα για τις παραδοσιακές πολιτικές πρακτικές. Πρέπει όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε το κοινό μας πρόβλημα.

2 σχόλια:

  1. η δημοτική αρχή δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τις εξελίξεις,βαδίζει σε μοντέλο περασμένων εποχών και εξ άλλου το θέμα δεν προσφέρεται για φωτογράφιση άσε που θέλει και ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο τον Κουγιουμτζόπουλο φοβάται ο Λιάκος και η ομάδα του επειδή είναι ο μόνος που έχει τεράστια πείρα,μυαλό και ικανότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή