Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ,ΚΑΜΜΕΝΟ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ!

Αυτός ο χαρτογιακάς ο οποίος ουδέποτε εξελέγη από τους Έλληνες ψηφοφόρους είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός της χώρας. Δίνει...

 εντολές στους ξεφτίλες Τσίπρα, Καμμένο, Τσακαλώτο κ.λ.π. και τσακίζει την ελληνική κοινωνία! Οι δικοί μας πολιτικοί ταγοί δεν φοράνε παντελόνια. Κατάντησαν γιουσουφάκια του που υπακούουν πειθήνεια σε ό,τι τους πει. Είναι ο Ντάϊσλεμπλουμ! 
Το σχετικό ρεπορτάζ για την περίπτωση του τ΄.υπου αυτού, από το liberal.gr:
Πολλές προκλήσεις υπάρχουν ακόμα, ενώ θετικές είναι οι ενδείξεις στην Ευρωζώνη με την ανεργία να μειώνεται, σχολίασε ο J. Dijsselbloem  στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup.
Ως προς την Ελλάδα, το μήνυμα του Eurogroup ήταν σαφές και συνοψίστηκε από τον J. Dijsselbloem με τη φράση “το καλοκαίρι τελείωσε, χάθηκε πολύς χρόνος αλλά πρέπει να επιτευχθεί το χρονοδιάγραμμα, να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων”.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει τα συμφωνηθέντα του Μαϊου και τόνισε πως τα προαπαιτούμενα θα υλοποιηθούν εγκαίρως.
Για το ίδιο θέμα, ο κ. Dijsselbloem σημείωσε πως δεν αναλύθηκαν οι λόγοι των καθυστερήσεων, αλλά το Eurogorup επικεντρώθηκε στη σημασία που έχει η παραμονή εντός της τροχιάς του προγράμματος, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για λόγους εμπιστοσύνης που συνδέονται και με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ο πρόεδρος του Eurogroup επανέλαβε ότι πρόκειται για μία "ατυχή υπόθεση" και παρέπεμψε στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, σχετικά με την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν συζητήθηκε το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ανέφερε “δε συζητήσαμε για το χρέος, δεν υπάρχει λόγος”.
Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Dijsselbloem ανέφερε:
"Σήμερα συζητήσαμε πρώτα απ’ όλα την κατάσταση στην Ελλάδα. Πήραμε απολογισμό της προόδου. Υπάρχει αριθμός ορόσημων που εκκρεμούν ακόμη για να ολοκληρωθεί πλήρως η πρώτη επανεξέταση και σε συνδυασμό με αυτά είναι και οι περαιτέρω εκταμιεύσεις. Γι’ αυτό και καταγράψαμε αυτά τα θέματα και ακούσαμε για κάποια ζητήματα που διακυβεύονται. Υπήρχε μια γενική αίσθηση ότι δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο - το χρονοδιάγραμμα που καταρτίστηκε και συμφωνήθηκε τον Μάιο 2016 - οπότε απαιτείται μεγαλύτερη πρόοδος και γι’ αυτό ενθαρρύνουμε έντονα την ελληνική κυβέρνηση ως σύνολο, να επιταχυνθεί η υλοποίηση των υπόλοιπων ορόσημων. Αυτό βέβαια θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην εξασφάλιση της έγκαιρης έναρξης και ολοκλήρωσης της δεύτερης επανεξέτασης, οι εργασίες της οποίας θα πρέπει να ξεκινήσουν πολύ σύντομα επίσης.
Στο πλαίσιο αυτό, ήμασταν ευτυχείς να ακούσουμε από τον Έλληνα συνάδελφό μας τη δέσμευσή του να κάνει αυτή τη δουλειά πολύ γρήγορα. Εμείς θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς (τι θα γίνει)μέσα στις επόμενες εβδομάδες".
Στην εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και πως "το 2016 θα έχουμε τρία συνεχόμενα τρίμηνα με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (σ.σ. σε τριμηνιαία βάση)", προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου Eurogroup στη Μπρατισλάβα.
Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα επίσης με τις οποίες, το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (μετείχε σε αυτό και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης) ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα.
Ως προς τα ορόσημα για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, επεσήμαναν οι πηγές του υπουργείου, επανεπιβεβαιώθηκε στο Eurogroup ότι αυτά θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος "είναι προς το συμφέρον όλων να ολοκληρωθούν σύντομα".
Την άποψη ότι η χρήση της λέξης "λιτότητα" έχει "πολιτικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό", εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή Σύνοδο Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ στην Ελλάδα και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην εφημερίδα "Le Monde".
"Η λιτότητα, για εμένα, είναι η αναγκαία λήψη μέτρων, ώστε να είναι βιώσιμα τα δημόσια οικονομικά. Και αυτό απαιτεί δουλειά", υπογράμμισε ο κ. Dijsselbloem, συμπληρώνοντας πως οι περισσότερες χώρες έχουν κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς προς αυτόν το σκοπό και πως για την Ελλάδα απομένει ακόμα δουλειά να γίνει. Επιπλέον, ανέφερε πως η Ελλάδα λαμβάνει στήριξη, τόσο μέσω των δανείων του ESM, όσο και της παροχής τεχνογνωσίας και τόνισε πως "δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι φτάσαμε στο τέλος". "Η επίτευξη βιώσιμων οικονομικών δεν είναι ένα προσωρινό έργο, είναι ένα μακροπρόθεσμο ζήτημα" κατέληξε.
Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, P. Moscovici, απαντώντας στην ίδια ερώτηση σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και πως δεν μπορεί κανείς "να αποτρέψει το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης". Ωστόσο, επεσήμανε ότι αποστολή του Eurogroup είναι να διασφαλίζει πως "οι δεσμεύσεις που λαμβάνουν τα κράτη και οι κυβερνήσεις, εκπληρώνονται".
Δύο από τα 15 προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί, τόνισε ο P. Moscovici. “Οι ελληνικές αρχές ξέρουν ότι περιμένουμε να υλοποιήσουν τα συμφωνηθέντα. Υπάρχει επιτάχυνση της δουλειάς τις τελευταίες μέρες και είναι εφικτό να υλοποιηθούν όλα μέχρι το τέλος του μήνα. Πρέπει να είμαστε απαιτητικοί αλλά χωρίς υπερβολές, καθώς υπάρχει πολιτική θέληση”.
Την επόμενη εβδομάδα θα μεταβούν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών για προπαρασκευαστικές συναντήσεις, όπως ανέφερε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων. O ίδιος δήλωσε "αισιόδοξος" γιατί ενώ υπάρχει ακόμα δουλειά που απομένει να γίνει και μάλιστα "απαιτητική", η Ελλάδα θα καταφέρει να μπει σε μία περίοδο "ανάπτυξης", κάνοντας πραγματικότητα το "success story".
Τέλος, ο Klaus Regling, εκ μέρους του ESM, υπενθύμισε ότι από τα 10,3 δισ. ευρώ της δεύτερης δόσης του προγράμματος, τα 7,5 δισ. ευρώ έχουν, ήδη, εκταμιευθεί πριν το καλοκαίρι και απομένουν 2,8 δισ., τα οποία πρέπει να εκταμιευθούν πριν το τέλος Οκτώβρη, καθώς τότε λήγει η περίοδος διαθεσιμότητάς τους.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου