Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΦΡΙΚΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ! ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ! Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΛΙΤΩΣΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ ΤΟΥ...

Τα κρίσιμα πέντε λεπτά, κατά τα οποία ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έμεινε ...

μόνος του με τους δολοφόνους του κρύβουν το κίνητρο της εκτέλεσής του, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία.

Αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής εκτιμούν- από την έως τώρα έρευνα- ότι οι δράστες δεν πήγαν στο γραφείο του ποινικολόγου για να τον σκοτώσουν. Πιθανότερο θεωρούν το ενδεχόμενο να ήθελαν να τον εκφοβίσουν ή να τον τραυματίσουν, για λόγους που παραμένουν άγνωστοι, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αφορούν σε κάποια υπόθεση του θύματος. Ομως, ήταν αποφασισμένοι για όλα, κάτι που μαρτυρά και το γεγονός ότι και οι δύο δράστες οπλοφορούσαν.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα οι δράστες να ενεργούσαν για λογαριασμό άλλου, όχι όμως ως εκτελεστές συμβολαίου θανάτου. Οι δύο δράστες χρησιμοποίησαν όπλο μικρού διαμετρήματος και πυροβόλησαν μία φορά στον θώρακα τον 52χρονο δικηγόρο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήξη στον πνεύμονα και το συκώτι, που προκάλεσαν τον θάνατο από αιμορραγία, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα.

Οι δύο υποθέσεις

Οι σημειώσεις που κρατούσαν κατά τη συνάντηση με τους δράστες τόσο το θύμα όσο και ο 32χρονος συνεργάτης του παρουσιάζουν ενδιαφέρον, αλλά δεν ρίχνουν φως στο κίνητρο της δολοφονίας.

Από τις σημειώσεις αλλά και τη μαρτυρία του 32χρονου ασκούμενου δικηγόρου προκύπτει ότι οι δράστες μίλησαν στο θύμα για δύο ποινικές υποθέσεις, για τις οποίες υποτίθεται ότι επιθυμούσαν την παροχή νομικών υπηρεσιών. Η μία, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα είναι ανύπαρκτη. Η άλλη αφορά σε υπαρκτό πρόσωπο που εμπλέκεται σε μεγάλη υπόθεση που χειριζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, αλλά και αυτή θεωρείται από τους αστυνομικούς ως προσχηματική, προκειμένου να μην μιλήσουν οι δολοφόνοι μπροστά στον συνεργάτη του θύματος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το μοιραίο ραντεβού

Οι δράστες τηλεφώνησαν απευθείας στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το πρωί της Πέμπτης και έκλεισαν ραντεβού μαζί του για τις 18.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Εφτασαν στο γραφείο τυο με 10 λεπτά καθυστέρηση και όταν τους άνοιξαν κάθισαν μαζί με το θύμα και τον συνεργάτη του στην αίθουσα συναντήσεων, αλλά λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκαν στον γραφείο του Μιχάλη Ζαφειροπουλου, όπου συνέχισαν τη συζήτηση.

Κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο και ο 32χρονος ασκούμενος δικηγόρος πήγε στο διπλανό γραφείο για να απαντήσει, αφήνοντας το θύμα με τους δύο επισκέπτες, περίπου πέντε λεπτά, σύμφωνα με την κατάθεση του.

Τότε, γύρω στις 19:10, άκουσε έναν πυροβολισμό και αμέσως μετά είδε τους δράστες να περνούν από μπροστά του κρατώντας και οι δύο όπλα στα χέρια. Μάλιστα ο ένας, τον ρώτησε αν έχει χρήματα και αυτός έντρομος τους έδωσε το πορτοφόλι του, από το οποίο πήραν περίπου 50-60 ευρώ και έφυγαν.

Μόλις μπήκε στο γραφείο είδε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και ειδοποίησε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη αργά.

Το υλικό από τη σκηνή του εγκλήματος

Πέρα από τις λεπτομερείς περιγραφές των δραστών, από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη, στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται και το μεγάλου όγκου υλικό από τη σκηνή του εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, έχουν ληφθεί δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, από όλα τα σημεία που κάθισαν ή προσέγγισαν οι δράστες. Όμως, μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει αποτυπώματα που να παραπέμπουν στους δράστες, γι' αυτό οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να φορούσαν γάντια, που δεν πρόσεξε ο συνεργάτης του θύματος.

Επιπλέον, έχει συγκεντρωθεί υλικό από τις κάμερες έξω από το γραφείο, αλλά έως τώρα δεν έχει προκύψει κάτι αξιοποιήσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις περιγραφές που έδωσε ο ασκούμενος δικηγόρος, οι δράστες ήταν αλλοδαποί, μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και τους έβλεπαν πρώτη φορά τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Ο ένας ήταν ηλικίας 30-40 ετών, ύψους περίπου 1,80, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού. Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους περίπου 1,65-1,70, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Πηγή: iefimerida.gr (τίτλος: παραλλαγμένος)

1 σχόλιο:

  1. Λυπάμαι ειλικρινά για τον εκλιπόντα και εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του αδικοχαμένου δικηγόρου.
    Οι διωκτικές αρχές θα συλλάβουν τους δολοφόνους του, αυτό είναι βέβαιο, θα τους οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη και οι φυσικοί τους δικαστές θα κάνουν το καθήκον τους, επιβάλλοντας τα ισόβια στούς δολοφόνους.
    Έως εδώ η πορεία των πραγμάτων δείχνει και είναι η φυσιολογική...
    Από αυτό το σημείο και μετά αρχίζει η "φαρσοκωμωδία"!
    Στα τρία χρόνια οι δολοφόνοι θα αρχίσουν να "μπαινοβγαίνουν", να παίρνουν τις περιβόητες "άδειες εξόδου επανένταξης" και στα πέντε έως επτά χρόνια θα..."απολυθούν" από το "σωφρονιστικό κατάστημα" με τον γνωστό "ευεργετικό και προοδευτικό" Νόμο Παρασκευόπουλου, που "κατασκευάστηκε" για την "αποσυμφόρηση" των φυλακών από τους εγκληματίες...για να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το..."έργο τους", δλδ να δολοφονούν και να ληστεύουν τους Έλληνες...!

    Συμπέρασμα Νο 1:
    Αλίμονο στην την οικογένεια του εκλιπόντος που θα τον "επισκέπτονται" πια στο κοιμητήριο, στα ψυχρά μάρμαρα...
    ενώ θα είναι "ελεύθεροι" οι δολοφόνοι!!
    και
    Συμπέρασμα Νο 2:
    Μήπως πρέπει να εξετάσουν οι ειδήμονες την περίπτωση της επαναφοράς της θανατικής καταδίκης για συγκεκριμένα και ειδεχθή εγκλήματα;;;
    Και με αυτόν τον τρόπο..."επιτυγχάνεις αποσυμφόρηση των φυλακών"
    και δεν θέτεις ως Πολιτεία Δικαίου με "μαλακισμένους νόμους" και τους υπόλοιπους αθώους πολίτες στον κίνδυνο να δολοφονηθούν, από πρόσφατα "αποφυλακισθέντες" εγκληματίες...!

    ΜΕΝΙΠΠΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή