Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ!


Ένας μαθητής πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σε γυμνάσιο της πόλης Ταφτ της Καλιφόρνιας, ενώ άλλο ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά. Ο φερόμενος ως δράστης του επεισοδίου, συνελήφθη.
Ο μαθητής που τραυματίστηκε σοβαρά, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Μπέικερσφιλντ, ενώ στο δεύτερο άτομο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου. Το επεισόδιο συνέβη γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα και ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη 20 λεπτά αργότερα.
"Ένας μαθητής πυροβολήθηκε στον εξωτερικό χώρο του σχολείου", δήλωσε στο δίκτυο CNN ο Ρέι Προύιτ εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας του Κέρν, χωρίς να προσδιορίζει τη σοβαρότητα των τραυμάτων του θύματος. "Αυτός ο μαθητής μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Μπέικερσφιλντ. Έχουμε συλλάβει έναν ύποπτο, ο οποίος είναι επίσης μαθητής", πρόσθεσε.
Δεν έγινε γνωστό αν το θύμα και ο οπλοφόρος γνώριζαν ο ένας τον άλλο, ούτε το κίνητρο για τους πυροβολισμούς, που έλαβαν χώρα στο κτίριο Επιστημών του λυκείου.
Τηλεοπτικό δίκτυο έλαβε τηλεφωνήματα από ανθρώπους που είχαν κρυφτεί μέσα σε ντουλάπες του δημόσιου λυκείου Union High School στο Ταφτ, μια μικρή πόλη που βρίσκεται 160 μίλια βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.
Το επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στη σειρά των μακελειών που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ, αναβιώνοντας την συζήτηση για τον έλεγχο των όπλων στη χώρα. Ηδη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έχει αναλάβει επικεφαλής ειδικής επιτροπής που θα καταθέσει σχετικές προτάσεις στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, την ερχόμενη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, σε μακελειό που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο, στο Νιούταουν του Κονέτικατ, έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι, ανάμεσά τους 20 παιδιά. Τον Ιούλιο ένας οπλοφόρος άνοιξε πυρ μέσα σε έναν κινηματογράφο στην Ορόρα (Κολοράντο, δυτικά), σκοτώνοντας 12 άτομα.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου