Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΑΝ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ! ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;

Τελεσίγραφο της Ευρωζώνης στην Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες όπως φάνηκε από τις δηλώσεις τους έθεσαν τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να καταθέσει ή μάλλον ν’ αποδεχτεί τις προτάσεις των δανειστών...

Το deadline για την κατάθεση της ελληνικής πρότασης, λήγει στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν.
Μάλιστα την Κυριακή συγκαλούν όχι μόνο σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης αλλά και των ηγετών ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων εταίρων, εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδεχτεί την συμφωνία που προτείνουν η επόμενη επιλογή είναι η έξοδος από το ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο η Μέρκελ όσο και οι Ολάντ και Γιούνγκερ μίλησαν για μαύρο σενάριο και προετοιμασία και αυτού του σεναρίου.
Είναι φανερό ότι πίσω από τα αρχικά χαμόγελα κρυβόταν μια οργανωμένη αντεπίθεση των εταίρων – δανειστών.
Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά ο Γιούνκερ παρουσίασε φάκελο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ σημειώνοντας μάλιστα ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα.
Είναι φανερό ότι η εταίροι – δανειστές περνούν στον τελικό εκβιασμό με τελική προθεσμία.
Το ερώτημα είναι ποιές θα είναι οι προτάσεις των δανειστών τις οποίες όπως τονίζουν δεν θέτουν ουσιαστικά σε συζήτηση.
Όλοι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν σαφείς: Η Αθήνα πρέπει να υποβάλει μέσα στις επόμενες ημέρες τις προτάσεις της, να είναι ακριβείς και να αποδεχθεί τους όρους για ένα πολυετές πρόγραμμα.
Το deadline για την κατάθεση της ελληνικής πρότασης, λήγει στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν.
Εφόσον συμβεί αυτό θα μπορεί να συζητηθούν μεσοπρόθεσμες λύσεις. Αν δεν υπάρξει λύση τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο με «ευρύτερες γεωπολιτικές επιπτώσεις» όπως είπε ανοικτά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλν Τουσκ.
Οι ηγέτες κατέστησαν σαφές πως δεν θα γίνει αποδεκτή η πρόταση-γέφυρα της Ελλάδας αν δεν έχει προηγηθεί συμφωνία της κυβέρνησης σε ένα μακροπρόθεσμο, πολυετές νέο πρόγραμμα-Μνημόνιο.
Η Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε πως δεν συζητείται διαγραφή του ελληνικού χρέους.
tribune.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου