Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ! ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ"! ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΦΡΟΥΡΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ!

18:31 Ανθρωποκυνηγητό είχαν εξαπολύσει από την πρώτη στιγμή οι βελγικές αρχές για την σύλληψη του τρίτου άνδρα της φωτογραφίας - ντοκουμέντο από το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ πριν την τρομοκρατική ...

επίθεση στις Βρυξέλλες. Ο άνδρας που φορούσε καπέλο και στην φωτογραφία απεικονίζονταν με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας, ήταν ο νούμερο ένα στόχος, ωστόσο δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση για την ταυτότητά του. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Η αναγνώριση και η σύλληψη
Την ώρα που οι βελγικές τις αστυνομικές αρχές πέφτουν από την μία γκάφα στην... άλλη και μετά στην επόμενη, βελγικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο Φεϊσάλ Σεφού φέρεται να είναι ο άνθρωπος με το καπέλο που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στη συνέχεια διέφυγε.Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τον αναγνώρισε ο οδηγός του ταξί που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο, μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας.
Όπως μεταδίδει παράλληλα και η Daily Mail, η βελγική εισαγγελία έχει συλλάβει έναν νέο ύποπτο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
Το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας τονίζει πως ο Φεϊσάλ Σεφού ήταν ένας από τους έξι ανθρώπους που συνέλαβαν οι βελγικές αρχές, κατά την τεράστια επιχείρηση που έκαναν το βράδυ της Πέμπτης.

15:13 Κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις και απόπειρα επιθέσεων απήγγειλε ο Εισαγγελέας του Βελγίου κατά άντρα που ονομάζεται Φεϊζάλ Σ. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και κατά ενός δεύτερου άντρα του Αμπουμπακάρ Α.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες στον δεύτερο άντρα για συμμετοχή σε ενέργειες τρομοκρατικής ομάδας.
Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir ταυτοποιήθηκε ως ο «τρίτος άνθρωπος» στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ ως ο Φεϊζάλ Σεφού.
O Σεφού συνελήφθη χθες Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας είναι ο τρίτος άνδρας με το καπέλο που διακρίνεται στην κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου μαζί με τους καμικάζι αυτοκτονίας, τους αδελφούς Ελ Μπακραουί.
Ο Σεφού εντοπίστηκε, μετά την αναγνώρισή του από τον οδηγό ταξί που μετέφερε τον τρομοκράτη την Τρίτη το πρωί, την ημέρα των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων αναφέρει η Le Soir, επικαλούμενη έγκυρη πηγή. 

Πάντως, η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν έχει επισήμως επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. Την Παρασκευή, η αστυνομία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι είναι «πολύ πιθανόν» ο Σεφού να είναι «ο άνθρωπος με το καπέλο».

Νέα ανησυχία προκαλεί η αποκάλυψη της δολοφονίας φρουρού πυρηνικού εργοστασίου στο Βέλγιο, ενώ η χώρα δεν έχει ακόμη συνέλθει από τις επιθέσεις της Τρίτης και ο συναγερμός σε όλη την Ευρώπη παραμένει στο «κόκκινο».
Η είδηση της δολοφονίας του φρουρού στην περιοχή Σαρλερουά έγινε γνωστή το πρωί του Σαββάτου από την εφημερίδα Derniere Heure.
Σε διαμέρισμα ύποπτου για τζιχαντιστική δράση, οι βελγικές αρχές εντόπισαν βίντεο και στοιχεία που δείχνουν ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πιθανόν να ετοίμαζαν επίθεση στο πυρηνικό κέντρο Τιχάνζ.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η κάρτα πρόσβασης του φρουρού αυτού απενεργοποιήθηκε αμέσως μόλις ανακαλύφθηκε ότι είχε πυροβοληθεί και σκοτωθεί και ότι είχε κλαπεί η κάρτα του.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να σχολιάσει την πληροφορία αυτή καθώς η έρευνα συνεχίζεται.
Την Πέμπτη, η DH έγραφε ότι οι καμικάζι που ανατινάχθηκαν την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες εξέταζαν αρχικά το ενδεχόμενο να βάλουν στόχο μια πυρηνική εγκατάσταση, αλλά μια σειρά από συλλήψεις υπόπτων τους ανάγκασε να επιταχύνουν τα σχέδιά τους και αντ'αυτού να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην βελγική πρωτεύουσα.
Την περασμένη Τρίτη, δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου των Βρυξελλών στο Ζαβεντέμ και άλλη μια στον σταθμό του μετρό των Βρυξελλών στο Μαλμπέκ. Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 316 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις αυτές.
Επίσης στα τέλη του περασμένου έτους οι διωκτικές αρχές βρήκαν ένα βίντεο στο οποίο είχαν καταγραφεί οι κινήσεις ενός άνδρα, που συνδέεται με την πυρηνική βιομηχανία της χώρας, σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε ένα διαμέρισμα μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων.
Το βίντεο αυτό, διάρκειας αρκετών ωρών, δείχνει υλικό από την είσοδο ενός σπιτιού στο βόρειο Βέλγιο και την άφιξη και την αποχώρηση του διευθυντή του βελγικού προγράμματος πυρηνικής έρευνας.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου