Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ! ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ: ΓΛΥΚΑΤΖΗ-ΑΡΒΕΛΕΡ, ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ κ.α.. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΙΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ...

Χολαργός, 12 Οκτωβρίου 2017

ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 2017

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη...

χρονιά τις  «Ημέρες Περικλέους».
Έναν θεσμό που αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, προς τιμήν του Περικλή, αλλά και όλης της περιόδου εκείνης,  της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, που είναι γνωστή ως ο «Χρυσός Αιώνας του Περικλή».
Ο Περικλής, σύμβολο του Δήμου μας, κατέχει παγκοσμίως και διαχρονικά μοναδική θέση στο ιστορικό γίγνεσθαι, εφόσον το όνομά του ταυτίζεται με την εποχή της μεγαλύτερης ακμής της ιστορίας του αρχαίου Ελληνικού Κόσμου.
Στο πλαίσιο του θεσμού «Ημέρες Περικλέους», θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο εκδηλώσεων την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου & ώρα 10:00
  • Κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Περικλή από μαθητές, Λ. Περικλέους.
  • «Η προσωπικότητα του Περικλή, το έργο του και η Δημοκρατία επί των ημερών του», παρουσίαση του Απολλώνιου Μοσχολέα, μαθητή 1ου ΓΕΛ Χολαργού, Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης».
  • Ρήσεις του Περικλή στα αρχαία Ελληνικά και αποσπάσματα από τον Επιτάφιο από Μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης».
  • «Ο Περικλής παραδίδει μαθήματα σύγχρονης πολιτικής». Βιωματικές προσεγγίσεις ομάδας μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων σχετικά με την έννοια του ενεργού πολίτη, Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης».

  • «Η μικρή Αθηναία Μύρτιδα επιστρέφει στην πόλη της». Το έργο της ομάδας του καθηγητή Μ. Παπαγρηγοράκη. Δρώμενα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Παπάγου, Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης».
  • «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι τους». Δραματοποιημένη Αντιλογία από μαθητές του 1ου ΓΕΛ Παπάγου, Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης».
  • Απονομή βραβείων του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημόσιας Ομιλίας με θέμα «Πόλεμος, ... βίαιος διδάσκαλος» (Θουκυδίδου Ιστορίαι, 3.82.2). Εκφώνηση των καλύτερων ομιλιών, Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης».
Κυριακή 22 Οκτωβρίου & ώρα 10:45
  • Ηχόραμα αφιερωμένο στην εποχή του Περικλή
  • Χαιρετισμός Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλου
  • Χαιρετισμός Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, κας Μαρίας Αθανασάκου – Μουντάκη.
  • Ομιλία με θέμα «Περικλής, ο υποδειγματικός Δημοκράτης» από την Πρύτανη, κα Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ.
Απαγγέλει ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός
  • Απονομή «Βραβείων ΠεριΚλέους» στους κ.κ. Ιάκωβο Τσούνη, Αντώνη Πολύδωρα,  Νικόλαο Ζαχάρο, Παύλο Τούτουζα και Σαράντο Καργάκο.
  • Θεατρική παράσταση: «Θουκυδίδης Δραματικός: Το θέατρο του πολέμου». Κείμενο-Δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης - Γιάννης Παναγόπουλος.
  • Μικρή δεξίωση.

Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων





14 σχόλια:

  1. Πόσο στοίχισε το ταξίδι και η παρουσία της Αρβελέρ ; Από πληροφορίεςμάθαμε ότι για να μιλήσει σε εκδήλωση παίρνει 5.000 ευρώ. Πόσο θα στοιχίσει η όλη φανφάρα για να βγει φωτογραφίες ο Λιάκουρας και το παυσουροασκέρι του. Ο κόσμος δεν έχει δουλειά ο κόσμος πεινάει ο Χολαργός βρωμάει από την εγκατάλειψη και σεις ασχολείστε με φανφάρες τυπου Λουδοβίκου στις Βερσαλίες. Α ρε δήμαρχε μαύρο που θα φας. Ο κόσμος ταχει πολλά μαζεμένα. Ούτε οι πέτρες δεν θα σε θυμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Μάκη αντί να διαφημίζεις τον δήμαρχο γιατί δεν ρωτάς το κόστος αυτης της εκδήλωσης ; Αυτό περιμένει ο κόσμος από σένα όπως και από ολο τον τοπικό τύπο. Να κάνεις έλεγχο στην εξουσία. Αλλά τι λέμε τώρα και τι ψάχνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Χαιρετισμός Δημάρχου" κατ αρχήν. "Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από το πατσουροασκέρι του Δημάρχου" στη συνέχεια. "Η σεμνή τελετή θα κλείσει με 128 φωτογραφίες του Δημάρχου με καθενα από του προσκεκλημένους" Οι 7 φωτογραφίες όλοι μαζί και οι 121 μόνος του ο Δήμαρχος. Ο φωτογράφος μα τις επεξεργαστεί με φωτοσοπ ώστε να φύγει η προγούλα και η κοιλούμπα. Κατακράτηση είναι όχι πάχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ"..... "Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ Ο ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"...Αυτές είναι οι κατα καιρούς δηλώσεις της κας Αρβελέρ. Μήπως να το ξανασκεφτείς δήμαρχε να την καλέσεις γιατί οροβλέπω να τρώει πολλές ντομάτες και μάλιστα σάπιες αφού είναι εκτός εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι πολύ κύριε Βραχιολίδη που αντί να καταδικάσετε την παρουσία της άθεης Αρβελέρ εν τούτοις την διαφημίζετε κιόλας. Κρίμα για σας επειδή θεωρούσαμε ότι είστε ο πραγματικός συμπαραστάτης των δημοτών. Η θρησκεία μας που βάλλεται σήμερα από παντού με τους κομμουνιστές στην εξουσία έχει την ανάγκη και την υποστήριξη όλων μας περισσότερο από ποτέ. Μην πατήσει το πόδι της στον δήμο μας η κα Αρβελέρ που κατηγορούσε δημόσια τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για φοροδιαφυγή ενώ εκείνος νεκρός ων δεν μπορούσε να απαντήσει. Περιμένουμε από σας να πάρετε θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΚΗ ΨΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΡΒΕΛΕΡ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ. ΕΒΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ; ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για δύο σοβαρούς λόγους ΔΕΝ θα πάω στην "εκδήλωση"!
    Ο πρώτος είναι ότι θα βγάλει λογύδριο ο δήμαρχος.
    Ο δεύτερος λόγος είναι ότι θα μιλήσει η Αρβελέρ.
    Κρίμα, διότι θα επιθυμούσα να ακούσω με τις ώρες, δίχως να "κουραστούν τα αυτιά μου" και το πνεύμα μου,
    τους αξιότιμους και εξαίρετους Καθηγητές
    Σ.Καργάκο και Π.Τούτουζα, κορυφαίοι αμφότεροι, στην Επιστήμη τους!!!
    ΜΕΝΙΠΠΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο φίλε !!! Πολλοί Χολαργιώτες δεν θα πάμε για αυτούς ακριβώς του λόγους που ανέφερες !!! Κανεις να μην πάει !!!

      Διαγραφή
  8. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ Η ΑΘΕΗ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑ ΑΡΒΕΛΕΡ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ. ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΥΝΝΕΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και είχα σκοπό να πάω,αλλά με αυτά που λέτε και που δεν έχω λόγο να μην πιστέψω δεν θα πάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχουν δίκιο οι παραπάνω σχολιαστές. Έψαξα στο ιντερνετ για την Αρβελέρ και έφριξα. Έβριζε τον Χριστόδουλο για φοροφυγά και έλεγε οτι οι Έλληνες έπρεπε να λέγονται Ρωμιοί από τη Ρώμη. Είναι για δέσιμο η γυναίκα κρίμα τα πτυχία και τα διδακτορικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκδήλωση STOP. Σκέψου το πριν είναι αργά, ή αντί για την Αρβελέρ που με διακριτικότητα θα της πεις ότι δεν την σηκώνει το "κλίμα" και μπλα μπλα μπλα θα της κάνεις σαφές ότι θα ήταν καλύτερα να μην εμφανιστεί σε μισοάδειο αμφιθέατρο για το πρεστίζ της...και λοιπά και λοιπά και μπλα μπλα μπλα διάφορες "μαλαγανιές" που ξέρεις εσύ...Καλύτερα λοιπόν για να μην ακυρώνεις, να δώσεις το βήμα στους Πολύδωρα Π.Τούτουζα και Σ.Καργάκο να μιλήσουν αντί της Αρβελέρ.
    Αυτοί έχουν να πουν πράγματα πολύ πιο σοβαρά και ρεαλιστικά από την Κυρία Αρβελέρ, που γλεντάει με τον πόνο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από πτι ακούγεται ετοιμάζεται ομάδα με ντομάτες και λάχανα για να της προσφέρουν μεζεδάκι αν τολμήσει να εμφανιστεί. Δήμαρχε ακύρωσέ τη γιατί θα ξεφτυλιστείς δημόσια αν σε φωτογραφίσουν με ντομάτα στη μούρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν χρειάζονται ούτε ντομάτες ούτε λάχανα και άλλα ζαρζαβατικά...
    Άλλωστε στις μέρες μας είναι πιο απαραίτητα να είναι στο τραπέζι μας προς..."βρώση" παρά να τα "πετάμε"!
    Αρκεί και η "αποδοκιμασία", μήπως και καταλάβουν ότι υπάρχουν επιπτώσεις όταν λένε κάποια πράγματα που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή