Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΠΟ "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ


Ως κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση της παραίτησης του Χ. Σκούρτη από τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη, στο δήμο Παπάγου-Χολαργού!
Για όσους όμως γνώριζαν από κοντά το θέμα, η παραίτηση του πρώην Δημάρχου Χολαργού Χ. Σκούρτη, αποτελούσε το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης υπόθεσης!
Ο αγαπητός και συμπαθής καθ’ όλα Χ. Σκούρτης είχε υποβάλει  εδώ και μέρες την παραίτησή του από τη θέση, διότι το πρόβλημα είναι… η σύνταξή του!!!
Το γεγονός ότι η θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη είναι έμμισθη και με δεδομένο ότι ο κ. Σκούρτης παίρνει δύο συντάξεις, και ως Δήμαρχος και ως πρώην οδοντίατρος, δημιουργούσε αμέσως ζήτημα να απωλέσει τις συντάξεις του!!!
Ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού, με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Συμπαραστάτης του Δημότη, δήλωσε ότι δεν θα εισπράττει τον μισθό που συνόδευε το νέο αξίωμά του, όμως αυτή η δήλωσε δεν έλυνε το πρόβλημα! Και αυτό διότι ο νόμος υποχρεώνει ακόμη και αυτόν που δεν επιθυμεί να αμείβεται, να εισπράττει υποχρεωτικά το ποσό και μετά, εάν θέλει να το επιστρέψει στο Δήμο το επιστρέφει υπό μορφή δωρεάς.
Αυτό όμως  συνεπάγεται το…κόψιμο της όποιας σύνταξης του δωρητή! Με άλλα λόγια, επειδή ο Χ. Σκούρτης αντιμετώπιζε άμεσα τον κίνδυνο να χάσει τις συντάξεις του, υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη!!!


Η παραίτηση όμως του Χ. Σκούρτη γεννά από μόνη μερικά ερωτήματα:
Α) Είναι δυνατόν, ο κ. Σκούρτης όσο και ο κ. Ξύδης να μην υποπτεύονταν το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζαν με την ανάληψη των καθηκόντων του πρώτου,  ως Συμπαραστάτη του Δημότη;
Τόσο ο κ. Σκούρτης όσο και ο κ. Ξύδης, διαβεβαιώνουν ότι νόμιζαν ότι ο πρώτος, μπορούσε να επιλέξει ανάμεσα στη σύνταξη και το μισθό. Γι’ αυτό τον λόγο έκαναν ερώτηση στο Υπουργείο Οικονομικών με την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Σκούρτη, απάντηση η οποία φτάνοντας πριν από μερικές μέρες,  ενημέρωνε ότι ο κ. Σκούρτης «υποχρεούται να εισπράττει το μισθό της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη». Αυτό το γεγονός έκανε τον πρώην Δήμαρχο Χολαργού να …τα μαζέψει και να φύγει!

Β)  Για ποιο λόγο, για ένα τέτοιο λάθος (που από κάποιους θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί αφελές), έχασε τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη, η προταθείσα από την αντιπολίτευση, υποψήφια κα Μεταξία Γεωργίτση; Θα ξαναπροταθεί;
Η απάντηση του κ. Ξύδη είναι ότι στο επόμενο συμβούλιο θα επαναληφθεί η διαδικασία επιλογής νέου Συμπαραστάτη του Δημότη, όπου και θα προταθούν νέες υποψηφιότητες. Εάν η αντιπολίτευση επιθυμεί να ξαναπροτείνει την κα Γεωργίτση, μπορεί να το κάνει.

Γ) Μήπως κάποιοι δημότες, έστω κακόπιστοι, επωφεληθούν από τη φυγή Σκούρτη, προκειμένου να πουν ότι μπροστά στη σύνταξη, θέτει σε δεύτερη μοίρα την υπηρεσία του δημότη; Και ότι η κατάληψη της θέσης από μέρους του, αποτέλεσε προσωπικό καπρίτσιο, το οποίο στέρησε τη θέση από κάποιον νέο επιστήμονα, με διάθεση να προσφέρει;
Η δική μας απάντηση επ’ αυτού του ερωτήματος, δόθηκε στις 18 Ιανουαρίου, όταν από τον δήμο πάρθηκε η απόφαση να είναι ο Χ. Σκούρτης «Συμπαραστάτης του Δημότη». Γράφαμε λοιπόν τότε:  « …επειδή ο επί 20 χρόνια Δήμαρχος Χολαργού ο οποίος έχει διανύσει μια θαυμαστή πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένας Δήμαρχος-σύμβολο για την πόλη μας, νομίζουμε ότι  βλάπτει τη χρυσή ιστορία του το να στοχοποιείται –άδικα- από μερίδα δημοτών-κατοίκων. Δεν νομίζουμε ότι του κάνει καλό ούτε κυρίως του αξίζει. Για να αποφύγει λοιπόν αυτή την δυσμενή κριτική, πιστεύουμε ότι ο κ. Σκούρτης θα έπρεπε να προβληματιστεί περισσότερο πριν υποβάλλει αίτημα για να αναλάβει την θέση του "συμπαραστάτη του δημότη».
Αυτά γράφαμε τότε, λέγοντας ότι ήταν λάθος του κ. Σκούρτη, η υποβολή αιτήματος από μέρους του για την ανάληψη των καθηκότων του "Συμπαραστάτη του Δημότη".
Και όπως φαίνεται δικαιωθήκαμε απόλυτα! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου