Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ! ΔΩΡΕΑΝ ΟΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΚΕΛΕΤΟΙ-ΦΑΚΟΙ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 112

ΘΕΜΑ: Πραγματοποίηση Δωρεάν Οπτικού Ελέγχου στο Δήμο Πεντέλης
            Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 8 Ιουνίου ο δωρεάν οπτικός έλεγχος  και δωρεάν παροχή φακών-σκελετών σε δημότες και κατοίκους του Δήμου Πεντέλης. Τον έλεγχο διεξήγαγε ο Σύλλογος Οπτικών-Οπτομετρών Ελλάδας (Σ.Ο.Ο.Ε.) σε συνεργασία με τη διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Πεντέλης στο Κοινωνικό Κέντρο Μελισσίων.
            Ο έλεγχος αφορούσε κυρίως μέλη ευπαθών ομάδων ενώ δόθηκε...

προτεραιότητα σε παιδιά και ηλικιωμένους. Σε όσους θεωρήθηκε αναγκαίο θα δοθούν δωρεάν σκελετοί και κρύσταλλα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα όρασής τους.
            Λόγω του μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων, ο έλεγχος πρόκειται να επαναληφθεί το Σεπτέμβριο προκειμένου να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες.
            Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης και η Αντιδήμαρχος κ. Άντα Μπούσουλα-Χάνου, υπεύθυνη της δράσης, ευχαριστούν ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οπτικών - Οπτομετρών Ελλάδας κ. Τσικαλά Στέλιο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους συνεργάτες τους-εθελοντές για την πρωτοβουλία και προσφορά τους.
            Τη δράση υποστήριξαν θερμά με κοινωνική ευαισθησία οι οπτικοί- επαγγελματίες του Δήμου μας - Μέλη του Συλλόγου κ. κ. Μπαχτιάρογλου Λουκάς, Παπαδημητρίου Θεόδωρος, Μοσχονάς Γεώργιος, Καπελούζος Παναγιώτης καθώς και  κ.Καπώλη Ειρήνη και κ. Τσαχτσίρης Αλέξανδρος από τα Βριλήσσια, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία του οπτικού ελέγχου.

            Ο δωρεάν οπτικός έλεγχος και η προσφορά σκελετών και φακών αποτέλεσε μια πρότυπη κοινωνική δράση αλληλεγγύης, συλλογικής προσφοράς, εθελοντισμού και χορηγίας με σκοπό την προαγωγή της κοινωνικής συνοχής στο πεδίο της υγείας σε περίοδο κοινωνικο-οικονομικής κρίσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου