Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ: ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΧΝΑ!



samaras3

Αυτή είναι μία ακόμη ντροπή για τον δωσίλογο Πρωθυπουργό. Δεν έχει ξεπουλήσει μόνον την εθνική κυριαρχία και τη δημόσια περιουσία στην Μέρκελ και τους δανειστές,
τηρεί σιγήν ιχθύος απέναντι στους διωγμούς που υφίστανται ιεράρχες της Ορθοδοξίας σε Σκόπια και Αλβανία. Πριν από μερικές ημέρες, είχαμε την προκλητική και απειλητική ανακοίνωση της "Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας" κατά του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου. Στα Σκόπια, εδώ και καιρό υφίσταται ένας ανιλεής διωγμός κατά του αρχιεπισκόπου Αχρίδος με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Γκρουέφσκι. Ο Αρχιεπίσκοπος τιμωρήθηκε με 2,5 χρόνια φυλάκιση από για υπεξαίρεση 250.000 ευρώ από τα κονδύλια της αποκαλούμενης "Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", το διάστημα που ο Βρανίσκοφσκι ήταν μητροπολίτης της Εκκλησίας αυτής.
Το δικαστήριο είχε επιβάλει ερήμην την ίδια ποινή στον Βρανίσκοφσκι, το 2009. Μία στημμένη-κατασκευασμένη δίκη. Μάλιστα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος (κάτω φωτό) αμφισβήτησε τις κατηγορίες σε βάρος του, τις οποίες χαρακτήρισε "αβάσιμες" και "κατασκευασμένες" και υποστήριξε ότι η δίωξή του έχει πολιτικό χαρακτήρα. Πράγματι! Ο Γκρουέφσκι παίζει πολιτικό παιχνίδι και θέλει να τον κάνει στην άκρη! 
Ο άθλιος Σαμαράς όμως, αντί να βάλει στην θέση της την κυβέρνηση των Σκοπίων, δεν έχει βγάλει άχνα αλλά αντιθέτως, σε λίγες ημέρες ετοιμάζεται να ...διαπραγματευτεί με τον θρασύτατο Σκοπιανό Πρωθυπουργό το χάρισμα του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κρατίδιο!
arxiepiskopos-axridos-ioannis
Πρόκειται για μια ακόμη πολιτική Σαμαρά η οποία εναντιώνεται στα συμφέροντα της χώρας και της Ορθοδοξίας. 
eirinaiosΣτο μεταξύ, ο Πατριάρχης της  Σερβικής Εκκλησίας Ειρηναίος, με αφορμή τα Χριστούγεννα στη Σερβία (είναι με το παλαιό ημερολόγιο), σε επιστολή του αναφέρεται στη θρησκευτική δίωξη κατά του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη και της Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, αναφέροντας ότι κατά το έτος Ιωβηλαίου - 1.700 χρόνια από το Διάταγμα των Μεδιολάνων, το οποίο επέτρεψε την ελεύθερη ομολογία της χριστιανικής πίστεως, σήμερα στη ΠΔΓΜ εξακολουθεί να υπάρχει δίωξη εναντίων των Χριστιανών της Ι. Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, μόνο και μόνο επειδή υπάγονται στην κανονική αυτόνομη Εκκλησία και για αυτό το λόγο βρίσκονται υπό διωγμούς των κρατικών οργάνων της ΠΓΔΜ με συμφωνία της σχισματικής λεγόμενης «μακεδονικής εκκλησίας».
Η επιστολή του Πατριάρχη Ειρηναίος έχει ως εξής:
«Τα Χριστούγεννα είναι ημέρα κατά την οποία απελευθερωθήκαμε από τα δεσμά της αμαρτίας, του θανάτου, και του σατανά, και τα φετινά Χριστούγεννα τα γιορτάζουμε πριν από την έναρξη της τελετής για την επέτειο - 1.700 χρόνια του Διατάγματος των Μεδιολάνων, με το οποίο ο Άγιος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος έδωσε την ελευθερία στους χριστιανούς και το δικαίωμα της ελεύθερης ομολογίας του Χριστού.
Δυστυχώς, στο έτος όταν γιορτάζουμε αυτή την επέτειο της ελευθερίας της χριστιανικής ομολογίας της πίστεως, ακριβώς από αυτή την ελευθερία είναι στερημένοι οι αδελφοί και οι αδελφές μας που ανήκουν στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αχρίδας, της οποίας ο Προκαθήμενος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, είναι κρατούμενος στη φυλακή από αυτούς που πολλές δεκαετίες δεν επιτρέπουν ο χιτώνας του Χριστού, σχισμένος από άθεο χέρι, ξανά να το συνθέσουμε.
Σε αυτήν την ημέρα, όταν η Γη χαίρεται με τον Ουρανό, στέλνουμε λόγια αγάπης, παρηγοριάς και ενθάρρυνση για τα τέκνα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, με επικεφαλής τον Προκαθήμενό της και της Ιεράς Συνόδου της.»
Μάκης Βραχιολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου