Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ....


Τι παιχνίδια παίζονται στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων; Μπορείτε να ανοίξετε το στόμα σας  κύριε Πρόεδρε του Οργανισμού, κύριε καθηγητά Ανδρέα Καραμπίνη; Εφόσον έχετε υπεισέλθει σε ένα...

τόσο ευαίσθητο θέμα, όπου τίθενται ηθικά διλήμματα οφείλετε να απαντήσετε. Διότι, όταν αναλάβατε καθήκοντα ιατρού διαβάσατε τον όρκο του Ιπποκράτη. Νομίζετε ότι δεν τον έχετε κάνει σμπαράλια;
Για απαντήσετε λοιπόν στην παρακάτω ερώτηση του ιατρού Κυπριανού Χριστοδουλίδη, αναφορικά με τις μεταμοσχεύσεις των…κλινικά νεκρών!  Απαντήστε λοιπόν με το χέρι στην καρδιά (διότι απ’όσο γνωρίζουμε καλά είστε θεοσεβούμενος άνθρωπος). Και εφόσον απαντήσετε σταθείτε πάλι με το χέρι στην καρδιά απέναντί μας, για να μας απαντήσετε πού τελικά οδηγεί αυτή η ιστορία των μεταμοσχεύσεων! Ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου αγαπητέ κύριε Καραμπίνη, (σας λέμε προκαταβολικά), διότι κονιορτοποιείτε την έννοια της ηθικής.
Ιδού το ερώτημα του κ. Χριστοδουλίδη:


Ένα, όχι και τόσο, υποθετικό σενάριο

Υποθέσουμε ότι ένας άνθρωπος έχει καταδικαστεί σε θάνατο (στις ΗΠΑ συμβαίνει συχνά) και πρόκειται να εκτελεστεί, επειδή σκότωσε τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του.

Ο θανατοποινίτης την παραμονή της εκτέλεσης ζητά, σαν τελευταία επιθυμία του, να γίνει δωρητής οργάνων.

Τί θα μας έλεγε τότε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης ; Ότι " σεβόμενος την επιταγή της ανωνυμίας, στη περίπτωση αυτή δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στην απόφαση του θανατοποινίτη" ;


Θυμίζουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης, μετά την απόφαση των γονένων της Νίκης Νικολοπούλου να δωρισθούν τα όργανά της:
κφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για την απώλεια της Νίκης, κόρης του Νικόλαου Νικολόπουλου και της Αναστασίας Μανωλοπούλου. Αν και ο ΕΟΜ δεν συνηθίζει να αναφέρεται δημόσια και ονομαστικά σε περιστατικά Δωρεάς Οργάνων, σεβόμενος την επιταγή της ανωνυμίας, στη περίπτωση αυτή δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στην οικογένεια Νικολόπουλου. Με την στάση της, υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο, περιέβαλε με εμπιστοσύνη και ανέδειξε τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων στη πράξη, ευαισθητοποιώντας το πανελλήνιο. Η Νίκη τις ώρες αυτές, που όλοι την αποχαιρετούμε με συγκίνηση, δίνει ζωή σε 5 συνανθρώπους μας. Εκ μέρους των ευεργετηθέντων ληπτών, ο ΕΟΜ εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους. Ευχόμαστε η σκέψη της σωτηρίας ασθενών συνανθρώπων μας, ως υπέρτατη έκφραση αγάπης και φιλαλληλίας να απαλύνει τον πόνο της μεγαλόψυχης οικογένειας".

3 σχόλια:

  1. ΟΙ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μητέρα, εγκεφαλικά νεκρή για 4 μήνες, γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι

    Σε μαιευτήριο της Λισαβόνας, μία μητέρα που ήταν εγκεφαλική νεκρή για σχεδόν τέσσερις μήνες, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι...
    moraki
    Δημοσίευση

    9 Ιουνίου 2016, 10:00 πμ

    Σε μαιευτήριο της Λισαβόνας, μία μητέρα που ήταν εγκεφαλική νεκρή για σχεδόν τέσσερις μήνες, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

    Το μωρό, ζυγίζει 2,35 κιλά, γεννήθηκε με καισαρική τομή μετά από 32 εβδομάδες κύησης και χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε επιπλοκή.

    Η μητέρα του μωρού είχε ανακηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρή στις 20 Φεβρουαρίου μετά από εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, η απόφαση να συνεχιστεί η κύηση ελήφθη από την οικογένεια της άτυχης κοπέλας .

    «Η ανάπτυξη του εμβρύου παρά την κατάσταση της εγκυμονούσας ήταν απόλυτα φυσιολογική γι’ αυτό και ο σύζυγός της πήρε την απόφαση να γεννηθεί το μωρό», αναφέρει το νοσοκομείο.
    Σύμφωνα με τους γιατρούς του μαιευτηρίου, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια επιβίωση μωρού σε μήτρα μητέρας εγκεφαλικά νεκρής.

    Μία παρόμοια περίπτωση είχε καταγραφεί στην Πολωνία, όπου γεννήθηκε ένα αγοράκι, μετά από 55 μέρες στην κοιλιά της μητέρας του, που επίσης ήταν εγκεφαλική νεκρή.
    Αναφορικά με τη μητέρα του μωρού δεν έγινε γνωστό αν παραμένει σε μηχανική υποστήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δείτε σχετικά

    Νόμος 3984/2011, προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων, ιστών & κυττάρων https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/07/01/έκτακτη-ενημέρωση-νόμος-39842011-προϋποθέσ/

    και

    ΨΗΦΙΣΜΑ : Ανίσχυρος ο καινούργιος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις
    https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/02/15/ψηφισμα-ανίσχυρος-ο-καινούργιος-νόμ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή