Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017! ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ!

Κάντε κλικ στα περισσότερα και ενημερωθείτε για το πρόγραμμα. Μπείτε και δείτε...


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Δευτέρα 28 Αυγούστου
 "Φιλιώ Χαϊδεμένου"
Από το Ίδρυμα Πολιτισμού "Ιωνία"
«… Η αφήγηση της Φιλιώς Χαϊδεμένου είναι η πραγματική ιστορία των ευτυχισμένων, δημιουργικών ημερών των Μικρασιατών στον τόπο τους… O,τι λέει η Φιλιώ το είδε με τα μάτια της, το βίωσε η ίδια. Και αν κρατάω κάτι, είναι ένας απέραντος θαυμασμός, ένα βαθύ σέβας προς αυτή την απλή, ταπεινή γυναίκα με τη γιγάντια δύναμη, τόλμη, πίστη, αγάπη για τη ζωή, για την πατρίδα της, τον συνάνθρωπό της, για τον αγώνα που έδωσε να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη της χαμένης πατρίδας της».
Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου, σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος, σκηνικά - κοστούμια: Άγγελος Αγγελής, μουσική καλλιτεχνική επιμέλεια - μουσική: Ζαχαρίας Καρούνης, μουσική διδασκαλία: Χαρά Κεφαλά, πρωτότυπα τραγούδια - στίχοι: Χρίστος Γ.  Παπαδόπουλος, σαντούρι: Πάνος Βέργος, κρουστά: Μανούσος Κλαπάκης.
Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης Καραβιώτης κά.
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 15€  Προπώληση: 12€  Φοιτητικό/ανέργων: 10€ 

Τετάρτη 30  Αυγούστου
 "Επτά Επί Θήβας" του Αισχύλου
Από το Κ.Θ.Β.Ε 
Η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα είναι το θέμα των «Επτά επί Θήβας». Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε τον θρόνο στους δύο γιους του, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Εκείνοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Αυτό προκάλεσε την οργή του Πολυνείκη, ο οποίος συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχτηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης. O Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη. 
Ο Ετεοκλής είναι ο μοναχικός κεντρικός ήρωας της τραγωδίας. Η Θήβα βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση πολιορκίας κι εκείνος προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεση, σε μια μάχη καταδικασμένη να καταλήξει χωρίς πραγματικό νικητή.
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις, σκηνικά - κοστούμια: Κέννυ Μακλέλλαν, μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης, χορογραφία - κίνηση: Έντι  Λάμε.
Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Καύκας, Αλέξανδρος Τσακίρης, Κλειώ - Δανάη Οθωναίου, Ιώβη Φραγκάτου, Γιώργος Παπανδρέου. Χορός: Λουκία Βασιλείου, Μομώ Βλάχου, Δημήτρης Δρόσος κά.
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 15€  Προπώληση:12€   Κάρτα δημότη/Φοιτητικό/Άνω των 65/ : 10€  ΑμεΑ και συνοδοί: 8€

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου
Συναυλία «Λιζέτα Καλημέρη και Ορφέας Περίδης»
Μαζί τους επί σκηνής: Θοδωρής Δαμουράκης: κιθάρα, λαούτο
Αλέξανδρος Ιακώβου: βιολί, τραγούδι  Εύη Κανέλλου: κρουστά 
Κώστας Σταυρόπουλος: κοντραμπάσο, τραγούδι, Νίκος Παππάς: Ηχοληψία
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 12€  Προπώληση: 10€
Κάρτα δημότη/φοιτητικό/ανέργων: 10€ και στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας.

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
"Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή"
Μετά την φετινή χειμερινή της επιτυχία, η παράσταση «Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή» και έχοντας μονοπωλήσει  για πέντε συνεχόμενα χρόνια το θεατρικό ενδιαφέρον της Αθήνας, φέτος το καλοκαίρι, συνεχίζει ακάθεκτη το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα με έναν μοναδικό – επετειακό θίασο για να προσφέρει άφθονο καθαρό γέλιο και διασκέδαση.
Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης  Αποστόλου, σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας, σκηνικά: Λία  Ασβεστά, διεύθυνση φωτογραφίας: Αλέκος  Αναστασίου, κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα, βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνίου.
Παίζουν: Μπέσυ Μάλφα, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Παρθένα Χοροζίδου 
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 20€ Προπώληση: 15€  Κάρτα δημότη/φοιτητικό/μαθητικό/ανέργων/άνω των 65: 12€.


Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
"Η Χιονάτη και οι επτά υπέροχοι  μουσικοί" παιδική παράσταση.
Από την Palco Commedia ΑΜΚΕ.
Σκηνικά - σκηνογραφία: Γεώργιος Λαμπριανίδης, κοστούμια: Έφη Γαβροπούλου, θεατρική διασκευή: Θανάσης Λιούνης, μουσική: Σωτηρία Κολόζου, χορογραφίες: Έλλη Λορέντη, σκηνοθεσία: Γεώργιος Γρηγοριάδης.
Παίζουν: Σοφιάννα Γρηγοριάδου, Ιωάννα Προσμίτη, Γιάννης Κωσταράς, Έλενα Αθανασοπούλου, Πάτρικ  Τοχουμίδης και ο Θανάσης Λιούνης.
Ώρα έναρξης: 20:30
Γενική είσοδος: 8€.

Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου
"Μήδεια" του Ευριπίδη
Από το Θέατρο Τέχνης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων. 
Η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης επικεντρώνεται στις δύο όψεις του έρωτα ή αλλιώς στον τρόπο με τον οποίο το βαθύ, τρομακτικό σκοτάδι όπου βυθίζεται εκείνος που προδίδεται στον έρωτα, καταπίνει με αγριότητα κάθε τι ωραίο και ευγενές, οδηγώντας την ψυχή στο απόλυτο κακό. Το «κακό» που νιώθει ότι έχει πάθει και το κακό που θέλει να κάνει. Γιατί όταν -όπως στην περίπτωση της Μήδειας - το ερωτικό πάθος είναι τόσο μεγάλο, τόσο παράφορο, όταν η εξάρτηση από τον άλλον δεν είναι μόνο συναισθηματική αλλά και έντονα σαρκική, η εκδίκηση γίνεται αναπόδραστα (;) ανάγκη βαθιά και επιτακτική...
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς, σκηνοθεσία: Μαράννα  Κάλμπαρη
Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Αλεξάνδρα Καζάζου, Χάρης Φραγκούλης και η Τάνια Τσανακλίδου. Επί σκηνής 7μελής θίασος ηθοποιών και 4 μουσικοί.
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση: 18€  Κάρτα δημότη/φοιτητικό/άνω των 65: 15€      Ανέργων: 12€.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου
Συναυλία  Φίλιππος Πλιάτσικας»
Νίκος Σάλτας: πιάνο, Χάρης Μιχαηλίδης: ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Λιβαδάς: τύμπανα, Νίκος Παππάς: ήχος.
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 12€ Προπώληση: 10€   Κάρτα δημότη/ανέργων: 10€  και στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου
"Ομερτά: Η σιωπή των ανδρών" του Ερίκ Ασούς.
Από την TEXNIS Οργάνωση Θεάματος.
 Μια κωμωδία βασισμένη  στο “Nos femmes” του πολυβραβευμένου Γάλλου συγγραφέα Ερίκ Ασούς. 
Άμα την πνίξεις... την έπνιξες! Το θέμα είναι σε καλύπτουν οι φίλοι σου; Η ανδρική φιλία έχει Ομερτά;
Το βράδυ εκείνο που ο Μάξιμος Μαντάς και ο Παύλος Μπατσαφλιάς περιμένουν χαλαροί στο σπίτι του πρώτου τον Σίμο Σίμου στις 9 και αυτός έρχεται 10 παρά δέκα... γίνεται έγκλημα; 
Η Ομερτά των τριών ανδρών κινδυνεύει; Ο συντηρητικός γυναικολόγος  που είναι παντρεμένος με την Κορίνα και έχουν δυο παιδιά θα καλύψει τον κομμωτή φίλο του, όπως λέει;
‘Η θα υπερισχύσει η άποψη του εναλλακτικού «μπάκουρου», πρώην ποδοσφαιριστή Μάντ Μαξ ο οποίος ισχυρίζεται πως η φιλία δεν σκεπάζει εγκλήματα;
Και όταν η  σχέση εμπιστοσύνης των τριών φίλων κλονίζεται που πάει η Ομερτά;
Απόδοση - διασκευή: Κώστας Σπυρόπουλος - Κατερίνα Μπέη, σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος, σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης, κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου, μουσική: Γιώργος Σαμπάνης, στίχοι: Ελένη Γιανατσούλια. Το τραγούδι ερμηνεύει ο Πάνος Κιάμος.
Παίζουν: Κώστας Σπυρόπουλος,  Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Γαλίτης.
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 15€   Κάρτα δημότη/φοιτητικό/ ανέργων/ΑμεΑ/άνω των 65: 12€.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου
"Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών" του Γιάννη Ξανθούλη.
Παιδική παράσταση από την "Μέθεξις".
 Μια διαδραστική και επίκαιρη παράσταση που με πολύ μουσική, φαντασία και χιούμορ σχολιάζει την εποχή μας, αποκαλύπτει τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της ανιδιοτέλειας,  της υπευθυνότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.  Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το έργο να εκτιμούν τις δυνατότητές τους, να κρίνουν καλά πριν εμπιστευτούν κάποιον, να φροντίζουν για την διατήρηση και ισορροπία του οικοσυστήματος και να αποδέχονται τη 

διαφορετικότητα.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης, ενδυματολόγος: Ματίνα Μέγκλα, σκηνικά: Θανάσης Κόκκας, μουσική: Μιχάλης Τριπόδης.
Παίζουν: Μαρία Θωμά, Τζούλι Τσόλκα, Βασίλης Γιακουμάρος, Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Φαίη Ψωμαδάκη, Χριστίνα Χρήστου.
Ώρα έναρξης: 21:00     
Γενική είσοδος: 8€  Προπώληση: 7€. 

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου
"Γουρούνι στο σακί" του Ζώρζ Φεϋντώ
Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης. 
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. συνεχίζοντας τη πολύχρονη παράδοση να παρουσιάζει σημαντικές παραγωγές σε καλοκαιρινές περιοδείες, επέλεξε ένα απολαυστικό έργο ενός από τους μεγαλύτερους μάστορες της κωμωδίας. Ένα έργο που παρουσιάζει ενδιαφέροντες χαρακτήρες που χάνονται μέσα σε παρεξηγήσεις και παράλογες καταστάσεις. Ο Πακαρέλ είναι ένας ευκατάστατος νεόπλουτος αστός που φιλοδοξεί να παρουσιάσει στην Όπερα των Παρισίων ένα έργο που έγραψε η αγαπημένη του κόρη. Αναζητώντας τον τενόρο που θα πρωταγωνιστήσει εμπλέκεται σε μια σειρά γεγονότων. Σιγά σιγά όλα τα πρόσωπα του έργου αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις με το δικό τους τρόπο, σε σημείο που οι σχέσεις τους να οδηγούνται σε απίθανες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Πρόκειται για σπάνια κωμωδία που θα μείνει αξέχαστη στους θεατές που θα την παρακολουθήσουν.
Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη, σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης, σκηνικά - φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς, κοστούμια: Βάλια Μαργαρίτη, μουσική επιμέλεια: Γιάνης  Καραχισαρίδης.
Παίζουν: Δημήτρης Πιατάς, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μαρία Γεωργιάδου, Γιάννης Δρακόπουλος, Δήμητρα Σιγάλα, Βασίλης Πουλάκος.
Ώρα έναρξης: 20:45
Γενικήείσοδος:15€  Kάρτα δημότη/φοιτητικό/παιδικό/ανέργων/πολύτεκνων/ομαδικάΚΑΠΗ:12€.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου
‘’  ΤΑ ΙΧΝΗ ΜΑΣ …. ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ  ‘’
 Μία μουσική παράσταση που αποτελείται  από την γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου που μας θυμίζει  σε  κάθε εμφάνιση  την άμεση σχέση της  με τα παλαιότερα λαϊκά  πρότυπα,   θα μας θυμίσει γνωστές της επιτυχίες  ‘’Ίχνος – Καινούργια σελίδα – Τίποτα – κόρη της κυρά – Λένης – τι γυρεύω εγώ εδώ-   καθώς  και  γνωστές επιτυχίες των μεγάλων  δημιουργών    .  
 Την Κατερίνα Ντίνου που θα μας ταξιδέψει παρέα με την κιθάρα της  την αισθαντική φωνή και ένα πλούσιο ρεπερτόριο  .
 Καλεσμένος της βραδιάς ο γνωστός  ‘’ λαθρεπιβάτης ‘’ Γιάννης Νικολάου  που μας έχει χαρίσει  σπουδαία τραγούδια που αντέχουν το χρόνο και έχουν τραγουδήσει μεγάλοι καλλιτέχνες  ‘’ δεν φταίω  εγώ που μεγαλώνω – απόψε λέω να  μην κοιμηθούμε – ανησυχώ  - ταξίδι στο όνειρο – του φεγγαριού  - ίχνος – απόψε γίνε  κ.α.
Ώρα 21.00
Γενική είσοδος: 15€   Προπώληση 12 €.  

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου
"Το μόνον της ζωής του ταξείδιον" του Γεωργίου Βυζυηνού. 
Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν σε ηλικία δέκα χρόνων δούλεψε παραγιός σ’ ένα σκληρό και τυραννικό ράπτη στην Κωνσταντινούπολη. Ο δραματικός αυτός εγκλεισμός, εξάπτει τη φαντασία, τις επιθυμίες και τους φόβους του, μ’ έναν συναρπαστικό ρεαλιστικό και μαζί ποιητικό στοχασμό, που το κάνει το έργο διαχρονικό και διαρκώς επίκαιρο.
Διδασκαλία ερμηνείας-σκηνική όψη- φωτισμοί- σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης, ζωντανή μουσική: Αλέξανδρος Αβδελιώδης, κοστούμια: Αριστείδης  Πατσόγλου, μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης.
Ερμηνεύει η Ιωάννα Παππά.
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 15€  Προπώληση:12€   Κάρτα δημότη/ανέργων/άνω των 65/ΑμεΑ: 12€.

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου
"Το δέντρο του Οιδίποδα" από την "Ομάδα Ιδέα"
 Ένα μεθυστικό πανηγύρι πάνω στην υπέροχη ιστορία του Οιδίποδα. Μια μυσταγωγία που αναζητά τις βαθιές, χοϊκές, αιμάτινες ρίζες. Τις δικές μας ρίζες. Οι ηθοποιοί για ένα μεγάλο μέρος της παράστασης αιωρούνται σε πανιά, καταβροχθίζουν άπληστα τον εναέριο χώρο του θεάτρου. Πίσω από αυτές τις εναέριες δράσεις κρύβεται μια απλή αρχή: ο τραγικός ήρωας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μαριονέτα στα χέρια των θεών...
Επτά ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης, ως μουσικός επί σκηνής, σκαρφαλώνουν το δέντρο του Οιδίποδα ξεκινώντας απ' την εποχή του Κάδμου, την ίδρυση της Θήβας, την αρχή του Ανθρώπου.
Ένας 7μελής χορός σε μια αρχέγονη μοναξιά, σ' έναν ου-τόπο, σκαρώνει μια αφηγηματική τελετή προσκαλώντας όλους τους ήρωες να περιπλανηθούν μαζί με το τραγικό τους φορτίο άλλοτε σε ερήμους, άλλοτε στα ερείπια του Οίκου τους, άλλοτε σε κάποιο ρημαγμένο τσίρκο κι άλλοτε σ' αυτήν την ίδια τη θεατρική αίθουσα.
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης, κείμενο: Ομάδα Ιδέα, βοηθός σκηνοθέτη: Ίριδα Κανδρή, μουσική σύνθεση:. Κ. Γάκης, φωτισμοί: Χρ. Θανάσουλα, εικαστική επιμέλεια: Β. Σύρμα.
Παίζουν: Κώστας Γάκης, Μυρτώ Γκόνη, Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Σπύρος Λιλικάκης, Κώστας Μαγκλάρας, Νεφέλη Μαρκάκη, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής.
 Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 15€ Φοιτητικό/ ανέργων: 12€

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου
«ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ»
Ελάτε  να τραγουδήσουμε - Ο Γιώργος Βεντουζάς και η Τζωρτζίνα Νικάκη
σας περιμένουν στο ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ τους.Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί.
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου
"Τα ραδίκια ανάποδα"
Από την TEXNIS Οργάνωση Θεάματος. 
Πρόκειται για την πιο μαύρη, άραχλη, σπαραξικάρδια, ξεκαρδιστική και selfie παράσταση για τσέμπαλο, φαγκότο, φέρετρο και οστεοφυλάκιο. Ένα one dead man show, ένα black total κωμικό μονόλογο με δεκατρείς ρόλους. Δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που και νεκρούς ανασταίνουν!
Τους ρόλους έχει γράψει, τους κλαίει, τους οδύρεται, μα και τους υποδύεται, ο αξιομακάριστος Γιώργος Γαλίτης, ενώ σκηνοθετεί, με σπαραγμό ψυχής, πλερέζα και δάκρυα στα μάτια, ο αείμνηστος Βλαδίμηρος Κυριακίδης.
Κείμενο - σκηνογραφία: Γιώργος  Γαλίτης, σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, μουσική επιμέλεια - ενορχήστρωση: Τόλης Κετσελίδης, βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελία Σχοινά.
Ερμηνεύει ο Γιώργος Γαλίτης.
΄Ωρα έναρξης:21:15
Γενική είσοδος: 15€ Προπώληση: 12€  Κάρτα δημότη/ φοιτητικό/ανέργων/άνω των 65/ΑμεΑ: 12€

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου
"Σέρλοκ Χολμς - ένα μυστήριο με νόημα"
Παιδική παράσταση από την TEXNIS Οργάνωση Θεάματος. 
Το έργο, βασισμένο στην κλασική δομή των αστυνομικών μυστηρίων του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ,  πλέκει στοιχεία της βικτωριανής εποχής με σύγχρονα, σ’ ένα μυστήριο με Νόημα…!  Επάνω στη σκηνή και δίπλα στα παιδιά, εκτυλίσσεται η πιο ανατρεπτική υπόθεση που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει ο Σέρλοκ Χολμς! 
Ο λατρεμένος ήρωας των ιστοριών του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, με τον θαυματουργό μεγεθυντικό φακό του, τον πιστό του φίλο δρ. Γουότσον και ένα επιτελείο οκτώ ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών παροτρύνουν τα παιδιά να ακονίσουν την παρατηρητικότητά τους, να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα και να γίνουν χαρούμενοι «συνένοχοι» στη λύση του μυστηρίου. 
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ντίνα Σταματοπούλου Πρωτότυπη Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας Στίχοι: Ντίνα Σταματοπούλου Σκηνικά-Κοστούμια-Props: Κωνσταντίνα Μαρδίκη-Μάριος Ράμμος
Φωτισμοί: Αργύρης Καλοπήτας Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας
Artwork: Γιάννης Στύλος Βοηθός Σκηνοθέτη: Γκέλυ Πεντεφούντη
Κατασκευή σκηνικού: Χρήστος Χαμζαλάρης Ραφή κοστουμιών: Ευθαλία Κυρίτση
Promo video: Γιάννης Μαρμάρας Μακιγιάζ: Μαρίνα Σταθοπούλου
Παίζουν: Πατρίκιος Κωστής, Δημήτρης Λιακόπουλος, Alex de Paris, Βασίλης Ζώης, Ιωάννα Μάντζαρη, Αναστασία Στυλιανίδη, Ράνια Φουρλάνου… κι ο άνθρωπος ορχήστρα Λήδα Μανιατάκου
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 10€ - προπώληση/κάρτα δημότη :10€  (από το ταμείο 8 €).


Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ - "Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι"
Μουσικό έργο (κοσμική λειτουργία), σε ποίηση : ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ
Μία  ιδιαίτερης σημασίας συναυλιακή παράσταση με ένα από τα σημαντικότερα  έργα της ελληνικής μουσικής που συνέθεσε ο Γιάννης Μαρκόπουλος  πάνω στα ποιητικά σχεδιάσματα του εθνικού μας Διονύσιου Σολωμού. Το έργο αντανακλά διαχρονικά τα αιτήματα αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Όπως έχει πρόσφατα αναφέρει ο συνθέτης, σήμερα το έργο εστιάζεται αφ' ενός σε τρεις σημαίνουσες λέξεις που εκφράζονται ως αίτημα 
"Λόγο, Έργο, Νόημα" και αφ' εταίρου "στην εμπέδωση του ορίζοντα της τέχνης ώστε να   κρατήσουμε ότι είναι  ζωντανό και χρήσιμο για να πορευτούμε στο εκσυγχρονισμένο μέλλον.
Συμμετέχουν: η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και  η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας σε διδασκαλία  Σταύρου Σολωμού. Ερμηνευτές: Tραγουδιστές Κώστα Μακεδόνα, Μανώλη Χατζημανώλη, Αννα Παπαδοπούλου & Αναστάσιο Αποστόλου 
Οι  μουσικοί: Μαριλίνα Τσελέπη (πιάνο), Αγγελίνα Κατσιέβα (σαντούρι) & Βασίλης Μαστοράκης κιθάρα. Αφηγήτρια η Μάνια Παπαδημητρίου.
                              Διευθύνει ο συνθέτης
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος Ελεύθερη. 

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου
Συναυλία «Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Ευγενείς Αλήτες»
Αγάπη Διαγγελάκη: φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο
Μαζί τους: Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα, φωνητικά, Γιώργος Κουρέλης: πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά, Ηλίας Λαμπρόπουλος: φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα, Βύρων Τσουράπης: φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα 
Ώρα Έναρξης:21:00
Γενική είσοδος: 15€ Προπώληση:Κάρτα δημότη/μαθητικό/φοιτητικό/ανέργων: 12€.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
Συναυλία «Φωτεινή Δάρρα»
Η Φωτεινή Δάρρα  στο κηποθέατρο Παπάγου με μια παράσταση  που έγινε sold out , και ταξιδέψε σε όλη την Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι. Ένα πρόγραμμα από τα ωραιότερα ελληνικά και διεθνή τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών. Μοναδικές ερμηνείες με την συνοδεία 5 εξαιρετικών μουσικών ! 
'Ωρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 15€ Προπώληση/κάρτα δημότη: 12€

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
«23ο ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»
Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια 
Συμμετέχουν: Λύκειον των Ελληνίδων Αθηνών - Περιφερειακό Τμήμα Παπάγου – Χολαργού, Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού, Λύκειον των Ελληνίδων Κερατέας.
Ώρα έναρξης: 20:45
Είσοδος ελεύθερη.

Δευτέρα 25  Σεπτεμβρίου
«Νατάσσα Θεοδωρίδου»
Η Νατάσα Θεοδωρίδου, η σημαντικότερη λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της, κλείνει φέτος 20 χρόνια απόλυτα επιτυχημένης πορείας στη δισκογραφία. Με οδηγό την αγάπη και το σεβασμό για το ελληνικό τραγούδι μετατρέπει κάθε συνάντησή της με το κοινό σε μία μεγάλη μουσική παρέα.
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 15€ Προπώληση/κάρτα δημότη: 12€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου