Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η 20ΧΡΟΝΗ ΚΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΤΥΦΛΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΑΘΕ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΑ-"ΜΠΟΜΠΕΣ" ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ!!!

Σε πλήρη εξέλιξη ο εφιάλτης της 20χρονης και της οικογένειάς της. ''Η κόρη μου μπορεί πλέον να διακρίνει μόνο σχήματα'' δηλώνει μεταξύ άλλων η μητέρα της...
Τις εφιαλτικές στιγμές που ζει η ίδια και η κόρη της μετά από κατανάλωση νοθευμένων ποτών, περιγράφει η μητέρα της 20χρονης σε συνεντεύξεις στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. "Τα νεφρά της είναι κατεστραμμένα. Κάνει αιμοκάθαρση κάθε μέρα", αναφέρει σε συνέντευξή της η μητέρα της 20χρονης Hannah Powell, Christine. "Η αστυνομία επικοινώνησε μαζί μας και συμπλήρωσε μια αναφορά, πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλεται στη μεθανόλη, αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κόρη μου μπορεί να διακρίνει μόνο σχήματα", συμπλήρωσε περιγράφοντας την κατάστασή της. Για την επιστροφή τους στην Αγγλία θα χρειαστεί να γίνει αεροδιακομιδή της ασθενούς, καθώς δεν μπορεί να ταξιδέψει σε κανονικό αεροπλάνο. "Απλά θέλαμε να γυρίσει στο σπίτι", κατέληξε η μητέρα της...





Η 20χρονη Αγγλίδα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου και νοσηλεύεται. Φως στο μυστήριο του τι ακριβώς είχε συμβεί ήρθε να ρίξει ο Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος ο οποίος δηλώνει πως γνωστή ουσία που προκαλεί τύφλωση είναι η μεθυλική αλκοόλη ή μεθανόλη, την οποία χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να πετύχουν την νόθευση και έχει υψηλή τοξικότητα που επηρεάζει το οπτικό νεύρο.

Ειδικότερα, πρόκειται για “πολικό υγρό που χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό, διαλύτης, καύσιμο, αλλά και ως επικίνδυνο (αν και απαγορευμένο για τρόφιμα και ποτά) υποκατάστατο της αιθανόλης. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε με διάφορα μείγματα και σαν προωθητικό των βαλλιστικών πυραύλων”. Στις δυνητικές συνέπειες από την κατανάλωσή της συμπεριλαμβάνονται ναυτία, εμετός, πόνος στην κοιλιά, αλλά και τύφλωση, νεφρικά ή ηπατολογικά προβλήματα, ακόμα και κώμα.



Το χρονικό της υπόθεσης

Η 20χρονη τουρίστρια έκανε διακοπές στη Ζάκυνθο και με φίλους της πήγε σε πάρτι. Την επόμενη ημέρα, όπως ανέφερε ο διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοαοκομείου της Πάτρας Δημήτρης Γούμενος, είχε πλήρη δραστηριότητα , έκανε τζετ σκι και ήταν καλά. Μετά όμως κοιμήθηκε συνεχόμενα δύο 24ωρα και όταν ξύπνησε δεν έβλεπε. Αρχικά νοσηλεύτηκε στην Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΠ και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στη Νεφορολογική για την αντιμετώπιση της νεφρικής ανεπάρκειας που υπέστη πέραν της τύφλωσης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, αναμένεται να ξεπεράσει το πρόβλημα της νεφρικής ανεπάρκειας, άγνωστο όμως είναι αν καταφέρει να ξαναδεί. Στο πλευρό της νεαρής Αγγλίδας βρίσκονται οι γονείς της, που ήρθαν από το Λονδίνο. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο περιστατικό στη χώρα μας, καθώς η μεθανόλη, την οποία χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να νοθεύουν τα ποτά, έχει υψηλή τοξικότητα και επηρεάζει το οπτικό νεύρο.

Πηγή: mirror.co.uk (το διαβάσαμε στο thessbomb.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου