Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΒΑΒΟΥΓΙΟΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: "ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.."! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
«ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
οδός Αγίου Ιωάννου 73
τηλ.. & fax: 210-6008187 Αγία Παρασκευή 9.10.2017
Τ.Κ. 153 42

Αριθ. Πρωτ.:  39 
Προς
Αξιότιμο Κύριο
Ιωάννη Σταθόπουλον
Δήμαρχον Αγίας Παρασκευής
Ενταύθα

ΘΕΜΑ: «Η διπλή κυκλοφορία στους 4,5 μέτρων πλάτους και χωρίς πεζοδρόμια δρόμους Δροσίνη και Περικλέους εγκυμονεί κινδύνους σο-βαρών ατυχημάτων».

Κύριε Δήμαρχε,
Επανερχόμαστε για ένα θέμα το οποίο και εσείς πολύ καλά ...

γνωρίζετε όχι μόνο από τις διαμαρτυρίες και παραστάσεις δημοτών σας, κατοίκων των ανωτέρω δύο οδών αλλά και από τις τακτικές προσωπικές σας επισκέψεις και επιθεωρήσεις του οδικού δικτύου του Δήμου του οποίου προΐστασθε.
Κύριε Δήμαρχε, το θέμα για το οποίο σας υποβάλλεται η παρούσα επιστολή, αναφέρεται στην επικινδυνότητα των ανωτέρω δύο οδών, Δροσίνη και Περικλέους της δευτέρας κατά το τμήμα μέχρι την πλατεία Ύδρας, λόγω της διπλής κυκλοφορίας οχημάτων.
Συγκεκριμένα, το πλάτος των οδών αυτών είναι 4 μέτρα και δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. Σε μερικά σημεία που υπάρχουν μικρά στενά πεζοδρόμια έχουν τοποθετηθεί φυτά, πάγκοι, κολώνες της ΔΕΗ κ.α., όπως εικονίζονται στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες. Και βεβαίως δεν υπάρχει ούτε και ο από το νόμο επιβαλλόμενος «οδηγός όδευσης τυφλών». Έτσι οι πεζοί, μικροί και μεγάλοι, μαθητές, ανάπηροι, γέροντες, μητέρες με καροτσάκια, αναγκάζονται να περπατούν στο δρόμο παράλληλα και ανάμεσα σε αυτοκίνητα διασταυρούμενα ή παρκαρισμένα όπως φαίνονται στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, με άμεσο κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.
Η επικινδυνότητα επεκτείνεται και για τα εξερχόμενα οχήματα από την Ευκα-λύπτων προς την Περικλέους. 
Είναι μέγα ευτύχημα ότι εκτός από συγκρούσεις αυτοκινήτων και διαπληκτι-σμούς οδηγών δεν υπήρξαν θύματα μέχρι σήμερα λόγω της αλλοπρόσαλλης αυτής κυκλοφοριακής ρύθμισης σε πόλη αναβαθμισμένη στην Α΄ ζώνη.
Πρέπει να σας αναφέρουμε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το εν λόγω τμήμα των οδών είχε μονοδρομηθεί από Γραβιάς μέχρι πλατείας Ύδρας λόγω επικινδυνότητας και η μονοδρόμηση υπήρχε μέχρι το 2011. Τότε αφαιρέθησαν τα σήματα χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ! με συνέπεια την παρά-νομη αμφιδρόμηση, αφού δεν υπήρχε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλί-ου.
Γνωρίζοντας κύριε Δήμαρχε, την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για τον άνθρωπο και τις προσπάθειες που καταβάλλετε για την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των δημοτών σας που συνδυάζονται και με την κατασκευή πεζοδρομίων και προσβάσιμων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σας παρακαλούμε να φροντίσετε το ταχύτερο και πριν γίνει κάποιο δυστύχημα που ειλικρινώς απευχόμεθα:
α) για την κατασκευή πεζοδρομίων ώστε ακώλυτα και ακίνδυνα να περπατάνε πεζοί και ιδιαίτερα μαθητές και ανάπηροι και 
β) να επαναφέρετε την μονοδρόμηση για το μικρό τμήμα της οδού Δροσίνη και Περικλέους μέχρι την πλατεία Ύδρας, 
ώστε αφ’ ενός και οι παραπάνω οδοί να αποκτήσουν πεζοδρόμια, όπως και οι άλλοι δρόμοι της πόλης αφού, κι αυτοί οι πολίτες πληρώνουν δημοτικά τέλη κι αφ’ ετέρου με την μονοδρόμηση να αποφευχθούν δυστυχήματα.
Με τη βεβαιότητα ότι θα θελήσετε να ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημα των δημοτών σας, κατοίκων των ανωτέρω οδών και μελών του Συλλόγου μας και οι οποίοι επίσης με τον επισυναπτόμενο ενυπόγραφο πίνακα σας παρακαλούν, δεχθείτε τις ιδιαίτερα θερμές εκ των προτέρων ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου.
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΒΟΥΓΥΙΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΣΗΜ.: Αν και γνωρίζετε πολύ καλά τους σχετικούς νόμους επιτρέψτε μας να σας επισυνάψουμε μερικά νομικά βοηθήματα που μας παραχώρησε ο Συνήγορος του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου