Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΛΑΜΠΡΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαίνια Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου
Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου τελέστηκαν το Σάββατο 27 Ιουνίου, τα εγκαίνια του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου, από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της...

Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη, ο οποίος εκπροσώπησε τον απουσιάζοντα στο εξωτερικό Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.
Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΗ” Περιφερείας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσολίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος,  ο Διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πρωτοπ. π. Βασίλειος Χαβάτζας και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου κ. Γεώργιος Βασιλείου.
Επίσης παρέστησαν ο Αρχιμ. π. Ειρήναρχος Θεοδώρου και ο π. Ιωάννης Πιλέρι Μπρούνο από την Αγία Τριάδα Χολαργού, ο Αρχιμ. π. Συμεών Καλοπαναγιώτης από τον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, ο πρώην Προϊστάμενος του Αγίου Γεωργίου Παπάγου Αρχιμ. π. Χριστοφόρος Δημόπουλος και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Μαρκαντώνης, καθώς και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κωστάκης από την Αγία Σκέπη Παπάγου.
Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτό το έργο της ενορίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ανοίξτε τα χέρια σας και αγκαλιάστε την Εκκλησία. Αγκαλιάστε αυτό το έργο με αγάπη και θέρμη. Δεν είναι μόνο για τώρα. Είναι για πάντα. Είναι μια επένδυση για το μέλλον και τα παιδιά σας.»
Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας κ. Αποστολόπουλος στο χαιρετισμό του ανέφερε πως όταν δημιουργείται ένας νέος χώρος του πνεύματος και του πολιτισμού, όταν δημιουργείται μια ακόμη κυψέλη ανταλλαγής απόψεων και ιδεών και όταν υπάρχει μία ακόμη κιβωτός της ελληνορθόδοξης ιστορίας της Πατρίδας μας στην πόλη μας, δεν μπορεί παρά η Δημοτική Αρχή να είναι ευτυχής και να βρίσκεται δίπλα σε αυτή τη προσπάθεια.
Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Αλέξιος Γιαννιός στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει το Πνευματικό Κέντρο για την ενορία και ότι ανήκει σε όλη τη κοινωνία του Παπάγου. Επίσης ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δήμο Παπάγου-Χολαργού που στηρίζουν το έργο που επιτελείται στην ενορία.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο, ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Πλατής για την πολύχρονη προσφορά του στην ενορία και την κοινωνία,
ο Αρχιμ. π. Αλέξιος Γιαννιός που επί των ημερών του λειτούργησε ο νέος Ναός, με τις προσωπικές του άοκνες προσπάθειες και τις δωρεές των ενοριτών, ο Πρωτοπ. π. Παύλος Μαρκαντώνης, που διακονεί στην ενορία για σχεδόν 20 χρόνια με κύριο έργο του την νεότητα και την αιμοδοσία και ο Ευεργέτης του Πνευματικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνος Παπαδογεωργόπουλος, που επί δεκαετίες βοηθά την ενορία με τις υπηρεσίες του ως δικηγόρος, αλλά και με τις δωρεές του και τις συμβουλές του.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Βασίλειος Ξύδης, οι πρώην Επίτιμοι Πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας κ.κ. Ηλίας Κουτρουμπής και Αναστάσιος Γκόνης, ο Ευπατρίδης κ. Ιάκωβος Τσούνης, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

2 σχόλια:

  1. Προσκλήθηκαν και τιμήθηκαν άπαντες πλην του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού,χωρίς τον οποίον δεν θα υπήρχε Πνευματικό Κέντρο για να εγκαινιασθεί.
    ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΝ ΣΤΑΙΚΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΕΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΤΕ

    ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή