Κυριακή 14 Απριλίου 2013

42 ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ!

Ο παπα-Γιώργης, σήμερα 15 Απριλίου συμπλήρωσε 42 χρόνια στην Αγία Τριάδα Χολαργού. Το 1971 ήταν που ο πατέρας του τον έφερνε εδώ στην Αγιά Τριάδα, την οποία ουσιαστικά έφτιαξε ο παπα-Γιώργης. Έγινε ένα με το Χολαργό, ένα με την εκκλησιά και τους ενορίτες του. 
Όταν για πρώτη φορά ερχόταν στην Αγία Τριάδα, του κακοφάνηκε. Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε σήμερα στους ενορίτες που βρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία, είπε στον πατέρα του: "Δεν θα ήταν καλύτερα να πήγαινα στην Αγία Σοφία στο Νέο Ψυχικό όπου είναι περισσότεροι ιερείς, για να κάνω πιο ...γρήγορα βήματα;". Ο πατέρας του όμως του αντέτεινε: "Σ' έφερα σε μια θάλασσα. Εδώ ή θα μάθεις να κολυμπάς ή θα πνιγείς", θυμήθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση ο ιερέας, και τόνισε: "Όλα αυτά τα 42 χρόνια έμεινα όρθιος"
Ο παπα-Γιώργης πρόσθεσε και κάτι σημαντικό: "Πριν από 23 χρόνια, την ίδια ακριβώς ημέρα, σαν σήμερα 15 Απριλίου, έχασα τον πατέρα μου"

Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, κι ενώ το χριστεπώνυμο πλήθος φώναζε "άξιος" και τον χειροκροτούσε, ο καλός ιερέας του Χολαργού, συνέχισε: "Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια πρόσθεσα ένα λιθαράκι στη δημιουργία και εξέλιξη της εκκλησίας αυτής. Και θέλω όταν με καλέσει ο Θεός κοντά Του να με μνημονεύσετε για τις προσπάθειες που έκανα και όσα πρόσφερα σε αυτό τον ιερό ναό και το πλήρωμα της εκκλησίας"
Τα δάκρυα γέμισαν το πρόσωπο του καλού ποιμένα. Το ίδιο συνέβη και με πολλούς πιστούς οι οποίοι δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους. 
Ευχόμαστε στον παπα-Γιώργη, τον ιερέα που ταύτισε την πορεία του με τον Χολαργό όσο κανείς άλλος ιερέας της περιοχής, να είναι πάντα καλά και να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και αγάπη να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στην Αγιά Τριάδα. Οι χριστιανοί , ειδικά τις μέρες που διερχόμαστε τον έχουν ανάγκη όσο ποτέ.
Να σημειώσουμε ότι για πολλά χρόνια ο παπΓιώργης ήταν και διοικητικός προϊστάμενος της Αγίας Τριάδος Χολαργού. 
Ο παπα-Γιώργης αλλά και παλαιότεροι Χολαργιώτες θα ενθυμούνται ότι ο "Παρατηρητής" βρισκόταν πάντα κοντά στον ίδιο και στο έργο του. 
Δείτε το τεύχος 9 του "Παρατητητή" με την μακέτα της Αγίας Τριάδος και τίτλο "Ο της Αγίας Τριάδος ΕΝΑΣ ΝΑΟΣ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου