Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΞΥΔΗ-ΣΤΑΪΚΟΥ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;


Ο Μπάμπης Στάϊκος αναμφισβήτητα προσέφερε σημαντικές δωρεές στου Παπάγου. Λες και εμφανίστηκε σαν από μηχανής Θεός που έδωσε μία αναπάντεχη ώθηση στον Δήμο. Οι δωρεές του αρχιτέκτονα, όπως εκτιμήθηκαν από τον ίδιο τον Δήμαρχο Ξύδη, έφτασαν τις 800.000 ευρώ αν και τα νούμερα που έχει στην διάθεσή του ο δωρητής ανεβάζουν το ποσό σε πολύ μεγαλύτερα νούμερα. 
Έστω κι έτσι όμως, ο ίδιος ο Β. Ξύδης έχει αναγνωρίσει την προσφορά του κ. Μ. Στάϊκου, η οποία προσφορά τον βοήθησε καθοριστικά στο να κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές. Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Ξύδης στα προεκλογικά του έντυπα προέβαλε τις δωρεές του Μπάμπη Στάϊκου.
Οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν εξαιρετικές. Όμως, το πράγμα κάπου στράβωσε κι έτσι αυτή την στιγμή θεωρείται ότι επικρατεί, τουλάχιστον ψυχρότητα ανάμεσά τους. 
Ποιος ο λόγος; Πού βρίσκεται η ρίζα της... ρήξης; 
Ρήξη, η οποία έγινε πιο εμφανής στην πρόσφατη κοπή πίτας του Δήμου, κατά την οποία ο κ. Στάϊκος απουσίαζε, μια και δεν είχε λάβει πρόσκληση από τον Δήμαρχο! Πώς και γιατί ένας που ευεργέτησε τον Δήμο Παπάγου και κατ' επέκταση τον Β. Ξύδη, δεν προσκαλείται σε μία τόσο ξεχωριστή στιγμή, όπως είναι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας;
Κάποιοι λένε ότι η αιτία του κακού βρίσκεται στις πολλές δωρεές που προανήγγειλε ο κ. Στάϊκος στον Χολαργό, χωρίς όμως να έχει υλοποιήσει καμία. Ειδικά το ταξίδι στο Παρίσι, το οποίο μετά από συνεχείς αναβολές ματαιώθηκε οριστικά, θεωρείται ότι ήταν το γεγονός που ράγισε οριστικά το ποτήρι! Ο Β. Ξύδης θεωρεί ότι με το πήγαινε-έλα του Μ Στάϊκου εξετέθη ο Δήμος και κατ΄επέκταση ο ίδιος ο Δήμαρχος. Εάν ο κ. Ξύδης υπολόγιζε να κατέβει ξανά για Δήμαρχος, ίσως θεωρεί ότι η ζημιά που του προκάλεσε η αβελτηρία του Μ. Στάϊκου, τού στερεί τη δυνατότητα να κερδίσει πολλές ψήφους από τον Χολαργό. 
Από την άλλη, υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι ο Β. Ξύδης παραμένει πιστός στην παλαιά πολιτική πρακτική του, να...αδειάζει όσους τρέφουν ελπίδες ότι θα πάρουν το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον ίδιο. Λένε δηλαδή, ότι όπως έκανε ο Β. Ξύδης με τους Γκουβάκη και Τίγκα, κάνει και τώρα με τον Στάϊκο. 
Η πλευρά όμως του αρχιτέκτονα-ευεργέτη, δεν λέει τίποτε δημοσίως. Είναι βέβαιον όμως ότι ο Μπάμπης Στάϊκος είναι γεμάτος πίκρα. Περίμενε διαφορετική στάση από τον Δήμαρχο σε προσωπικό επίπεδο. Τώρα, εάν αυτή την στάση, περίμενε να την εξαργυρώσει πολιτικά, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να το γνωρίζει κανείς. 
Σε κάθε περίπτωση, ο Μπάμπης Στάϊκος εάν έχει βλέψεις για τη Δημαρχία πρέπει να πορευτεί μόνος του και να αναζητήσει αλλού συμμαχίες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου