Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ!

Με φανταστικό τρόπο για τα ελληνικά χρώματα ξεκίνησαν οι...


Παραολυμπιακοί Αγώνες, αφού οι Θανάσης Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Ζησίδης έκαναν το "1-3" στη σφαιροβολία της κατηγορίας F32, κατακτώντας το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Κωνσταντινίδης "έσπασε" τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ!
Ιδανικά για την Ελλάδα άρχισαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο, αφού σε έναν από τους πρώτους -χρονικά- τελικούς της 1ης ημέρας, η χώρα μας κατέκτησε δύο μετάλλια, ένα χρυσό κι ένα χάλκινο.
Συγκεκριμένα, στη σφαιροβολία της κατηγορίας F32 ανδρών, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στέφθηκε χρυσός Παραολυμπιονίκης με βολή στα 10.39μ, επίδοση που αποτελεί και παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Έλληνας αθλητής έκανε κάτι το απίστευτο, αφού κατέρριψε το ρεκόρ τρεις φορές μέσα στον τελικό, αρχικά με 10.09, εν συνεχεία με 10.15 και τελικά με 10.39. Να σημειωθεί μάλιστα, πως ο Κωνσταντινίδης κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ και στη δισκοβολία της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ένας ακόμα Έλληνας, ο Δημήτρης Ζησίδης, που έριξε τη σφαίρα του στα 9.24μ, κάνοντας ατομικό ρεκόρ και κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Δεύτερος ήταν ο Αλγερινός Λαχουαρί Μπαχλάζ με 9.40, ενώ στον τελικό συμμετείχε άλλος ένας Έλληνας, ο Νίκος Γονιός, που έμεινε στην 10η θέση, με καλύτερη βολή στα 7 μέτρα.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου