Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΧΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ; ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ;

Εντύπωση προκάλεσε η αποχώρηση του Κώστα Τσοχαλή από την Αντιδημαρχία Παπάγου-Χολαργού, με δεδομένο ότι ήταν απόλυτα πετυχημένος στο έργο του ως υπεύθυνος επί των οικονομικών θεμάτων. 
Ποιος ήταν όμως ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δεν συμπεριελήφθη ο έντιμος καθ'όλα δημοτικός σύμβουλος, στους Αντιδημάρχους του 2013; 
Όπως τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες μας, τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποχώρηση του κ. Τσοχαλή, έχουν ως εξής: 
1. Ο Δήμαρχος Ξύδης υπήρξε απόλυτα ικανοποιημενος από το έργο και την προσφορά του κ. Τσοχαλή και γι' αυτό τον λόγο ήθελε να τον διατηρήσει στο ίδιο πόστο.   
2. Υπήρχαν όμως δύο αγκάθια: πρώτον ότι ο Δήμαρχος στην οικονομική υπηρεσία συγχώνευε και την τεχνική υπηρεσία και δεύτερον, ήθελε τον Κώστα Τσοχαλή να προσφέρει τις υπηρεσίες του αμμισθί λόγω της νέας ντιρεκτίβας της τρόικας. 
3. Κάλεσε ο Β. Ξύδης τον Κ. Τσοχαλή και του είπε ότι θέλει να τον διατηρήσει στο πόστο του αντιδημάρχου επί των οικονομικών και μαζί να του αναθέσει τα καθήκοντα του επικεφαλής της τενικής υπηρεσίας. Αλλά του ζήτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του αμμισθί. 
4. Ο Κ. Τσοχαλής τα έβαλε κάτω και -προφανώς- σκέφτηκε ότι το να προσφέρει τις υπηρεσίες του αμμισθί και μάλιστα με επιπρόσθετα καθήκοντα στην τεχνική υπηρεσία, να αναγκάζεται να λείπει περισσότερες ώρες από την οικογένειά του, να φορτωθεί με επιπρόσθετο άγχος και ενδεχομένως να ξοδεύει και λεφτά από την τσέπη του (σε βενζίνες), δεν τον συνέφερε. 
5. Έτσι, απάντησε στον Δήμαρχο ότι δεν αποδέχεται τη θέση του Αντιδημάρχου. 

Τελικά, τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου στη θέση του Κ. Τσοχαλή, ανέλαβε ο Χ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος ήταν μάλλον τυχερός. Διότι όπως πληροφορούμαστε, ενώ αρχικά η τρόικα έκοψε τον μισθό του Αντιδημάρχου, πρέπει να έφτασε πρόσθετη εγκύκλιος η οποία θα αποδίδει στον  συνταξιούχο Αντιδήμαρχο μαζί με την σύνταξή του και το 30%  του μισθού του Αντιδημάρχου!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου