Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΚΑΣΤΕ και... ΠΛΗΡΩΣΤΕ

..


γράφει η Τούλα Γεωργοπούλου

'Μετά την αποχώρηση της τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών  άρχισε να σκέφτεται πώς θα μπορέσει να την εξευμενίσει ώστε να επιστρέψει, μετά την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης να τιμήσει την υπογραφή της στους όρους του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Μετά από πολύ, άσκοπη σκέψη, βγήκε στη βεράντα του πολυτελούς του γραφείου, να ξεκουράσει το βλέμμα του, το οποίο, έπεσε πάνω σ´ ένα δάσος από σκεπές σπιτιών!! Και τότε του’ ρθε η … ιδέα. Επιστρέφοντας στο γραφείο,  σα νέος Αρχιμήδης, άρχισε να ουρλιάζει: «Εύρηκα, εύρηκα», ή στα …νέα  Ελληνικά, «το βρήκα, το βρήκα, θα μας σώσω» !
Κάποιος από τους συνεργάτες του, έσπευσε να ρωτήσει:
- Τι βρήκατε κ. υπουργέ;
- Βρήκα, πώς θα βουλώσουμε την τρύπα του ελλείμματος.
- Δηλαδή;
-  Θα φορολογήσουμε τα σπίτια.
- Πάλι; Μα τα σπίτια, κ. Υπουργέ, φορολογούνται με πολλούς φόρους όπως τον Τ.Α.Π τον Φ.Α.Π. Τον Φ.Π.Α. Το ΕΤΑΚ και πολλούς ακόμη όπως, τα τέλη: μεταβιβάσεως, γονικής παροχής, κληρονομιάς, τέλη υπέρ του ταμείου νομικών, συμβολαιογράφων και τόσων άλλων ακόμη!!
- Τι μου τσαμπουνάς τώρα. Εγώ θα βάλω έναν φόρο, που θα με γράψει όχι μόνον η Ελληνική αλλά και οι Ευρωπαϊκή ιστορία. Θα τους δώσω να καταλάβουν. Θα πληρώσουν ΟΛΟΙ από 0,5 λεπτά έως 10 ευρώ το τ.μ. Για δύο χρόνια. Θα μαζέψω  έτσι, τουλάχιστον 2,5δις.
-  Τι λέτε, κ. υπουργέ, ο κόσμος δεν έχει να φάει κι εμείς θα του ζητήσουμε να πληρώσει τόσα λεφτά; Ελπίζω να εξαιρέσετε όσους αδυνατούν να το κάνουν όπως τους  ανέργους, τους ανάπηρους , τους χαμηλόμισθους  και χαμηλοσυνταξιούχους !!
- Τι  λες τώρα, εδώ έχουμε ένα εκατομμύριο ανέργους και άλλους τόσους ανάπηρους και χαμηλοσυνταξιούχους, πολλούς με ημι-απασχόληση, βάλε και δύο εκατομμύρια μετανάστες, βάλε και τα παιδιά, ποιός μας έμεινε να φορολογήσουμε; Όχι, θα πληρώσουν όλοι, δεν θα εξετάσω ποιός έχει και ποιός δεν έχει. Και κοίτα, μη με θυμώνεις, γιατί, αυτή τη στιγμή, κάνω τα δύο χρόνια καταβολής του φόρου, τέσσερα και το ποσόν από 0,5 λεπτά το ανεβάζω στα 2ευρώ και τα 10ευρώ στα 20ευρώ, έτσι, για να μάθεις να μου πηγαίνεις κόντρα.
- Μα θα το δεχθεί η Τρόικα; Γιατί, τέτοιος φόρος δεν υπάρχει σε καμιά Ευρωπαϊκή χώρα, ούτε πουθενά αλλού.
- Αυτοί, λεφτά ζητάνε και δεν τους ενδιαφέρει από πού θα τα πάρουμε.

Πράγματι, στην πρώτη συνάντηση με τους Τροϊκανούς, όταν ανέφερε αυτό το φόρο, οι άνθρωποι έμειναν με το στόμα ανοιχτό, κατέβασαν όμως τον πήχυ των προσδοκιών του υπουργού κατά 1,5 δισεκατομμύριο, ενώ, ζήτησαν τη μονιμότητα του μέτρου. Ο υπουργός μόνο που δεν πέταξε από τη χαρά του. Βγήκε από τη συνάντηση, μπήκε στην πολυτελή κούρσα των 750.000 ευρώ και ανεχώρησε για το άλλο του γραφείο, αυτό του αντιπροέδρου που στοιχίζει στον ελληνικό λαό 900.000 ευρώ ετησίως !!
- Τι έγινε, κ. Υπουργέ; Ρώτησε ένας από τους πολλούς ακριβοπληρωμένους συμβούλους του.
- Όλα καλά. (ο,κ, όπως λένε και οι αγγλόφωνοι) το μέτρο έγινε αποδεκτό και μάλιστα, μόνιμο ! !
- Αν δεν έχουν λεφτά πώς θα τους υποχρεώσετε να πληρώνουν συνέχεια;
- Α! Δε στο είπα, τα δύο πρώτα χρόνια, αυτόν τον φόρο θα τον πληρώνουν στη Δ.Ε.Η. Και μάντεψε. Όποιος δεν πληρώνει θα του κόβουμε το ρεύμα.
- Εντάξει, αν και πάλι δεν έχει λεφτά και μείνει με κομμένο ρεύμα τι θα γίνει;
- Έχουμε μια δοκιμασμένη συνταγή, που εφαρμοζόταν εδώ και διακόσια χρόνια, από τους  «συντρόφους»  της Σοβιετικής Ένωσης. Απλά, θα τους απαλλάξουμε από το βάρος της ιδιοκτησίας όταν θα μας παραχωρούν τα σπίτια τους για να μην πληρώνουν φόρους! !
-  Μα, κ. Υπουργέ, αυτό είναι δημοκρατικό;,
-  Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Πρέπει να σώσουμε την Πατρίδα! !
- Ως σύμβουλός σας θα πρότεινα να πληρώσουν αυτοί που έχουν, αυτοί που διατηρούν κότερα, πισίνες, και ζουν πολυτελή ζωή. Ας πούμε, με όλο το σεβασμό που σας έχω, ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε εάν πουλούσατε αυτή την υπερπολυτελή λιμουζίνα που στοιχίζει τόσο ακριβά και δίνατε τα χρήματα στο κράτος όπου και ανήκουν. Αν κλείνατε, αυτά τα ακριβά γραφεία που διατηρείτε και δημιουργούσατε ένα μικρότερο, αν απολύατε και εσείς και οι άλλοι συνάδελφοί σας τους περιττούς συμβούλους, που υπάρχουν και απ´ ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος, πληρώνονται για να σας βοηθούν να βουλιάζετε τη χώρα. Γιατί, τέλος, δεν παραιτείστε
του μισθού σας, εξ άλλου δε φαίνεστε να’ χετε ανάγκη αυτά τα λεφτά, αφού είστε επιτυχημένος επιστήμων, στην ειδικότητά σας, τη νομική, με τα οποία λεφτά αυτά θα μπορέσουν να ζήσουν 10-15οικογένειες. Άστε που με τα μέτρα σας θ´ αυξηθούν οι αυτοκτονίες, οι οποίες σας ενημερώνω, ότι έχουν φθάσει τις 1734 και συνεχώς αυξάνουν. Μ´ αυτά τα μέτρα πόσοι ακόμη θα θυσιαστούν;
-  Άκου, να σου πώ, σ’ ´ακούω τόση ώρα να τσαμπουνάς βλακείες, αν ο άλλος θέλει ν´ αυτοκτονήσει, τι να κάνω εγώ, ας πρόσεχε, δικό του πρόβλημα.
  Μήπως, θες ν´ αρχίσω ν´ απολύω από σένα; Εγώ, ρε δε φοβήθηκα  κοτζάμ Μιλτιάδη και του χάλασα το Μαραθώνα όταν έφτιαξαν στη θέση που έγινε η περίφημη Μάχη, το κωπηλατοδρόμιο και θα φοβηθώ εσένα; Ή το λαουτζίκο που ψευτοαντιδρά; Ξέρεις ποιός είμαι εγώ; Νομίζεις έτσι κατέβηκα στην Αθήνα, από τη Θεσσαλονίκη;  Εμένα, που με βλέπεις, ετοιμάζω κι’ άλλους νόμους  πρωτοποριακούς, εγώ, θ´ αφήσω όνομα στην Αθήνα, σ´ όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη !! Τώρα, καλό θα’ ναι, κακό θα’ ναι, ούτε που με νοιάζει. Φτάνει η ιστορία ή ασχοληθεί μαζί μου. Εξ’  άλλου  πόσα ονόματα γνωρίζεις από την ιστορία,

Τόσο καλά ,  όσο του Εφιάλτη !!:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου