Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΟΥΧΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!



Έντονα αποδοκιμάστηκε ο Αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Χρήστος Δασκαλόπουλος (φωτό) με γιουχαΐσματα από μέλη του ΚΑΠΗ Χολαργού κατά την ημέρα της κοπής πίτας του Κέντρου! Πρόκειται για γεγονός πολύ σοβαρό που ανάγκασε τον Αντιδήμαρχο να αποχωρήσει σαν βρεγμένη γάτα από την εκδήλωση
Ο λόγος για το ξέσπασμα των αποδοκιμασιών ήταν επειδή ο κ. Δασκαλόπουλος επιχείρησε να ασκήσει φραστική επίθεση σε βάρος του γιατρού, δημοτικού συμβούλου και πρώην Προέδρου των ΚΑΠΗ Γιάννη Κεχρή, με αφορμή το γεγονός ότι ο τελευταίος διένειμε πλήθος επιστολών με τις οποίες καταφερόταν κατά της διοίκησης του Δήμου για την πολιτική που ακολουθεί στο ΚΑΠΗ.
Η δριμεία επιστολή Κεχρή, η οποία στρεφόταν ευθέως εναντίον του Ξύδη, προφανώς  και εξόργισε τον κ. Δασκαλόπουλο που βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί φραστικά εναντίον του γιατρού.
Έχοντας... εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει αντίλογος, γιατί είχε απαγορευτεί να δοθεί λόγος σε εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, ο κ. Δασκαλόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με την έντονη δυσφορία των παρευρισκομένων μελών, τα ο οποία άρχισαν εν χορώ τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Αντιδημάρχου.

 Ο Γιάννης Κεχρής (φωτό) παρά το ότι δεν τους επετράπη να μιλήσει, πήρε μόνος του τον λόγο, διότι επρόκειτο για προσωπικό θέμα (τον προσέβαλε ο κ. Δασκαλόπουλος) και πέρασε στην...αντεπίθεση. 

Η εικόνα αμέσως αντεστράφη: Τα παρευρισκόμενα μέλη άρχισαν να επιδοκιμάζουν και να χειροκροτούν τον Γιάννη Κεχρή, ο οποίος στην προηγούμενη θητεία του στην προεδρεία των ΚΑΠΗ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Αυτό που αποφλοίωσε κάθε επιχείρημα του κ. Δασκαλόπουλου ήταν ότι στις προηγούμενες θητείες των ΚΑΠΗ είχε καθιερωθεί να δίνεται ο λόγος στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, κάτι που σταμάτησε επί ημερών Ξύδη. Όπως τόνισε ο κ. Κεχρής  "τον λόγο θα τον δίνετε είτε σας αρέσει είτε όχι. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία".
Αποσπάσματα της επιστολής που διένειμε ο κ. Κεχρής στα μέλη των ΚΑΠΗ η οποία εξόργισε τον κ. Δασκαλόπουλο, δημοσιεύουμε παρακάτω:


"Η διαφορετική φιλοσοφία Ξύδη, ο «ανταποδοτικός χαρακτήρας της κοινωνικής μέριμνας», διαπνέει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να αναθέσει σε ιδιώτη την διαχείριση του ΚΑΠΗ. Η ίδια φιλοσοφία, από τότε που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή τον ενιαίο Δήμο, άρχισε να μετουσιώνεται σε πολιτική υποβάθμισης του ΚΑΠΗ.

Συγκεκριμένα:
1.       Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΑΠΗ απόκτησαν απολύτως ανταποδοτικό και πιθανότατα και κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Οι αυξήσεις είναι υπέρογκες:
·        Εγγραφές από 0.5 € στα 10 € (αύξηση 2000%)
·        Εφάπαξ συνδρομή 10 € για τα καινούργια μέλη (καινούργιο μέτρο).
·        Ελληνικός καφές από 10 στα 30 λεπτά (αύξηση 200%)
·        Αλλά είδη καφέ και αναψυκτικό από 10 στα 40 λεπτά (αύξηση 300%).
·        Θαλάσσια μπάνια από 1 € στα 4 € (αύξηση 300%).
Αυτές οι αυξήσεις στην πράξη αποκλείουν την συμμετοχή του χαμηλοσυνταξιούχου. Ενδεικτικά αναφέρω την μείωση:
·        Των εγγραφών από 850 σε 350.
·        Των συμμετοχών στα θαλάσσια μπάνια από 400 σε λιγότερες από 30.
·        Των συμμετοχών στις εκδρομές από 500 σε λιγότερες από 100.
2.       Μετά από ένα χρόνο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ βρίσκεται στον αέρα. Δεν έχει τυπωθεί ακόμη το φυλλάδιο δραστηριοτήτων του ΚΑΠΗ, δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για τις εκδρομές και τις άλλες δραστηριότητες του.
3.       Καταργήθηκαν οι Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης του Θεάτρου και της Ζωγραφικής.
4.       Δεν έχουν πληρωθεί ακόμη η Μαέστρος και ο Γυμναστής
5.       Σταμάτησε ό έλεγχος για Υπερλιπιδαιμία (Χοληστερόλη και Τριγλυκερίδια).
6.       Καταργήθηκαν τα πολυϊατρεία του Άνω Χολαργού (Παπαφλέσσα). Με 14.000€ μόνο, το κόστος του ενοικίου, εξυπηρετούνταν όλος ο πληθυσμός του άνω Χολαργού. Τα μέλη του ΚΑΠΗ ήταν οι πλέον συχνοί επισκέπτες των Δημοτικών Πολυϊατρείων του Άνω Χολαργού, που τώρα λόγω ηλικίας και προβλημάτων μετακίνησης δεν εξυπηρετούνται ικανοποιητικά από τα ιατρεία του ΚΑΠΗ στην Αγαμέμνονος.
 
Η σοβαρή υποβάθμιση του ΚΑΠΗ είναι πλέον γεγονός και οφείλεται κυρίως σε διαφορά νοοτροπίας, αντίληψης και προτεραιοτήτων. Το 2010 ο Χολαργός ξόδεψε 1.700.000 € για αυτό που λέμε κοινωνική πολιτική (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ και «Βοήθεια στο Σπίτι»), όταν ο Παπάγος ξόδεψε αντιστοίχως μόνο 330.000 € για τους πλέον υποβαθμισμένους (κτηριακά) Παιδικούς Σταθμούς του (τα προγράμματα ΚΑΠΗ και «Βοήθεια στο Σπίτι» ήταν ανύπαρκτα στον Παπάγο).
Το κόστος χρηματοδότησης των θαλάσσιων μπάνιων, των εκδρομών και της διατήρησης των χαμηλών εισφορών εγγραφής και των τιμών του κυλικείου δεν ξεπερνά τις 30.000 €, ποσό που η Διοίκηση το στερεί από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αντίθετα διέθεσε πέρσι και θα διαθέσει φέτος 120.000 € για τους πέντε ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου, ενώ προκλητικά εκταμίευσε 560.000 € με 290.000 € από τους ιδίους πόρους του ενιαίου Δήμου για την φαραωνικού τύπου ανάπλαση της Πλατείας Αγ. Γεωργίου. Ενώ λοιπόν φέτος θα είναι ελάχιστη η οικονομική ενίσχυση του ΚΑΠΗ, 105.000 € θα «πεταχτούν» για τον ηλεκτροφωτισμό μόνο του Νοτιοδυτικού τμήματος της εν λόγω πλατείας.
Ο κ. Ξύδης, ως Δήμαρχος του Παπάγου για 16 ολόκληρα χρόνια ουδέποτε «επένδυσε» στην κοινωνική πολιτική και δεν μπορεί να επικαλείται για αυτήν την «αδυναμία» του ούτε την οικονομική κρίση ούτε το χρέος του Δήμου. Ανεξάρτητα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας το ταμειακό πλεόνασμα φέτος θα ξεπεράσει τα 3.500.000 €. Δυστυχώς, εφαρμόζεται στον Δήμο μας μια ακραία οικονομική θεραπεία σοκ, που ναι μεν δημιουργεί σημαντικά πλεονάσματα, αλλά ταυτόχρονα καταργεί την «ομπρέλα κοινωνικής προστασίας», που εφαρμοζόταν στον Χολαργό εδώ και 20 χρόνια.

Αυτή την ύστατη στιγμή που η κεντρική εξουσία ψαλιδίζει τις συντάξεις και καταργεί κάθε σύστημα κοινωνικής προστασίας, ο Δήμος μας θα πρέπει να μετατραπεί στο τελευταίο ανάχωμα κοινωνικής υποστήριξης της Τρίτης Ηλικίας. Παρεμβάσεις του τύπου «ταξίδια στο Παρίσι» όταν υπάρχουν σοβαρές και χρόνιες ελλείψεις στο Φυσικοθεραπευτήριο και στα Δημοτικά Πολυιατρεία του ΚΑΠΗ, όταν κάποια μέλη μας ζουν χωρίς ηλεκτρικό γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ, ή μαζεύουν τα σκουπίδια της Λαϊκής για να σιτιστούν, δεν λύνουν αλλά αντίθετα οξύνουν το κοινωνικό πρόβλημα.           Απαιτείται άμεσα:
·        Αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού.
·        Διαφορετική κατανομή των κονδυλίων.
·        Άμεση επιδότηση των δραστηριοτήτων του ΚΑΠΗ.
Ειδάλλως ο κίνδυνος να μετατραπεί το ΚΑΠΗ από πυλώνα κοινωνικής υποστήριξης της Τρίτης Ηλικίας σε «κλαμπ» εύπορων ηλικιωμένων συνδημοτών μας, είναι ορατός. Εκτός  φυσικά αν αυτός είναι ο σκοπός…

          Γιάννης Κεχρής
          Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού
                                                          Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου