Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: 'ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ! ΕΜΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ..."

Διεκδικούμε ένα δήμο με την συμμετοχή των πολιτών

Θεμελιώδες προγραμματικό στίγμα της παράταξης μας είναι ότι αντιλαμβανόμαστε το Δήμο ως έναν θεσμό Κοινωνικής Αυτοοργάνωσης και όχι ως ένα κρατικό ακροφύσιο. 
Οι δημότες να συμμετέχουν, να γνωρίζουν τα προβλήματα, να έχουν...

γνώμη και να συνεισφέρουν στον σχεδιασμό και στην δημοτική προσπάθεια. 
Για αυτό στο θέμα του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου προτείναμε: 

Να αναρτώνται στο διαδίκτυο υποχρεωτικά τα θέματα, τα στοιχεία και οι εισηγήσεις του Δ.Σ. τουλάχιστον τρεις ημέρες πρι από την συνεδρίαση.
Να υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι, όσο και οι πολίτες να μπορούν να αναρτούν τις απόψεις τους.
Να υπάρχει η δυνατότητα e-petition των 25 υπογραφών για την εισαγωγή θεμάτων στο Δ.Σ.
Να αναρτώνται τα πρακτικά και οι αποφάσεις κατά θέμα μετά την συνεδρίαση και αν είναι δυνατόν, να μαγνητοσκοπούνται οι συνεδριάσεις και να αναρτώνται κατά θέμα έτσι ώστε ο πολίτης να εκπαιδεύεται και στην διαδικασία.
Και τέλος οι επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου να απαρτίζονται κυρίως από πολίτες που έχουν ειδικότητα σε ένα θέμα, παρά από δημοτικούς συμβούλους.

Το πόσα λεπτά θα μιλάνε οι δημοτικοί σύμβουλοι και ποιός θα μιλά πρώτος και ποιός δεύτερος, πολύ λίγο μας ενδιαφέρει όπως δηλώσαμε. Ο Δήμος πρέπει να είναι ένας κοινωνικός μηχανισμός πρωτοβουλιακού χαρακτήρα και όχι μια κλειστή κρατική υπηρεσία. 
Η εμπλοκή, συμμετοχή και αμφίδρομη επικοινωνία με τους δημότες ιδιαίτερα με την χρήση νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφοριών και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, είναι το κυρίαρχο πεδίο μέσα από το οποίο μπορεί να λάβει σάρκα και οστά μια δημοκρατική πολιτική επιλογή, που να μπορεί να αξιοποιεί όλες τις δεξιότητες μιας τοπικής κοινωνίας.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν εισακουστήκαμε
Επικράτησαν και πάλι οι αντιλήψεις του Πολιτικού Μεσαίωνα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου