Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

"ΕΛΑΤΕ ΕΠΝΙΞΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ"! ΦΡΙΚΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΤΩΝ ΜΑΤ! ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ!!!

Χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε σε...

ισόβια κάθειρξη ο 48χρονος αρχιφύλακας των ΜΑΤ που έπνιξε με τα χέρια του την 7χρονη κορούλα του πέρυσι τον Ιούνιο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, επειδή έκανε φασαρία! Ο παιδοκτόνος εμφανίστηκε στο δικαστήριο... σχεδόν μετανιωμένος και επικαλέστηκε μειωμένο καταλογισμό λόγω ψυχικής διαταραχής, ωστόσο ο ισχυρισμός του απορρίφθηκε.
ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΝΙΚΟ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗ

Οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας της 7χρονης Γεωργίας από τον πατέρα της αναβίωσαν χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού ξέσπασε σε κλάματα κατά την κατάθεσή της και υποστήριξε ότι ο αστυνομικός Μάκης Κατρανιάς είχε προσχεδιάσει το έγκλημα!
«Μάλωνε συχνά το παιδί για τα μαθήματα. Δεν πίστευα ποτέ, όμως, ότι θα έφτανε σε τέτοιο σημείο. Η καθημερινή μας ζωή ήταν φυσιολογική και ο πρώην πλέον σύζυγός μου ήταν στοργικός πατέρας. Λάμβανε ήπια αγωγή για κατάθλιψη, ωστόσο ήταν λειτουργικός. Δεν μου ανέφερε ποτέ ότι άκουγε φωνές ή έκανε κακές σκέψεις, ειδάλλως θα είχα πάρει τα παιδιά και θα είχα μιλήσει σε γιατρό» είπε η γυναίκα.
«Είχε σχέδιο»
Και συνέχισε: «Εκείνη την ημέρα είχαμε προγραμματίσει να πάει εκείνος τα παιδιά στη γιαγιά τους και στη συνέχεια θα πήγαινε για δουλειά. Ωστόσο, άφησε τη μικρότερη κόρη μας και επέστρεψε με τη μεγαλύτερη στο σπίτι, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι είχε σχέδιο». Η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει για ποιον λόγο έχασε για πάντα το αγγελούδι της.
Σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο παιδοκτόνος καθόταν στο εδώλιο ανέκφραστος, με σκυμμένο κεφάλι. Στην απολογία του είπε «μετάνιωσα», αλλά δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις για το πώς έφτασε στο σημείο να στραγγαλίσει το παιδί του.
«Ημουν θολωμένος. Δεν ήμουν καλά ψυχολογικά εκείνη τη μέρα, είχαμε μαλώσει με τη σύζυγό μου. Δεν το έκανα για να την εκδικηθώ. Από το 2014 ένιωθα θλίψη, απόγνωση. Δεν είχα συναίσθηση την ώρα που έπνιξα το παιδί μου. Θόλωσα και πριν το καταλάβω έγινε το κακό. Μετά το συμβάν σκέφτηκα να αυτοκτονήσω. Ζητώ συγγνώμη» είπε μεταξύ άλλων. Προτού προλάβει να ολοκληρώσει την απολογία του ο δολοφόνος, η πρώην σύζυγός του έφυγε από την αίθουσα χειροκροτώντας ειρωνικά και ξεσπώντας σε λυγμούς.
Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν ο δράστης, ο οποίος υπηρετούσε στα ΜΑΤ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Αμεση Δράση λίγο μετά το έγκλημα. «Ελάτε στο διαμέρισμα, έπνιξα το παιδί μου» είχε πει σε συνάδελφό του! Ο αστυνομικός που δέχθηκε πρώτος την κλήση μετέφερε χθες στο δικαστήριο την εικόνα ενός ήρεμου και ψύχραιμου ανθρώπου: «Μου είπε “στείλτε περιπολικό διότι έπνιξα το παιδί μου”! Είχε αργή αλλά σταθερή φωνή. Ηταν απόλυτα ψύχραιμος».
Τα ψυχολογικά προβλήματα και η απόπειρα αυτοκτονίας
Στην κατάθεσή της η μητέρα του παιδοκτόνου αποκάλυψε ότι ο γιος της είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει το 2004. Ωστόσο, όπως είπε, έπειτα από δύο μήνες είχε ξεπεράσει το πρόβλημα. Πάντως, όταν οι δικαστές τη ρώτησαν για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο αρχιφύλακας τον τελευταίο καιρό, η ίδια αποκάλυψε ότι είχε αντιληφθεί πως δεν ήταν καλά. «Είχε άγχος, δεν μιλούσε, κάπνιζε και ήταν στενοχωρημένος. Η γυναίκα του τον πίεζε να πάει στη δουλειά» ανέφερε.
Η απόπειρα αυτοκτονίας του αστυνομικού, που επιβεβαίωσε η μητέρα του στο δικαστήριο, είχε δει το φως της δημοσιότητας μόνο μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς αποτέλεσε την αφορμή για να αρχίσει έρευνα σε βάθος για το παρελθόν του. Ομως, ο φάκελός του ανέφερε απλώς ότι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης (!), ενώ για την τρίμηνη άδεια που του χορηγήθηκε στη συνέχεια εμφανίζονταν ως αιτιολογία «προβλήματα άγχους». Αργότερα, μάλιστα, ο Μάκης Κατρανιάς επέστρεψε κανονικά στην υπηρεσία του, αφού προηγουμένως εξετάστηκε από ειδική επιτροπή! Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο αρχιφύλακας πέρασε δύο φορές με επιτυχία από την τακτική επιτροπή, που αποτελείται από ψυχιάτρους και ψυχολόγους, όπως προβλέπεται πλέον για όλους τους ενστόλους, αλλά κρίθηκε ικανός να υπηρετεί.
Ο αστυνομικός εκπροσωπήθηκε χθες από διορισμένο δικηγόρο, καθώς είχε αποδεσμεύσει τον συνήγορό του προτού απολογηθεί στον ανακριτή (δύο ημέρες μετά το έγκλημα), παρά την αντίθετη γνώμη των συγγενών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου