Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΡΑΒΑΣ ΜΑΓΕΨΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!!!


Μία υψηλού επιπέδου μουσική εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το περασμένο Σάββατο  στο αμφιθέατρο  «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού.
 Η διεθνούς φήμης μεσόφωνος κ. Αλεξάνδρα Γκράβας, η οποία διαμένει...

στον Χολαργό, παρουσίασε ένα πρόγραμμα με τραγούδια ελληνικά και ξένα και μάγεψε με την φωνή της το κοινό.
Υψηλού επιπέδου και ο σκοπός της εκδήλωσης, που δεν ήταν άλλος παρά η οικονομική στήριξη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών « Η Φοίβη» που λειτουργεί στον Δήμο μας από το 1965.
Η καθημερινότητα αλλά και τα μηνύματα υποκουλτούρας που μας σερβίρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συχνά κάνει να περνούν απαρατήρητες κάποιες πράξεις συνανθρώπων μας που έχουν πραγματική αξία. Πράξεις που εκφράζουν πραγματικό πολιτισμό, αλλά μένουν στο περιθώριο. Μέσα στο θόρυβο των celebrities και της περιρρέουσας πολιτιστικής ευτέλειας δεν τους ακούει κανείς, γιατί οι ίδιοι δεν κάνουν θόρυβο. Εργάζονται σιωπηλά, δημιουργούν και φέρνουν αποτέλεσμα.
Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών «ΦΟΙΒΗ», στον Χολαργό. Ένα σωματείο που εδώ και δεκαετίες κάνει σημαντικότατο έργο, αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά, με επικεφαλής εδώ και αρκετά χρόνια την αγαπημένη κ. Κλαίρη Δανηιλίδου. Την ακούραστη και δημιουργική διευθύντρια του Ξενώνα.
Εκτιμώντας το έργο προσφοράς της ΦΟΙΒΗΣ ήρθα τα τελευταία χρόνια κοντά στους ανθρώπους της. Μου δόθηκε η δυνατότητα να ακούσω πικρές ιστορίες από τις ίδιες τις παθούσες, και να νιώσω την ανάγκη να προσφέρω όπως μπορώ.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας να βοηθηθεί η ΦΟΙΒΗ στο έργο της, μια και δεν έχει χρηματοδότηση από δημόσιους φορείς, ανέλαβα ως μέλος του σωματείου, την  πρωτοβουλία της σημερινής εκδήλωσης.
 Έχοντας γνωρίσει την κυρία Αλεξάνδρα Γκράβας, της ζήτησα τον περασμένο Δεκέμβριο να δώσει μία μουσική παράσταση, με σκοπό την οικονομική στήριξη της ΦΟΙΒΗΣ. Με συγκίνησε η άμεση ανταπόκρισή της και το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε για το έργο της ΦΟΙΒΗΣ.
Ευχαριστώ θερμά τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας που κοινοποίησαν τις δημοσιεύσεις μας  για την εκδήλωση.

Χρύσα Παρίση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου