Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕ 11 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ 36 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ! ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ...


της Μαρίνας Νικολάκη
Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την κεντρική συνοικία Vezneciler, στην "καρδιά" της Κωνσταντινούπολης εν μέσω του Ραμαζανιού. Οι πρώτες...
πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό τραυματιών, ενώ πρίν από λίγο έγινε γνωστό πως σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό των τουρκικών Αρχών,  υπάρχουν έντεκα νεκροί (7 αστυνομικοί και 4 πολίτες). Τους  αστυνομικούς πιθανότατα μετέφερε το λεωφορείο που χτυπήθηκε. 
 
Η πληροφορία για τον αριθμό νεκρών και τραυματιών προέρχεται από τα χείλη του κυβερνήτη της περιοχής της Κωνσταντινούπολης.
 
Το CNN Turk ανέφερε πώς πρόκειται για επίθεση κατά λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς. Η επίθεση έγινε στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν και πυροβολισμοί.
 
Παραμένει άγνωστο εάν πρόκειται για νέα επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας ή για άλλου είδους τρομοκρατική ενέργεια με τη συμμετοχή ομάδας τρομοκρατών.
 
Σε κάθε περίπτωση είναι δεκάδες τα ασθενοφόρα που έσπευσαν στο σημείο που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ τεράστιες δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Πόλης, σε ένα σημείο μόλις δυο χιλιόμετρα από την Αγία Σοφία.
Η έκρηξη έγινε κοντά σε στάση των λεωφορείων και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες. Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε μάλιστα αναφέρουν ότι αμέσως μετά την έκρηξη άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό ή αν υπάρχουν συμπλοκές.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί ενώ στους γύρω δρόμους έχουν σπεύσει ασθενοφόρα. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως, η επίθεση έγινε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από την Αγιά-Σοφιά.
To λεωφορείο της τουρκικής αστυνομίας έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στην περιοχή του Βεζνέτσιλερ της Κωνσταντινούπολης κατά την πρωινή ώρα αιχμής κοντά στο τουριστικό ιστορικό κέντρο της πόλης και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και το Μεγάλο Παζάρι.
 
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το λεωφορείο έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά και έχει μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα σιδερικών.
Παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε με τηλεχειρισμό κατά τη διέλευση του λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας κατεστραμμένα από την έκρηξη.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου