Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ!


Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Κύκλοι Παραβατικών/ Πυρήνας Εραστές της Ανομίας-Μαχόμενη Μειοψηφία» ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο Indymedia την ευθύνη για τις εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων τα ξημερώματα.

πηγή: skai.gr
Αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους ο καθένας από δύο γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα στις εισόδους πολυκατοικιών όπου διαμένουν δημοσιογράφοι σε Αγία Παρασκευή, Αλιμο, Λυκαβηττό, Μαρούσι και Πεντέλη.
Οι επιθέσεις έγιναν σε διάστημα μιας ώρας, από τις 03.40 μέχρι τις 04.45 τα ξημερώματα, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές.
Συγκεκριμένα, το μπαράζ των επιθέσεων ξεκίνησε στις 03.40 στο σπίτι όπου διέμενε παλαιότερα ο Γιώργος Οικονομέας στο Λυκαβηττό και συνεχίστηκε στις 04.10 στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου στην Αγία Παρασκευή, στις 04.15 στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή στην Πεντέλη, την ίδια ώρα στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα στο Μαρούσι και στις 04.45 στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη στον Αλιμο.
Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν, καθώς οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ αυτό των εμπρηστικών επιθέσεων.
Γ. Οικονομέας: Με τρομοκρατεί που κάποιοι σκέφτονται έτσι
Στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής την οποία παρουσιάζει στο Mega ο δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομέας παραδέχθηκε ότι μια από τις επιθέσεις σημειώθηκε σε σπίτι όπου διέμενε παλαιότερα στο Λυκαβηττό.
«Το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι. Ότι μπορεί να αλλάξουν έτσι τον κόσμο ή ότι μπορεί να παίζουν τέτοια παιχνίδια», ανέφερε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε: «Εμένα ούτε με φυλάνε ούτε και θέλω».
Νέα επίθεση Κ. Κεδίκογλου στο ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τις επιθέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
«Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου